Työllisyysnäkymät

Rekrytoinnin parhaat 2019 palkittiin

Oikotie palkitsi vuoden parhaat rekrytointiteot 10.10.2019 Teatteri Forumissa Helsingissä. Juhlan teemana oli vastuullisuus.

Oikotie viettää parhaillaan 20-vuotisjuhlavuotta. Myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjalla on aihetta juhlaan, sillä suuren suosion saavuttanut VKD käynnistyy ensi vuonna jo kymmenennen kerran.

Teatteri Forum kokosi suuren joukon rekrytoinnin ammattilaisia juhlistamaan vuoden parhaimpia rekrytointitekoja. Vastuullisuus ja merkityksellisyys ovat vahvasti esillä tämän päivän rekrytointiprosesseissa, työpaikoilla ja hakijoiden arvomaailmassa.

Tilaisuudessa lanseerattiin myös Suomen suurimman työnantajakuvan kehittäjän Oikotie Työpaikkojen Vastuullinen työnantaja -kampanja, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ja tuoda esiin, että jokaisella on oikeus vastuulliseen työantajaan.

Puhujina tilaisuudessa olivat:

Marko Rissanen, DNA edusti Suomen parhaaksi valittua työpaikkaa, ja käsitteli työnantajakuvaa ja sen merkitystä työnhaussa.

Ida Hakola, Vapa Media toi esiin puheessaan työelämän muutoksen ja tulevaisuuden työelämätaidot nuoren yrittäjän näkökulmasta.

Päivi Salminen-Kultanen, Oikotie, joka valotti puheessaan juuri lanseerattavaa Vastuullinen työnantaja -kampanjaa.

Frank Martela, Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto ja Filosofian Akatemia Oy tarkasteli HR-työtä mielenkiintoisesta, ”luottamuksen rakentaminen käynnistyy rekrytoinnissa” -ajatusmallista.

Rekrytoinnin parhaat 2019 -palkitut

Perustelut: ”Koskettava ja ilahduttava työnhakuilmoitus, joka herättää tunteita ja pystyy välittämään työn keskeisen merkityksen: yhteyden asiakkaisiin. Yrityksestä voi jokainen rekrytoija ottaa mallia. Asiakas keskiöön. Ansiokkailla mikrovideoilla asiakkaat kertovat itse ja omin sanoin, mitä he toivoisivat uusilta työntekijöiltä. Selkeä idea, hyvä toteutus. Ei se tämän monimutkaisempaa ole.”

Perustelut: ”Rekrytointi-ilmoituksessa tuotiin hyvin esille muun muassa nuorille työntekijöille heidän tärkeimpinä pitämiään asioita, kuten työssä kehittymisen mahdollisuudet, työn merkityksellisyys, hyvä ilmapiiri ja mukavat työkaverit sekä se, että tekijöihin luotetaan ja annetaan vastuuta. Huumori erotti sen muista samankaltaisista hyvistä ilmoituksista. Kaiken ei tarvitse olla aina niin vakavaa. Yrityksen tekemisestä paistaa läpi yhtenäinen punainen lanka, joka on kiinnostavat työtehtävät yhdistettynä lupaukseen pitkästä työurasta niitä haluaville. Se on vahva lupaus ja hyvän työntekijäbrändin rakentamisessa oivallinen peruskivi.”

Palkinto: Paras rekrytointivideo: RAUMAN SEUTU

Perustelut: ”Omaa luokkaansa. Videota käytetään nykyään niin paljon kaikkialla, että erottautuminen on välttämätöntä. Tämä yritys pystyy siihen. Tunnetun ja alueeseen liittyvän tubettajan käyttäminen oli raikas idea. Roolihahmon hyödyntämisen hyöty on myös siinä, että näin päähenkilön kautta voidaan esitellä tarjolla olevia työpaikkoja totuttua yksityiskohtaisemmin ja mielikuvituksellisemmin.”

Perustelut: ”Uudistanut rekrytointia yksinkertaisen toimivilla ratkaisuilla. Chatbottien tulosta eri toimialoille on puhuttu paljon, mutta mitään aidosti hyödyllistä ja lisäarvoa tuottavaa ei ole nähty. Yrityksen chatbot on selkeydessään erittäin toimiva ja laittaa työnhakijan heti pohtimaan omia vahvuuksia ja valmiuksiaan. Tässä casessa chatbotista  on selvästi iloa sekä työnhakijalle että työntekijän etsijälle. Puhutteleva asiakaslähtöisyys, sivujen selkeys ja rakenne sekä rekrybot hauskana ideana, joka tukee asiakaslähtöisyyttä ja helppoutta.”

Tuomaristo: Jani Halme, Marru Tuliara, Päivi Leskinen ja Ida Hakola.

Iltapäivän päätteeksi tilaisuudessa nautittiin buffet-pöydän antimista ja loppuhuipennuksena esiintyi Irina.