Monella työpaikalla on ilmapiiriä myrkyttäviä työntekijöitä.

Kaikilla on varmasti ikäviä kollegoja ja alaisia. Huonot työntekijät alisuoriutuvat, eivät pysty hyvään tiimityöskentelyyn eivätkä edistä bisnestä. Kyvyttömät, tehottomat ja laiskat tapaukset on helppo huomata. Todelliset ongelmien aiheuttajat ovat kuitenkin niitä, jotka  tekevät työnsä päällisin puolin asiallisesti ja kuten pitääkin, mutta silti  onnistuvat salakavalasti tuhoamaan kollegoidensa työpanosta tai -asennetta. Tämä on vahingollista liiketoiminnalle.

Tässä kahdeksan piirrettä, jotka myrkyttävät työilmapiirin:

1. Juoruilu

Juoruilukulttuuri pesiytyy helposti työpaikalle ja vie aikaa tehokkaalta työnteolta.

2. ”Jälkipyykkääminen”

Kun työpaikoilla kokoonnutaan palaveriin, asioista keskustellaan, ajatuksia vaihdetaan ja päätöksiä tehdään. Joillakin työntekijöillä on tapana kokouksen jälkeen käydä jälkipyykkiä kokouksesta ja sekös on uuvuttavaa ja aikaa vievää.  ”Jälkipyykki-ihmiset” nakertavat yrityksen yhteishenkeä ja romuttavat sen toimintakulttuuria. Jos on asioista eri mieltä, se ilmaistaan kokouksessa, ei sen jälkeen.

3. Ei kuulu minulle

 Ei kuulu minun työtehtäviini -lausahdus tarkoittaa samaa kuin jos sanoisi välittävänsä ainoastaan itsestään. Tällainen asenne syö  kaikkien työsuoritusta ja yhteishenki on vaarassa.

4. Olen jo tehnyt osuuteni 

”Olen tehnyt osuuteni” tarkoittaa samaa kuin ”minun ei enää tarvitse työskennellä yhtä paljon”. Tämä syö roimasti yhteishenkeä.

5. Kokemukseen vetoaminen

Kokemus on  arvostettavaa, mutta kokemus itsessään ei aina tarkoita parempia taitoja tai parempaa suoritusta.  Kokemus nousee arvoonsa vain, jos sitä käyttää fiksusti ja tekee oman työnsä hyvin.

6. Kadehtiminen

Hyvä työntekijä ei  koskaan vertaa itseään muihin, vaan ainoastaan itseensä. Hän haluaa tehdä työnsä aina hyvin.

7. Kunnianvienti

Hyvä työntekijä ei ota kiitosta toisen työntekijän tekemästä työstä. Jos työryhmä onnistuu  projektissa, koko tiimille on annettava tunnustusta.

8. Syyllistäminen

Tapahtuipa työpaikalla mitä tahansa, on ikävän yleistä syyttää pieleen menneistä asioista aina jotakin toista. ”En se ollut minä” kertoo vastuun välttelystä. Hyvä työntekijä osaa ottaa vastaan  myös kritiikkiä eikä etsi syyllisiä.

Lähde: Kauppalehti

Kommentit

123

Kokenut

Juuri näin näitä "myrkyttäjiä" on joka työyhteisössä mutta ihmettelen että ovat aina esimiesten suosiossa vaikka eivät töitänsä tee kunnolla. Juoruavat, panettelevat ottavat kunnian toisten töistä aivan ihmeellistä porukkaa. Ahkerat ja töitään arvostavat jäävät näitten jyrien alle koska kiltti ahkera ihminen ei osaa kieroilla ja nousta näitä pahankylväjiä vastaan. Jos joku yrittää siitä tulee kaikkien silmätikku koska kukaan ei uskalla puolustaa kun myrkynkylväjän ystäviä on esimiehet. Jokainen pelkää joutuvansa asemaan jolloin hän joutuu myrkynkylväjän uhriksi.
82

Sivusta seurannut

Juurikin noin justt nää myrkynkylväjät ovat esimiehen hellässä huomassa. Perseennuolija köörissä. Joita tää sitte suojelee.
27

