Uratarinat

Työn ytimessä: Projektipäällikkö Aikku Halmo

Gladiaattorit ohjelmasta tuttu Aikku "Tiikeri" Halmo kertoo työstään projektipäällikönä pankkimaailmassa.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen työskennellyt aikaisemmin vastaavalla alalla tuoteasiantuntijan, tuotepäällikön ja kehityspäällikön tehtävissä. Minulle tarjottiin projektipäällikön paikkaa pankkimaailmasta, kun tehtävässä aiemmin työskennellyt henkilö siirtyi uusiin tehtäviin. Tämä oli luonteva jatkumo aikaisempiin työtehtäviini.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Isossa kuvassa työni on puhtaasti projektin hallintaa. Se on käytännössä aikataulujen, työvaiheiden ja työtehtävien suunnittelua, edistymisen ja tehtävien valvontaa sekä raportointia, resurssisuunnittelua, dokumentointia, kustannusten seurantaa, riskienhallintaa sekä tietenkin tiimiläisten tukemista ja yhteisen hengen rakentamista. Hallinnollisen roolin lisäksi toimin myös asiantuntijaroolissa eli kädet savessa tuote- ja palvelukehitykseen liittyvien tehtävien parissa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Päivät pitävät sisällään useita palavereja, sähköposteja, edellä mainittujen tehtävien hoitamista sekä tietenkin keskusteluja kollegojen kanssa. Pidän projektityössä juuri siitä, että intensiteetti sekä päivien sisältö vaihtelevat projektin etenemisen mukaan. Teen työtä osin etänä kotoa käsin ja osin toimistollamme. Pyrin aloittamaan työpäivän noin klo 7, jotta ehdin vielä käydä läpi tulevaa päivää ennen kun palaverit alkavat ja viimeiset palaverit loppuvat yleisimmin noin klo 16.

Mikäli en ole päivän aikana ehtinyt paneutua päivän tehtäviin, teen ne palaverien jälkeen tai myöhemmin illalla mikäli kyse on akuuteista asioista. Varaan itselleni säännöllisesti aikaa kalenteriin avointen asioiden hoitamiseen, jolla turvaan sen, etteivät työt pääse kasaantumaan.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Olen onnekas saadessani työskennellä tässä nykyisessä työympäristössä, näissä tehtävissä ja näiden kollegojen kanssa.Joka päivä on kiva lähteä töihin ja aika työn parissa menee todella nopeasti. Tämä työ sopii luonteelleni; minulla on riittävästi painetta ja haasteita, mutta vastapainoksi näen, että työ tuottaa tulosta. Kun on pitkään tehnyt töitä suunnitelmien parissa ja ne alkavat konkretisoitua, on se todella palkitsevaa! Joka päivä on hyvä tekemisen meininki.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Omassa roolissani olen paljon tekemisissä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. On tärkeää hallita kokonaisuus niin, että kykenee pitämään myös tarvittavat tahot tietoisena asioista ajoissa. Kun useita eri asioita muuttuu ja tapahtuu samaan aikaan, niin tuntuu välillä, että tunnit loppuvat kalenterista kesken. Etenkin yhteistä aikaa sidosryhmien kanssa on monesti hankala löytää. Tässä työssä korostuukin kyky priorisoida asioita. Sen avulla haasteellisuus vähenee, kun oikeisiin asioihin keskitytään oikeaan aikaan.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Projektini on hyvin tärkeä osa isoa hankekokonaisuutta. Erityisen tärkeää minulle on, että työmme ja onnistumisemme näkyy vahvasti asiakkaidemme arjessa. Haluan omalta osaltani varmistaa, että asiakkaamme kokevat hankkeemme tuomat muutokset positiivisina.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aika kuluu pitkälti treenien ja perheen parissa. Lihaskuntotreenien lisäksi pyrin treenaamaan kroppaa nykyään mahdollisimman monipuolisesti eli haastamaan kehoa erilaisin harjoittein.Gladiaattoreiden kuvauksiin valmistautuessa treenasin aikaisempaa enemmän toiminnallista treeniä ja se teki todella hyvää muiden treenien ja koneen äärellä istumisen vastapainona.

Nyt odottelen kesää innolla, että pääsen tekemään treenejä ulkona sekä tietenkin veneilemään. Aina kun on aikaa ja mahdollisuus, kiipeän hevosen selkään tai puuhastelen muuten talleilla. Viihdyn myös erittäin hyvin kotona ja olen innokas sisustaja - minusta on kuoriutunut pesänrakentaja.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Neuvoni on, että jos todella haluat jotain, ole valmis tekemään töitä sen eteen ja usko itseesi. Se, että teet työsi hyvin ja omistautuneesti, on paras mainos itsestäsi.

Gladiaattorit MTV3-kanavalla su klo 19.30.