Vastuullisuus

Vuoden parhaat kesätyönantajat ovat IKEA, Fastems Oy ja Kraton Chemical

Vuoden parhaat kesätyönantajat IKEA, Fastems Oy ja Kraton Chemical
Vastuullinen työpaikka

Vastuullisin kesäduuni 2018 -kilpailun voittoon ylsi pienten ja keskisuurten sarjassa kemian alan yritys Kraton Chemical ja suurten yritysten sarjassa Fastems Oy. Uudessa 1000Plus-sarjassa voiton vei IKEA.  

Uudessa 1000Plus -sarjassa hopeasijalle ylsi metsäkoneyhtiö Ponsse ja pronssi meni teollisuusmaaleja valmistavalle Teknos Groupille.

“IKEA tarjoaa huipputason kesätyökokemuksen. Osa-alueista jopa neljä, hakijakokemus, työtehtävien mielekkyys, perehdytys ja oikeudenmukaisuus, arvioidaan 1000PLUS sarjan kaikkein parhaimmiksi. Erinomainen suoritus heijastuu edelleen yleisen tyytyväisyyden erittäin korkeana tasona.”

Suurten organisaatioiden sarjassa hopeaa sai asuntosijoitusyhtiö Kojamo ja pronssia monialakonserni Algol.

“Fastemsin kesätyöntekijät ovat todella viihtyneet kesätyössään. Kaikki Fastemsin kesätyön osa-alueet yltävät erinomaiselle tasolle, hyvin lähelle parhainta arvosanaa. Kokonaistyytyväisyys ja työsopimusten hoitaminen arvioidaan suurten sarjan parhaimmiksi.”

Pienten ja keskisuurten sarjassa toinen sija meni kone- ja metallialan yritykselle Alfa Laval Aalborgille ja kolmannen sijan sai lasten leiritoimintaa järjestävä Lasten Kesä.

Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun osallistui 128 työnantajaa ja vastauksia saatiin 7790 kesätyöntekijältä iältään 14–29-vuotiaita. Kilpailu toteutettiin verkkokyselynä touko-heinäkuun 2018 aikana ja voittajat valittiin kesätyöntekijöiltä saadun kokonaispalautteen perusteella.

Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.

Tutkimuksen toteutti T-Media Oy.

“Kaikki Kraton Chemicalin kesätyökokemuksen osa-alueet yltävät erinomaiselle tasolle, suurin osa hyvin lähelle parhainta arvosanaa. Erityisenä vahvuutena nousee kesätyöntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu, joka arvioidaan sarjansa parhaimmaksi. Kokonaistyytyväisyyden taso on huikea ja samalla sarjansa paras.”  

Vuoden kesätyöntekijä on Maija Rintala

Vuoden kesätyöntekijä on Maija Rintala

Parhaiden työnantajien lisäksi palkittiin vuoden kesätyöntekijä. Tänä vuonna kilpailun voittajaksi valittiin Rinnekoti-säätiön lasten yksikössä työskennellyt Maija Rintala!

Kesätöihin ei mennä enää vaan keittelemään kahvia vaan oikeasti oppimaan ja kehittymään. Nuorille on yhä tärkeämpää löytää omia arvoja tukeva ja omannäköinen työpaikka jossa voi aidosti tehdä merkityksellistä työtä. Tänä vuonna halusimme palkita kesätyöntekijän joka on halunnut kehittää itseään ja samalla tuoda uusia ajatuksia kesätyöpaikalleen.

Maija valikoitui vuoden kesätyöntekijäksi, koska raati koki hänen todella löytäneen itselleen sopivan kesätyöpaikan jossa viihtyy ja motivoituu työtehtävistä.

– Maija on ennakkoluulottomasti tarttunut perushoitoon, kuntouttanut lapsia aktiivisesti ja hoitanut huolella muutkin annetut työtehtävät. Maijan aktiivisuus ja oma-aloitteisuus multisensorisen toiminnan kehittämisessä teki vaikutuksen. Hienoa että työnantaja voi hyödyntää kesätyöntekijän ideoita toiminnan kehittämisessä jatkossakin! kuvailee Oikotie Työpaikkojen tuotepäällikkö Hanna Auvinen.

Vuoden kesätyöntekijän valinta pohjautui kampanjassa mukana olleiden kesätyönantajien suosituksiin omista työntekijöistään. Kaikki ehdokkaat saivat osakseen useita hyviä ominaisuuksia ja erinomaisia perusteluja. Voittajan valitsi Oikotie Työpaikat.

Vastuullisin kesäduuni 2018 -kilpailun TOP 10:

 1000Plus yritysten sarja:

 1. IKEA
 2. Ponsse
 3. Teknos Group
 4. Paulig-konserni
 5. Stora Enso
 6. Telia
 7. Osuuskauppa KPO
 8. LähiTapiola
 9. Osuuskauppa Arina
 10.   Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

  Suurten yritysten sarja:

 1. Fastems
 2. Kojamo
 3. Algol
 4. Osuuskauppa Maakunta
 5. Länsirannikon Koulutus WinNova
 6. Ensto
 7. Fingrid
 8. Vahanen-yhtiöt
 9. Peab
 10.   Granlund

  Pienten ja keskisuurten yritysten sarja:

 1. Kraton Chemical
 2. Alfa Laval Aalborg
 3. Lasten Kesä
 4. Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset
 5. mySafety
 6. Kuopion Energia
 7. Viexpo
 8. Lounaismaan Osuuspankki
 9. Kokkola-Camping
 10.   KSS Energia

  Kunniamaininnat:

 • Vuoden kesätyöntekijä 2018/Maija Rintala Rinnekoti-Säätiö
 • Alle 18-vuotiaiden työllistäjä/ Osuuskunta Viexpo
 • Kunniamaininta vammaisten ja erityisnuorten työllistäjälle /Vaasan kaupunki
 • Yrittäjäesimerkin tarjoaminen nuorille/mySafety Oy
 • Akava: Teoriasta tekoihin - korkeakouluopiskelijoita ansiokkaasti työllistänyt yritys / Kraton Chemical