Ape

Niin näitä löytyy ja niitäkin jotka kyttäävät toisten tekemiä töitä, omat työt jäävät tekemättä siinä lomassa. Kokeiluja mm että täytetäänkö pesuaine purkki, siivousvarastoa vaikka itse olisi viimeset luutut sieltä ottanut, tai muuta tuotetta. Tehdään lista mitä pitäisi hakea varastolta mutta ei käydä hakemassa niitä vaan roikutetaan viikko tolkulla listaa seinällä. Istutaan toimistolla kännykät kädessä vaikka aikaa olisi tehdä töitä vielä.Esimies ei puutu näihin vaan on sivusta katsoja. Omakohtainen kokemus on siitä että itse sain varotuksen kännykän käytöstä ja nyt muut saavat sitä tehdä. Viedään viestiä esimihelle toisesta tyntekijästä...kerätään listaa siitä otetaan puhutteluun....koen tämän jo työpaikka kiusaamiseksi.....
20

möö

Kyllä. Säännöt oltava kaikille samat. Mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää?
22

sympis

Tää on kyllä työpaikka kiusaamista .Kännykkä kielto kuuluu kaikkille .Esimies ei puutu kun paremilla työn tekijöillä on kännykkä koko ajan kädessa.Kun uusityön tekijä tulee esimiehen pitäisi sanoa että työ aikana ei käytetä kännykää ja piste.
9

Helena

Samaa mieltä. Uusille ei pomo uskaltanut sanoa samoja sääntöjä kuin vanhoille vakkareille. Kalasti kai pisteitä. Kamalan näköistä kun kännykkä kokoajan asiakaspalvelujalla kädessä.
10

tainuska

Oliskohan tuollainen esimies epäpätevä. Tasa-arvo on ihan perusjuttuja.
1

Siivooja

Tämähän kuulostaa ihan minun tarinaltani. Taitaa sisvousyhteisö olla aika alkeellista kun aina tätä tapahtuu vaa ja muuallakin
11

Olet aivan oikeassa!

Tämä olisi hyvä olla jokaisen työntekijän pöydällä/työpaikalla. Että työhmiset uskaltaisivat tota kantaa kiperimmissäkin tilanteissa pelkäämättä leimahtaa jälkipyykkiläisiltä. Oikea työ kuva on annettu kirjoituksessa , rohkea kannanotto. Kiitos , Matti!
15

HK

Niin totta.
25

Alle jyrätty

Juurikin näin ja puhumalla pääsee esimiehien suosioon mut mulla kun ei oo ollut niitä lahjoja niin alakynteen oon jäänyt.He saavat kaikki mahdolliset ylityöt,pyhätyöt ym.kaikki menee läpi kun vaan osaa junailla itelle paremat oltavat.Heistä ei sitten saa puhua mitään joutuu heti puhutteluun.Aika outo mut ihan samanlaista on meidän työmaalla.Jyrätään alle kaikki ketkä ei uskalla,osaa puolustaa itseään.Mut oikeus voittakoon siinäkin tapauksessa.
19

Anonyymi

Juuri näin! Heikko esimies suosii persernnuolijoita! Itse jouduin pahankylvääjien silmätikuksi ja työpaikkakiusaamisen kohteeksi, koska uskalsin nousta heitä vadtaan - yksin, kodka muut pelläsivät. Juoruilivat ja keksivät minusta vaikka mitä. Mykkäkoulua harrastettiin myös, ei edes moikattu aamuisin vaikka itse toivotin kaikille hyvää huomenta. Työkaluja heitettiin perääni. Haukuttiin sekä selän takana että suoraan päin. Aivan uskomatonta touhua! Omaa parastani ajatellen jätin kyseisen vakituisen työpaikan. Nyt työttömänä... :(
11

Mymmeli

Vastaavasta kokemus. Pomo vässykkä. Unohtaa mitä on luvannut. Sanoo ak:lle, ole sinä se puhuvampi osapuoli, kun kiusaaja ollut 1.5v puhumatta. Hänen tapaansa kiusata ei puututa. En vaan ole vielä lähtenyt pois. Uusi duuni hakusessa. Tsemppiä työnhakuun!!
8

