Uratarinat

Työn ytimessä: Yrittäjä Minna Monthan

Minna Monthan kertoo työstään hoitolayrittäjänä luonnonkosmetiikan parissa.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Työskentelin lähes 10 vuotta hoitajana lasten päivä- ja sairaanhoidossa. Olen luonteeltani “hoitaja” ja minulla on halu auttaa ihmisiä. Oman haastavan atopian ja hoitamieni lasten iho-ongelmien kautta syntyi kiinnostus löytää ratkaisuja ihonhoitoon luonnonmukaisemmin keinoin. Opiskelin työn ohessa kosmetologiksi, jonka jälkeen perustin oman yrityksen vuonna 2013.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Toimin kotimaisen luonnonkosmetiikan parissa. Aloittaessani yksityisyrittäjänä vuonna 2013 tein suurimmaksi osaksi asiakastyötä Hilla -nimisessä hoitolassani Helsingin Hietalahden torin kupeessa. Nykyään koordinoin ja hallinnoin kolmea eri kokonaisuutta: Hoitola Hilla ja verkkokauppa - palvelukokonaisuuksien suunnittelu, liikkeen ylläpito, kouluttaminen, markkinoinnin suunnittelu ja hoitotyö. Hoitolassani toimii tällä hetkellä viisi ekokosmetologia. Uusi luksusluonnonkosmetiikkasarja Unna Nordic - toimin kouluttajana ja markkinointitiimin vetäjänä, olen myös mukana kehittämistyössä.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Tällä hetkellä yrityksemme hakee kasvua ja työ täyttää suurimman osan ajastani  eli 6-7 päivää viikossa. Osan päivistä teen hoitolatoiminnan ja markkinoinnin suunnittelua ja  toteutusta, osana päivistä taas hoidan uuteen luonnonkosmetiikkasarjaan liittyviä asioita, eli jälleenmyyjien rekrytointia ja kouluttamista sekä brändin kehittämistä yhdessä sarjan omistajan Naviter Oy:n kanssa. Tämän lisäksi vähintään kolmena iltana viikossa teen hoitoja omille asiakkailleni.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni on mahtavaa se, että pääsen kehittämään itseäni uusiin asioihin ja päiväni ovat aina hyvin erilaisia. Kaikista parasta kuitenkin on, kun voin auttaa omia asiakkaitani heidän ihonhoidollisissa haasteissaan. Kun lähdetään hoitamaan epätasapainossa olevaa ihoa, voi kestää kuukausia, että ratkaisu löytyy. Kun pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa tulosta, iloitsemme asiakkaan kanssa yhdessä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Olemme hoitolana profiloituneet kohtaamaan vaikeitakin ihonhoidollisia haasteita. Usein iho-ongelmat johtuvat esimerkiksi stressistä tai voivat olla suolistoperäisiä. Tämä haastaa jatkuvasti kehittämään omaa ymmärrystä kokonaisvaltaisemmasta ihonhoidosta ja hyvinvoinnista. Asiakaskuntamme on ihanan valveutunutta niin eettisten ja ekologisten asioiden, kuin kosmetiikankin suhteen, mikä haastaa myös minua itseäni jatkuvaan kouluttautumiseen.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Musiikki on lapsesta asti ollut minulle tärkeää ja saan siitä valtavasti voimaa. Se lievittää stressiä ja antaa inspiraatiota kaikkeen tekemiseen. Käyn ystävieni kanssa keikoilla aina kuin mahdollista, näin saan yhdistettyä monta minulle tärkeää asiaa samaan hetkeen - musiikin, laulamisen, tanssimisen ja läheiset ihmiset. Joulukiireiden hellitettyä toiveena on myös viettää enemmän aikaa luonnossa liikkuen.

7) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Työskentelen kotimaisten tuotteiden parissa, jotka ovat ekologisia ja eettisiä. Tuotteiden ja palveluiden kotimaisuusaste on hyvin korkea, joten minulle merkitsee paljon, että pääsen omalta osaltani tukemaan työllistymistä ja taloutta Suomessa. Saan tehdä työtä omien elämänarvojeni mukaisesti.

On myös upeaa kun uuden ihonhoitosarjan myötä voin auttaa kollegojani ympäri Suomen löytämään ratkaisuja omien asiakkaidensa ihonhoidollisiin haasteisiin ja tekemään kotimaisia valintoja.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Mieti mikä sinun oma juttusi on ja tee työtä määrätietoisesti sen eteen. Muista, että tällä alalla asiakaskokemus on aina kaikkein tärkein.