Uratarinat

Työn ytimessä: Työfysioterapeutti Riikka Ilmivalta

3.1.2017 klo 18:03

Riikka Ilmivalta kertoo työstään työfysioterapeuttina ja yrittäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Pohdin parikymppisenä tosissani millaista työtä haluaisin tehdä. Lähdin ajatuksesta, että työ sisältää minulle rakkaita asioita, tärkeitä arvoja ja lisäksi tuottaa mahdollismman paljon iloa ja hyvinvointia myös muille.  Liikunnan lisäksi rakastin laulamista, tanssimista ja kirjallisuutta. Päättelin, että  jotain näistä kannattaisi tehdä työkseen, jotta muuta ehtisi sitten harrastaa. Hahmottelin mielessäni unelmatyöni sisältöä ja aloin tutkimaan millaisia koulutuksia ja taitoja tämä edellyttäisi. Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 1996 ja erikoistuin työfysiosterapeutiksi vuonna 2000. Päädyin lopulliseen päämäärääni vakaasti mutkitellen. Oman yritykseni Virkisterin perustin vuonna 2007 ja olen unelmatyössäni.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Yritykseni tuottaa suuryrityksille liikunta- ja muita hyvinvointipalveluita yhteistyössä henkilöstöhallinnon ja työterveyshuollon kanssa. Työnkuvani sisältää monipuolisesti myyntiä ja  markkinointia, talous- ja henkilöstöhallintoa ja joka päivä onneksi myös liikunnanohjausta ja toisinaan myös fysioterpaeutin hommia.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Aamupäivisin hoidan enimmäkseen hallintoa, palavereita tai muita juoksevia asioita ja iltapäivisin ohjaan liikuntaa, kuten pilatesta, joogaa tai kuntotunteja. Yhdistelmä toimii hyvin. En usko, että saisin työpöydän äärellä vietettyä aikaa pidentämällä yhtään enemmän aikaiseksi.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Hyvinvoivat ihmiset. Liikunta, musiikki, ilon pirskahdukset. Koen tuottavani tärkeää lisäarvoa monen ihmisen arkeen. Oma kehoni kiittää fyysisesti vaihtelevasta työnkuvasta. Työ on todella monipuolista, mielenkiintoista ja tarjoaa riittävästi mahdollisuuksia kehittyä. Minulla on vapaus luoda uusia käytäntöjä ja muokata työn sisältöä.  Tämä on kehon ja mielen tutkimusmatkailua.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Asioiden priorisoiminen. Jokainen työpäivä sisältää enemmän asioita kuin on aikaa.  Yrittäjyys on opettanut, että kiireellisin ei välttämättä ole se tärkein.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Paras vapaa-aika vietetään yhdessä perheen arkisissa puuhissa ja tanssi tulee heti hyvänä kakkosena. Meillä perheen kolmella naisella on yhteinen tanssi-harrastus, jossa riittää tekemistä ja puhumista. Minä ja perheen nuorimmainen treenaamme muun muassa showtanssin SM-kisoihin omissa sarjoissamme.  Lukemisellekin löytyy aikaa joka ilta.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Pidä kiinni haaveestasi ja aloita matka.  Itse olen matkan varrella pitänyt mielessäni seuraavan: "Jotka tulevat suorinta tietä,saapuvat tyhjin taskuin. Jotka ovat kolunneet kaikki polut, tulevat säihkyvin silmin, polvet ruvella, outoja hedelmiä hauraassa säkissään. Niin se ystäväni on, niin se on, että eksymättä et löydä perille." -Tommy Tabermann

www.virkisteri.fi