Mymmeli

Vastaavasta kokemus. Pomo vässykkä. Unohtaa mitä on luvannut. Sanoo ak:lle, ole sinä se puhuvampi osapuoli, kun kiusaaja ollut 1.5v puhumatta. Hänen tapaansa kiusata ei puututa. En vaan ole vielä lähtenyt pois. Uusi duuni hakusessa. Tsemppiä työnhakuun!!
13

Työuupunut

Saman kokenut! Tekopyhät takanapuhujat oli suosiossa pomolla. Vaikka kieltäytyivät uusista työtehtävistä vastoin omistajan tahtoa niin pysyivät suosiossa pikkupomon ansiosta. Itse en saanut kieltäytyä, muuten...(kaikki tekee kuulemma kaikkia sanottiin) Myös työtön.....(liikaa omia mielipiteitä ja osaamista)
11

Anonyymi

Samaa olen kokenut minäkin työpaikallani, yritin kestää ja olla neutraali kunnes sairastuin pahasti
11

The Sun

Täysin samaa mieltä! Omista kokemuksista, pyrin välttelemään töissä juuri näitä juoruavia kahvittelijoita! Ne pilas hyvin päivän kahvitauot! Js olipa tilanteita missä esimiehelle oli menty sanomaan asioita, mihin itse syyllistyivät! Ja ei tosiaan tee mieli käydä esimiehen lemmikeistä ilmoittamassa, että hei se valehteli tai hei näin kävi, koska esimiehen "oikea käsi" puhuu aina totta! Hyvin kirjotettu!
11

sosiaaliala

Esimiehillä on usein tavallista enemmän sokeutta nähdä ympärilleen. Voisi sitä vähän tyhmyytenäkin pitää. Fiksumpi ihminen näkee mielistelyn taakse.
4

Myrkyttää kynsissä

Kuvaus sopii esimieheeni!!
6

Tainuska

Näitä aina löytyy. Kyllä toiset esimiehet huomaa tuollaiset työmaalla, jos vain seuraa. Samoin huomaa myös ne tyypit jotka mielistelevät ja koittavat puheilla saada itselleen paremman aseman.
33

En jaksa enää

Juurikin näin. Jos aihe kiinnostaa enemmänkin niin lukekaa e-kirja "psykopaatin päiväkirja." Sen on kirjoittanut mies joka on joutunut työssään vakavasti luonnehäiriöisen (narsistin) uhriksi. Todella hyvä kirja! Omalla työpaikalla ihan sama meno. Ja esimies kulkee laput silmillä... Todella, todella kuluttavaa!
14

Heleena

Itsekin luin saman kirjan ja sain siitä vertaistukea itselleni. Narsisti voittaa yleensä aina. Pilaa työpaikan ja sairastuttaa työntekijöitä. Poikkeus on jos johtoporras on tarpeeksi viisas ja näkee läpi. Narsisti osaa vaan olla niin lipevä oikeille (hänelle itselleen hyödyksi oleville) ihmisille että johtoportaan vaikea uskoa henkilöstä (yleensä vielä työnjohtoa) totuutta. Itse uskalsin kertoa, minusta tehtiin syntipukki. Itse tiedän totuuden, sillä pitää jaksaa eteenpäin. Miksi työnjohtoa ei kouluteta, pitäisi olla lakisääteinen. Kouluttamattomalla kihahtaa valta päähän ja alkaa kiusaaminen.
7

Hmm

Aika harva on oikeasti narsisti.
27

Anonyymi

Ammattilehtiin jakoon tämä artikkeli!
40

Minä

Tiuskiminen, äyskiminen, huonotuulisuus. Heti aamusta saattaa olla muidenkin päivä pilalla, kun joutuu semmoista katselemaan ja kuuntelemaan. Kenelläkään ei ole oikeuksia pilata toisten työntekijöiden työpäivää.
11

viiskymppinen

kyllä ja ei maanantaiaamuna klo 6 halua ensimmäisenä tietää, mikä toista vitutti viikonlopussa, kun lapset sitä ja mies tätä... ja sit ollaan kun myrskyn merkki kun oli niin paha viikonloppu... mulla oli hyvä viikonloppu ja en siitä kyllä ensiksi mainitse kun töihin tulen... ällöttävää kiukuttelua toisilta... syytön mä siihen oon... voi voi... :D
11

