Uratarinat

Työn ytimessä: Johtava sairaanhoitaja Taina Heikkinen

Taina Heikkinen kertoo työstään johtavana sairaanhoitajana ja yrittäjänä Nordicshapessa.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen toiminut sairaanhoitajana esteettisellä alalla yli 20 vuotta, joista viimeiset 12 vuotta Siluetti Oy:ssa johtavana sairaanhoitajana. Olen koulutukseltani erikoissairaanhoitaja, erikoisalana leikkaussali- ja anestesiasairaanhoito. Lisäksi minulla on useita kansainvälisiä koulutuksia esteettisiin hoitoihin, muun muassa klinikkatyöskentelyä USA:ssa ja Englannissa Queen Elisabeth Hospitalissa. ​

Oman yrityksen perustaminen on ollut jo kauan unelmani. Vuonna 2017 unelma toteutui ja perustin Esteettinen klinikka Nordicshape Oy:n Espoon Leppävaaraan. Työelämäni on tähän asti mennyt noin 10-12 vuoden sykleissä. Kun mahdollisuus omaan klinikkaan tuli, en aikaillut, vaan tein päätöksen joka tuntuu oikealta.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Toimin yrittäjänä ja teen erilaisia esteettisiä hoitoja asiakkaillemme. Erikoisosaamiseeni kuuluvat injektiohoidot ja kevytkirurgiset laitehoidot. Minulla on vankka kokemus sairaanhoitajana leikkaussali- ja anestesiatyöskentelystä. Olen työskennellyt aiemmin 10 vuotta Dextrassa ja HUS:issa leikkausalissa eli se maailma on minulle hyvin tuttu. Nordicshapessa työskentelee kanssani myös kaksi kosmetologiyrittäjää sekä meikkaaja, joka on yrityspartnerini.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Yrittäjänä olen monessa mukana päivän mittaan. Tapaan asiakkaita ja teen heille esteettisiä hoitoja. Lisäksi tulevat yrittäjän elämään kuuluvat perusrutiinit, kuten paperityöt. Päivät venyvät helposti, mutta työni on mielenkiintoista ja antoisaa. Teemme yhteistyötä Suomen tunnetuimman ja ansioituneimman plastiikkakirurgin Stefan Dietzin kanssa. Asiakkaillamme on mahdollisuus varata aika plastiikkakirurgin konsultaatioon.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Asiakkaiden kohtaaminen on työssäni parasta. Etsin ihmisestä aina positiivisen puolen. Teen kokonaisvaltaisia hoitosuunnitelmia asiakkaan tarpeiden mukaan. Iloa minulle tuo eniten se, miten ihmisten elämä muuttuu hoitojen myötä. Ulkonäköön liittyvät seikat vaikuttavat pintaa syvemmällä: itsetuntoon, minäkuvaan ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Asiakkaiden luottamus työtäni kohtaan on korvaamattoman tärkeää.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Haasteellisinta työssäni on se, että minulla ei ole ns. ”kakkosihmistä”. Vankka kokemukseni, osaamiseni ja näkemykseni esteettisissä hoidoissa on tuonut minulle kanta-asiakkaita, jotka saapuvat vastaanotolle vuodesta toiseen. Ehkä joskus löydän rinnalleni toisen kokeneen sairaanhoitajan, jonka kanssa voimme tehdä työtä yhdessä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Asun Helsingin keskustassa, joten viikonloppuisin suuntaan miesystäväni luokse Vantaalle. Siellä pääsen rentoutumaan ja rauhoittumaan metsään. Suunnitelmissa on myös kuntosaliharrastuksen aktivointi. Työpaikkani lähellä on kuntokeskus eli sijainnista se ei ainakaan ole kiinni.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Hanki hyvä perusosaaminen sairaanhoitoalalta. Se luo pohjaa erikoistumiselle. Hakeudu hoitajaksi kirurgiselle puolelle leikkaussaliin ja kartuta osaamistasi monin tavoin. Vankka osaaminen on tämän työn ehdoton edellytys. Panosta laatuun niin tekemisessäsi kuin käyttämissäsi tuotteissakin. Hanki mentori ja hyödynnä kaikki tieto, jonka voit saada kokeneemmilta alan ammattilaisilta.

www.nordicshape.fi

 

Katso myös: