Uratarinat

Työn ytimessä: Kampaamoyrittäjä, maahantuoja Mikko Helin

16.4.2019 klo 18:15

Mikko Helin kertoo työstään kampaajana, maahantuojana ja yrittäjänä Kampaamo Pesulassa.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen pienestä asti nauttinut kaikesta esteettisestä ja pitänyt visuaalisuudesta. Näin ollen kampaajaopinnot olivat luonteva valinta. Olen luonteeltani sellainen, että innostun aina kaikesta uudesta, joten halusin löytää alan sisällä uusia väyliä. Kosmetiikan maahantuonti oli pitkään ollut haaveissani ja keväällä 2018 Italian Cosmoprof -messuilla kuului klik, ja siitä se lähti! Löysin italialaisen Noah for beauty -sarjan, joka vastasi arvoiltaan ja esteettisyydeltään juuri sitä mitä etsin.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Olen viikottain aktiivisesti yhteydessä Italiaan Noahin päämajaan. Maahantuonnin ympärillä meillä on I Make Your Hair Day -niminen verkkokauppa, johon suunnittelemme uutiskirjeitä sekä kampanjoita verkon puolelle joka viikko. Myös aktiivinen sosiaalisen median ylläpito sekä blogimme ovat tärkeitä väyliä Noah-sarjan näkyvyyden kannalta.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Olen rytmittänyt arkiviikkoni tosi selkeästi. Kävin pitkään työcoachilla, jonka avulla sain arjen pyöritykseen selvän rytmin. Olen ottanut yhden päivän viikosta toimistopäiväksi, jolloin keskityn ainoastaan siihen. Muina päivinä panostan verkkokauppaan ja kampaamotyöhön.

4)  Mikä on parasta työssäsi?

On todella mielenkiintoista seurata ja tehdä Suomessa ennennäkemättömän uuden sarjan lanseeraustyötä. Verkkokauppamaailma antaa koko ajan uusia työvälineitä tämän tueksi. Se on kiehtovaa ja mielenkiintoista.

Kampaamotyössäni parasta ovat tietenkin monivuotiset asiakassuhteet, jotka ovat ihania kohtaamisia joka kerta.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Välillä verkkokaupan teknisyys tuo haasteita ja yllättävät tilanteet, kun asiakkaalle lähetetty tuote harhailee jossakin.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Suora asiakaspalaute on aina merkityksellistä. Haastavan ongelman ratkaisu ja siitä hyvään asiakaspalautteseen selviäminen ovat plussaa.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Minulle metsässä käynti koiran kanssa on kuin meditaatioita. Haastavimmatkin ongelmat selviävät metsässä. Kahvilat ovat minulle kuin toinen olohuone, kun tapaan viikonloppuisin ystäviäni.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos oma idea ja visio on valmiina, niin neuvon suuntamaan alan messuille. Siellä kontaktointi on helpompaa. Kannattaa tehdä itselleen muutaman vuoden suunnitelma valmiiksi ja ottaa rauhassa yksi askel kerrallaan. Kannattaa myös rakentaa itselleen ammatillinen turvaverkosto, joka auttaa silloin kun oma osaaminen ei riitä.

https://imakeyourhairday.fi

https://kampaamopesula.fi