Uratarinat

Työn ytimessä: Managing Director Maija Aallas

11.4.2018 klo 19:50

Maija Aallas kertoo työstään yrittäjänä ja toimitusjohtajana CHOICE Finland Oy:ssä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päädyin kauneusalalle myynnin kautta. Rahoitin opintojani kosmetiikkamyyjänä ja toimin parikymppisenä myös kosmetologina. Omasta ihonhoitosarjasta aloin haaveilla kymmenisen vuotta sitten. Halusin luoda luonnonkosmetiikkasarjan, jonka takana voin seistä sataprosenttisesti. Haastavaa ja jännittävää on ollut. Tuotekehitystyötä on takana seitsemän vuotta.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni on monipuolista. Teen yrityksessäni ihan kaikkea. CHOICE Finland -sarja on syntynyt visiostani tehdä vahvaa arvopohjaista liiketoimintaa. Myyn tuotteita kuluttajille sekä jälleenmyyjille. Suunnittelen markkinointia ja koulutan. Myynti- ja tuotekoulutus tuo lisää osaajia CHOICE Finland -sarjan ympärille.

Olen päivittäin ”varastomies”, pakkaan tuotteita, roudaan ja rakennan. Teemme joka viikko myynti- ja esittelytapahtumia messuilla ja tavarataloissa. Tehtävää siis piisaa ja työtäni teen joka päivä innostuen.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Jokainen päivä täytyy suunnitella hyvin koska tekemistä on paljon. Aamuisin pyrin kirjoittamaan. Yritykseni tekee liki sata myyntitapahtumaa vuodessa. Tämän suunnittelu ja toteutus vaatii aikaa. Työni on toimistotunteja ja liikkeellä oloa sopivassa suhteessa.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Päivät ovat erilaisia. Tapaan myös jatkuvasti uusia ihmisiä, jotka rikastuttavat maailmaani.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Maailma muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Joka päivä täytyy oppia uutta ja omaksua uusia toimintatapoja. Ajankäyttö ja asioiden priorisointi on haaste. Yritän iloita päivittäin asioista, jotka sain tehtyä. En murehdi tekemättömästä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikaa vietän lasteni kanssa. Käymme yhdessä uimassa ja ulkoilutamme kissojamme. Molemmat poikani ovat innostuneet kanssani avantouinnista. Käymme meressä uimassa ympäri vuoden. Päiväni alkaa joko reippaalla juoksulenkillä tai joogalla. Rakastan myös elokuvia ja museoissa haahuilua.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Kauneus- ja hyvinvointiala on alati kehittyvä ja mielenkiintoinen alue tehdä työtä.  Olen onnellinen, että olen saanut tuotettua oman ihonhoitosarjan kotimaassa suomalaisista raaka-aineista ja suomalaisella vahvalla tuotemuotoilulla. Kilpailu alalla on kovaa, joten on löydettävä oma tapa erottua ja tulla huomatuksi.

www.choicefinland.fi