Työnhaku

Osaajaprofiili on digitaalinen CV

Digitaalinen CV on hyvä tapa kertoa osaamisestaan työnantajille ja tulla löydetyksi uuteen työpaikkaan. Oikotien osaajaprofiilissa voit esitellä itseäsi ja osaamistasi näyttävästi esimerkiksi kuvien, videoiden ja työnäytteiden avulla.

Hyvin tehty osaajaprofiili voi tuoda sinulle uusia mielenkiintoisia kontakteja ja työtarjouksia, vaikka et olisikaan aktiivisesti hakemassa uutta työpaikkaa.

Näillä vinkeillä saat osaajaprofiilistasi kaiken hyödyn irti ja erotut joukosta:

1. Täytä ainakin perustiedot osaajaprofiiliin

Työnantajat ovat kiinnostuneita erityisesti seuraavista tiedoista ja hakevat potentiaalisia työntekijöitä eniten näiden perusteella:

  • Työkokemus
  • Koulutus
  • Osaaminen

Täytäthän siis ainakin nämä tiedot, sillä mitä huolellisemmin osaajaprofiilisi on täytetty, sitä todennäköisemmin osut työnantajien tekemiin hakuihin ja sitä osuvampia sinulle suositellut työpaikat ovat.

Huolellisesti täytetty osaajaprofiili antaa myös kattavamman kuvan osaamisestasi.

2. Tuo persoonaasi esiin osaajaprofiilissa

Se, millainen aidosti olet, vaikuttaa työnhaussa siinä missä osaamisesi ja koulutuksesi.

Osaajaprofiili tarjoaa useita mahdollisuuksia tuoda persoonaasi esiin. Voit tehdä itsestäsi esittelytekstin ja lisätä profiilikuvan sekä taustakuvan. Voit myös tehdä lyhyen videotervehdyksen itsestäsi ja linkata työnäytteisiisi.

Erottautumalla jäät paremmin mieleen ja parannat mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla.

3. Säätele osaajaprofiilisi näkyvyyttä

Voit itse määritellä, onko osaajaprofiilisi julkinen vai vain työnantajille näkyvä. 

Julkisen osaajaprofiilin kautta saat lisänäkyvyyttä osaamisellesi, kun profiili löytyy myös Oikotieltä ja Googlen kautta. Voit myös jakaa linkin julkiseen osaajaprofiiliisi.

Työnantajalle näkyvät profiilit näkyvät ainoastaan työntekijöitä etsiville työnantajille.

4. Älä jätä osaajaprofiiliasi liitetiedostojen varaan

Voit lisätä osaajaprofiiliisi myös liitetiedostoja – esimerkiksi vapaamuotoisen ansioluettelosi tai työtodistuksesi. Työnantajat saavat liitetiedostoihin kirjoitetut asiat kiinni sanahaun kautta, mutta osaajaprofiilin täyttäminen huolellisesti kannattaa silti, sillä vakiokentillä haku osuu ainoastaan osaajaprofiilissa oleviin tietoihin.

5. Päivitä osaajaprofiiliasi säännöllisesti

Työnantajat ovat kiinnostuneita erityisesti viime aikoina päivitetyistä osaajaprofiileista, sillä se antaa signaalin aktiivisesta työnhausta. Pidäthän siis osaajaprofiilisi ajan tasalla osaamisesi karttuessa!

Tee osaajaprofiili