Uratarinat

Työn ytimessä: KORPIA Kasvojoogan kehittäjä, yrittäjä Pia Airaskorpi

31.1.2020 klo 12:29

Pia Airaskorpi kertoo työstään yrittäjänä ja KORPIA kasvojoogan kehittäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2006. Olen aina ollut kiinnostunut ihonhoidosta ja marssin Iho- ja Allergiasairaalaan hakemaan töitä. Sain paikan. En nähnyt itseäni työskentelemässä perinteisessä sairaalamaailmassa, vaan koin, että vahvuuteni ovat enemmän terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävässä työssä. Ihonhoidon ohjaus, muista huolehtiminen ja kannustaminen itsensä hoitamiseen ovat sydäntäni lähellä.

Seuraavaksi päädyin yksityiselle sektorille esteettisen ihonhoidon pariin Helsingissä ja myöhemmin Lontoossa. Sain tutustua sairaanhoitajana medikaaliseen ihonhoidon monipuoliseen ja alati uudistuvaan maailmaan. Sitten perustin Helsinkiin oman pienen ihonhoitoon keskittyvän praktiikan ja kiersin ympäriinsä jakamassa ihonhoitotietoa.

Kuutisen vuotta yrittäjänä toimittuani mieheni sai työtarjouksen Tanskaan, Kööpenhaminaan, ja muutimme sinne koko perheen voimin. Muuttorumbasta selvittyämme pidin pienen levähdystauon kotona lasten kanssa puuhastellen. Tauko kehkeytyi todelliseksi luomiskertomukseksi; sain idean, jota päätin lähteä toteuttamaan täysillä. Nyt olemme asuneet Kööpenhaminassa kaksi vuotta.

2) Mitä työsi pitää sisällään? 

Yrittäjyyteni perustuu edelleen samaan ideologiaan kuin Suomessakin. Ihonhoito ja ihmisten hyvinvointi on kulmakivi kaikessa tekemisessä. Toimin ihonhoitokonsulttina ja ohjaan tuotteiden käytössä. Netti tarjoaa tähän hyvin monipuoliset mahdollisuudet ja voin ”tavata” asiakkaita ajasta ja paikasta riippumatta.

Neljä vuotta sitten aloitin kasvojoogan omaksi ilokseni, koska halusin edistää omaa hyvinvointiani ja ikääntyä elegantisti. Kokeilin siinä yhteydessä kasvoilleni erilaisia liikkeitä; huomasin niiden hyvää tekevän vaikutuksen – ja näin KORPIA kasvojooga oli syntynyt!

Opetan kasvojoogaa sosiaalisen median kanavissa online-kurssien, yksilöohjauksen, live workshoppien sekä kaupallisten yhteistyökuvioiden kautta. Lisäksi vedän workshoppeja erilaisissa yritystapahtumissa sekä pr-tilaisuuksissa. 

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Koska olen tavallaan start-up -tilanteessa kasvojooga-asioissa, päiväni ovat hyvin erilaisia. Pidän vaihtelusta ja siitä, ettei ole mitään hajua mitä seuraavaksi tapahtuu. Jännitys lisää yrittämistä! Työni on hyvin monipuolista, kuten yrittäjyys yleensäkin. Käytän paljon aikaa potentiaalisten yhteistyökuvioiden selvittelyyn ja lähestyn yrityksiä. Pohdin tarkkaan missä haluan näkyä KORPIA brändini kanssa.

Testailen erilaisia sosiaalisen median kanavia ja mahdollisuuksia, jotta ymmärrän miksi jokin toimii ja jokin ehkä ei. Olen loputtoman kiinnostunut hyvinvoinnista ja ihonhoidosta. Selvitän, kokeilen ja sitten suunnittelen. Toimin monissa asioissa itse ideoideni testaajana.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Nyt kun tietyt palaset ovat kohdallaan, voin sanoa olevani todella innostunut – ja se on parasta työssäni! Olen löytänyt ”oman juttuni” ja haluan työskennellä sen parissa. Vaikka pidin käytännön ihonhoitotyöstä klinikalla, oman uran muotoutuminen ajasta ja paikasta riippumattomaksi on ollut minulle todella merkityksellistä. Se innostus ja intohimo – ja kun näen miten voin tehdä jonkun toisen arjesta iloisempaa, motivoi joka päivä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Aikatauluttaminen on toisinaan haaste, koska yrittäjä on töissä aina, 24/7. Pyrin kuitenkin aina järjestämään aikaa niille asioille, jotka ovat minulle tärkeitä. Ajankäytön rajaaminen onkin yksi olennaisin oivallus yrittäjyydessä: Pitää uskaltaa sanoa reippaasti kyllä sellaisille mahdollisuuksille, jotka tuntuvat oikeilta ja ei niille, jotka eivät tunnu siltä. Omasta ajanhallinnasta ei kannata tinkiä.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Merkityksellistä työstäni tekee se, kun näen miten monia oma innostukseni on koskettanut. On merkityksellistä, jos saan vietyä eteenpäin sellaista viestiä, että kun itse uskoo itseensä, muutkin uskovat sinuun. Koen, että elämäntehtäväni on ilon ja itsensä hoitamisen taidon tuominen ihmisten arkeen.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa perheeni kanssa. Retkeilemme lasten kanssa metsässä ja joka perjantai meillä on koko perheen family cooking night, jolloin kokkaamme yhdessä. Juokseminen on minulle todella tärkeä henkireikä ja kasvojoogaan usein juostessani. Olemme myös mieheni kanssa tiivis pari ja toistemme parhaat ystävät – käymme säännöllisesti ”deiteillä”. Kun asuu ulkomailla, oman perheen merkitys on aivan uudella levelillä.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Suunnittele yrittäjyytesi iso kuva – rohkeasti. Sinulla on oltava unelma, jonka haluat toteuttaa. Jos sinulla on idea ja olet start-up -vaiheessa, mieti tarkkaan mitä olet myymässä ja konseptoi ideasi. Sinulla tulee olla selkeä ajatus ja käsitys siitä mihin tähtäät. Mieti vuosi-, kuukausi- ja viikkotavoitteet. Aseta tavoitteet tarpeeksi korkealle ja sano unelmasi ja suunnitelmasi ääneen. Asioiden ääneen sanominen saa usein prosessin käyntiin, ja olet astetta lähempänä tavoitettasi. Hyvän itsetuntemuksen ja -luottamuksen lisäksi yrittäjän tulee olla sinnikäs – vaikka idea ei menisi heti läpi, ei voi lannistua. Itseensä uskomisen haaste voikin olla yrittäjänä usein koitoksella.

 

Pia Airaskorpi / Hanna Velling / Krista Keltanen, Cozy Publishing KORPIA 11 minuutin kasvojooga -kirja julkaistiin tammikuussa 2020.