Uratarinat

Työn ytimessä: Yrittäjä Caroline Grotenfelt-Fyhr

Caroline Grotenfelt-Fyhr kertoo työstään perheyrityksessä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päädyin alalle perhesyistä. Isäni perusti Famifarm Oy:n vuonna 1987 ja sukupolvenvaihdoksen myötä tulin töihin yritykseen oltuani sitä ennen media-alalla sekä teknokemian ja kosmetiikka-alan yrityksissä.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni on oikeastaan kaksijakoista. Toisaalta työhöni kuuluu hallitustyöskentelyn myötä pitkän tähtäimen suunnitelmat ja strategiat sekä yrityksen analysointi sateenvarjonäkökulmasta. Toisaalta markkinointipäällikön ominaisuudessa kaikki markkinointitoimenpiteet. Tarkemmin lueteltuna markkinointimateriaalien suunnittelu, mediakampanjoiden suunnittelu, myymälämainosmateriaalin suunnittelu, reseptien ja niiden kuvausten suunnittelu ja järjestäminen, konsulenttitoiminnan kokonaisuus sekä kaikki yhteistyökuviot.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Ne ovat ihanan vaihtelevia; kahta samanlaista päivää ei juurikaan ole. Joskus on rauhallisempia toimistopäiviä, joista jotkut Helsingin toimistossamme ja jotkut Järvikylän toimistossa, kasvihuoneiden kupeessa. Joskus pitkiä työmatkapäiviä joko kotimaassa tai ulkomailla ja joskus tiiviitä kuvaus- tai palaveripäiviä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Työn vaihtelevuus sekä terveelliset, tuoksuvat ja maistuvat Järvikylä-tuotteet.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Tulevaisuuden ennustaminen sekä markkinointi- ja mediamaailman pirstaleisuus.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vietän vapaa-aikani perheen ja ystävien kanssa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Koulunkäynnin jälkeen kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä yrityksiin, jotka kiinnostavat. Meilläkin on nettisivulla rekrytointilomake sekä sähköpostiosoite mahdollisia yhteydenottoja varten.