Tulevaisuuden Suomea suunnitellaan ihmiset edellä

Mainos

Kun pääsee suunnittelemaan maailman parasta sairaalaa, työ tuntuu erityisen merkitykselliseltä. ”Hienointa on loistava yhteishenki”, sanovat Rambollilla työskentelevät Hannu-Pekka Laurila ja Janne Yli-Tokola.

Kolmisenkymmentä vuotta rakennesuunnittelun alalla toi­minut Hannu-Pekka Laurila on nähnyt lukemattomia raken­nushankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Kokemuksensa pohjalta hän on erityisen ylpeä Lastensairaala-projektista, joka on yksi Rambollin sairaalasuunnitteluosaamisen taidonnäytteistä.

”Tässä hankkeessa ei ole tehty kompromisseja. Olemme noudattaneet Terve talo -kriteereitä ja olleet tarkkana muun muassa betonin riittävän kuivatusajan sekä muiden rakenne­ratkaisuiden hyväksymisen kanssa.”

Pienet potilaat ja heidän vanhempansa on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Sairaalassa on ääniä vaimentavaa akustiikkaa, lempeää valaistusta, lattialämmitystä ja lasten mukaan tehdyt mitoitukset. Iloa rankkojen hoitojen keskelle tuovat leikkisä värimaailma ja runsaat taideteokset.

Lastensairaala on vain yksi Rambollin lukuisista hankkeis­ta, joita on vuositasolla käynnissä yli 9000 pelkästään Suo­messa. Kansainvälisistä projekteista puhumattakaan, sillä yri­tyksellä on 300 toimistoa 35 maassa.

”Meillä on paljon kokeneita asiantuntijoita, mutta myös nuoriin panostetaan”, sanoo LVI-suunnittelupäällikkö Janne Yli-Tokola. Toimiva mentorointiohjelma ja matalan hierarkian organisaatio antavat uudelle tulokkaalle hyvät eväät kehittyä alan huippuosaajaksi.

Sekä Laurila että Yli-Tokola kehuvat yrityksen inhimil­listä ja tavoitteellista arvomaailmaa. Tekniikan ja luonnon­tieteen ammattilaiset valitsivat tänäkin vuonna Rambollin suunnittelualan ihannetyönantajaksi Universumin kyselytut­kimuksessa.

www.ramboll.fi

Tutustu 100 tarinaa suomesta -mainossarjaan osoitteessa hs.fi/mainos/tarinoitasuomesta tai kysy lisää Oikotien yhteyshenkilöltäsi tai asiakaspalvelustamme p. 010 80 80 85.