Kesätyöntekijälle

Tuntuuko ettet saa tarpeeksi aikaan?- Näin toimit tehokkaasti etänä

Vastuullinen työpaikka

Etätyöskentely ja kotoa käsin toimiminen ovat saaneet tätä nykyä aivan uudet mittasuhteet. Toimivien laitteiden ja yhteyksien merkitys, sekä oman toiminnan ohjaaminen ovat osoittautuneet ensisijaisen tärkeiksi. Osalle kotoa, tai vaikka mökiltä käsin toimiminen on luontevampaa ja helpompaa kuin toisille.

Etätyöskentely vaatii usein onnistuakseen rytmitystä ja aikataulutusta. Jäädessä odottelemaan oikeaa fiilistä tai luovaa tilaa, päivä saattaa lipua ohitse huomaamatta. Onneksi kesätöitä voi hakea mistä käsin vain ja monet firmat ovat siirtyneet suosimaan erilaisia puhelin- tai videohaastatteluita.

Samalla etäkesätyö luo yhä laajempia mahdollisuuksia hakea kesätöitä oman kotikaupungin ulkopuolelta. Epävarmojen olosuhteiden johdosta osa yrityksistä on joutunut venyttämään kesätyöntekijöiden palkkaamisen ajankohtaa.

Toisin sanoen, rekrytoinnit rullaavat läpi kevään ja kesän eikä kesätöiden hakua kannata laittaa pauselle!

Ota tilanne mahdollisuutena

Luo päivärytmi ja aikatauluta omaa tekemistä. Haitpa sitten kesätöitä, käyt koulua tai työskentelet kotoa käsin, omaa toimintaa kannattaa tarkastella välillä ulkopuolisin silmin. Oletko suunnitellut mihin konkreettisiin asioihin tartut tänään? Tee pieniä tavoitteita itsellesi ja tarkastele sitten, miten onnistuit? Saitko päivän päätyttyä lähetettyä hakemuksen tai luettua tarvittavat aihealueet? Kotiympäristössä pölypallerot tai vaatekasat voivat alkaa kiinnostaa puhelimen selauksen ohella jolloin keskittyminen voi herpaantua mikäli et suunnittele päivääsi laisinkaan, eikä tekemisille ole määräaikaa.

Tarkastele omia vahvuuksiasi ja luontaisia toimintamallejasi. Vahvuuksien ja luontaisten toimintamallien tunnistaminen on erityisen tärkeää töitä hakiessa. Mihin asioihin keskityt mieluiten, mistä pidät tai mitä puolestaan välttelet viimeiseen asti? Entä millainen työympäristö on sinulle kaikista mieluisin? Saatko parhaiten aikaan omissa oloissasi vai kaipaatko ihmisiä ja työporukkaa ideoimaan ympärillesi?

Rytmitä päivä sinulle mieluisalla tavalla ja muista tauottaa tekemistäsi. Erityisesti ulkoilun ja liikunnan merkitys korostuu neljän seinän sisällä työskennellessä! Harva tekee työpaikallakaan töitä täyttä häkää läpi päivän ilman taukoja.

Muista kiinnittää huomiota myös työskentelyasentoihisi sekä mielen hyvinvointiin. Ota päiviisi hetkiä, kun unohdat velvollisuudet ja keskityt vain sinulle mieluisaan tekemiseen.

Käytä aika hyödyksesi! Paranna mahdollisuuksiasi napata kesätyö ja tee kauan lykkäämäsi portfolio tai päivitä CV:si. Netti on myös pullollaan erilaisia työnhakuun liittyviä podcasteja, webinaareja ja artikkeleita, jotka voivat tarjota uudenlaista näkökulmaa.