Mymmeli

Aina löytyy maailman omistajia tuöyhteisöstä. Joillakin se kuuluu persoonan epävakauteen.
9

Ei anneta tilaa

Kenelläkään ei ole oikeutta pilata päivääsi. Ja arvaa mitä, ei kukaan voi sitä tehdäkään, jos et anna sille tilaa.
9

Uhri

Meillä sai tuiskia ja "valittaa" aamusta vain pomo.(työntekijän mielipide oli valittamista) muut ei saanut. Kyllä kerrottiin eteenpäin pomon toimesta johtopirtaalle(jäi vain kertomatta oma käytös)
52

Ira

Jännä että artikkelissa ei mainita niitä esimiehiä jotka myrkyttävät työpaikan ilmapiiriä. Because I can.
18

Tuttujuttu

Joo, ja se onkin pahempi juttu. Siinä onkin sitten aika yksin.
11

Lienuska

Niin, juuri tätä jäin minäkin ihmettelemään. Johtaja tai esimies voi tehdä paljon hallaa, kun suosii toisia ( niitä, jotka eivät koskaan sano ei tai edes kyseenalaista mitään tämän toiminnassa... paitsi tietysti sitten takana päin... ) ja sorsii sitten joitakin. Itse jouduin sorretuksi varmaan siksi, kun satuin olemaan vanha luokkakaveri vanhan pomon veljen petolliselle ex-vaimolle. Siis joskus 40 vuotta sitten !!! Ikävä kyllä luokkakavereita ei voi valita... :-(
16

yes

Olen samaa mieltä, kyllä olen kaikkeen noihin kohtiin varmaan 40 vuoden aikana sortunut. Se vaan on niin inhimillistä.
37

Todellakin

Nyt on unohtunut ne narsistiset esimiehet, jotka nuoleskelee ja pyllistelee joka puolelle saaden aikaan järkyttävän kaaoksen. Ja turha mainita, että muiden puuhien lomassa nämä jakavat omia töitään alaisilleen. Eihän sitä töitä ehdi ehdä kun on "tärkeämpääkin tekemistä."
9

Anonyymi

Niin tuttua!! Laiska esimies jolla "ei ole aikaa" hoitaa hommiansa, koska mieluummin lukee uutusia ja autokauppa-ilmoituksia netistä! Ja siinä välissä kuuntelee perseennuolijoiden paskapuheita!
14

Toteuttajia löytyy kaikilta organisaation tasoilta

Toisten ideoiden ottaminen omiin nimiin koskee kaikkia organisaation tasoja. Samoin, kuin kaikki muukin epäsosiaalinen käytös. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ja käyttäytyä toisin. Ota ohjat omiin käsiin, ja toimi rehdisti ja rakentavasti. Ole esimerkkinä muille ja ole rohkea!
17

kiusattu

joo minuakin on syrjitty työpaikalla ja kiusaajan nimi on Markku ikonen
17

Anonyymi

Tässä artikkelissa puhuttiin vain työnantajan näkökulmasta asioista. Tottakai tehokas ja kaikkinielevä työntekijä on joka esimiehen unelma. Jos työntekijä valittaa jostain, tai jättää jonkin työn tekemättä, voi taustalla olla oikeitakin syitä. Kiire, eriarvoisuus työpaikalla yms.
9

Aaltolainen

Olikos tässä jo oman edun tavoittelijat mukana? Meillä yliopistolla sattuu olemaan sellainen ystäväpiiri, jonka sisäpiiriläisten asemaa parannetaan vaikka koulutustasona olisi vain ylioppilastutkinto -hän pääsee etenemään siitä huolimatta yksinkertaisesti, että on paras. Kokemusta ei ole kerrytetty muualta. Näin kivasti valtion rahoja käytetään. Ei ole pelkoa asioiden parantamisesta ellei näitä potkita pois.
9

kateus kukkii

Eikös tuossa artikkelisa juuri sanottu että kokemus ei välttämättä ole tae osaamiseta. Kommentti kuulosti aliarvioivalta ja kateelliselta.
11

Anonyymi

Ja vielä unohtui ne työkaverit tästä listasta, jotka aloittavat ja lopettavat päivänsä jankuttamalla niistä työyhteisön ikävistä asioista, joihin työntekijät eivät voi edes vaikuttaa mitenkään.
13

Suomalainen

Yksi nainen menee vielä, mutta kaksi saa jo kaiken sekaisin ja sekoilu alkaa. Oli paikka iso tai pieni. Miesvaltaisilla paikoilla ei juurikaan ongelmia ilmene. Voin sanoa että kokemusta on.
14

Anonyymi

Näin minäkin luulin, kunnes huomasin että miehet voivat olla vähintään yhtä ns "akkamaisia"!! Kysyin heiltä kerran, että pitäisikö hankkia heille mekot, työhousujen sijaan! Suuri osa työajastaan kuluttivat juoruiluun ja toisten selkäänpuukottamiseen! Itse olen nainen.
12

Maiju

Meidän työpaikalla ollut muutamat yt:t ja sen seurauksena tämmöset tyypit on saanu kenkää. On siä sitte ihmetelty et miks mää sain potkut kun oon niin hyvä. Nyt on kiva mennä aamuisin töihin vaikka työ sinänsä on aina ollut mukavaa tehdä.
11

HK

Kyllä töihin mennessä saa viedä koko persoonansa mukana - ne huonotkin päivät. Oleellista on, ettei huonoja fiiliksiä pura muihin ja levitä omaa pahaa oloaan. Tässä tilanteessa menee monella puurot ja vellit sekaisin: omaa pahaa oloa puretaan toisiin tajuamatta, ettei näillä ole asian kanssa mitään tekemistä. Omien tunteitten ja fiilisten tunnistaminen ja niistä vastuun kantaminen on kyllä opittavissa oleva taito, kunhan siihen vain ensin kiinnittää huomiota. Toinen seikka johon kiinnitin huomiota on kokemus. On tavattoman helppo tyrmätä nuorien, uusien työntekijöitten ideat toteamalla vain: "kokeiltu on, ei toimi". Usein lause on ihan totta, mutta on ikävää jos nuoret kokevat, että heidät halutaan nitistää heti alkuunsa. Jonkinlainen silta olisi hyvä rakentaa, jotta nuoret voisivat tuoda ideoitaan esiin ja vanhat hyödyntää kokemustaan. Samassa pöydässä. Tyrmäämättä tai syyttelemättä jarruksi. Molemmilla: innolla ja kokemuksella (parhaimmillaan into säilyy vuosien mittaan) on varmasti paikkansa yrityksessä kuin yrityksessä.
14

Kokemus ja koulutus

Niin, mitä ovat työelämätaidot? Työpaikan ei tulisi olla omien asioiden kaatopaikka. Esimies- ja alaistaitojen hallinta sekä oman toiminnan jämäkkyys kunniaan.
11

Kas kun ette kukaan tunnista itseänne näistä. Mä olen ainakin tuota kaikkea paitsi kohta 7.
9

Reissuseppo

Kyllä näitä riittää joka työpaikalle. Narsistinen luonnehäiriökin on yksi pahimmista työntekijän helveteistä. Narsisti saa jopa työnjohtajan puolelleen valheisiinsa. Yksi työntekijä on se jota tämä narsisti vainoaa. Myrkyttäen koko työilmapiirin sairauspoissaolot lisääntyvät ym.... Olin 5 vuotta narsistisen työpaikkakiusaajan kiusattavana. Munaton firman johto ei saanut häntä kuriin. Jouduin "onneksi" työtapaturmaeläkkeelle siitä puljusta. Enkä mene edes käymään siellä koska vieläkin puhisen kiukusta. No työpaikkakiusaajakin vielä saa osansa, mitä kylvät sitä niität, sanoo sananlaskut.
5

Heleena

Näin kävi minunkin työpaikalla. Nyt terveys mennyt ja yhteiskunnalle tulee kalliiksi.
7

Hmm...

Narsistiksi nimittely on nykyään muotia. Oikeasti narsisteja on aika vähän.

Sivut

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.