Kesätyötarinat

OP:n harjoittelu avaa näkymän finanssialalle

OP

Tule osaksi Suomen houkuttelevinta ja suurinta finanssialan yritystä!

Data-analytiikan harjoittelu Pohjola Vakuutuksella on opettanut Sara Huhtaselle tärkeitä työelämän taitoja ja antanut eväitä tulevaisuuteen.

”On ollut valtavan antoisaa nähdä työelämää käytännössä”, kertoo data-analytiikan harjoittelija Sara Huhtanen

Turun yliopistossa taloustiedettä opiskeleva Huhtanen päätti hakea harjoittelupaikkaa, sillä tehtävä vaikutti mielenkiintoiselta ja työnantajan arvot tuntuivat sopivan hyvin yhteen omien kanssa. Päätöstä ei ole tarvinnut katua: ensimmäinen oman alan työ on kehittänyt koulussa opittuja taitoja entisestään ja valottanut myös tulevaisuuden suunnitelmia.  

”Tiesin, että OP on luotettava työnantaja, joka pystyy tarjoamaan kiinnostavia tehtäviä. Taloustieteen parista moni suuntautuu finanssialalle, joten on ollut hienoa päästä tutustumaan alaan käytännössä”, Huhtanen iloitsee.

Erityisen kiitoksen Huhtanen antaa onnistuneesta perehdytyksestä. Ensimmäisten viikkojen aikana hän tapasi asiantuntijoita niin omasta tiimistä kuin sen ulkopuolelta ja pääsi nopeasti käsiksi eri aihealueisiin vakuutusalalla.

”Pidän tärkeänä, että OP:lla arvostetaan uuden oppimista ja panostetaan henkilöstön hyvinvointiin. Se on ollut hienoa huomata”. 

OP kesätyö


Itsenäisyyttä ja yhteistyötä

Kesän aikana Huhtanen on yllättynyt positiivisesti siitä, että myös harjoittelijalle annetaan vastuuta ja vapautta. Valtaosa harjoittelusta on vierähtänyt projektin parissa, jossa Huhtanen on kehittänyt hinnoittelussa käytettävää laskuria. Projektin parissa hän on päässyt hyödyntämään sivuaineena opiskelemaansa tietojenkäsittelytiedettä, ohjelmointia ja taulukkolaskentaa.

”Harjoittelu on opettanut itseohjautuvuutta ja ongelmaratkaisua, kun olen päässyt ottamaan asioista selvää ja tekemään päätöksiä itsenäisesti. Työ tuntuu mielekkäältä silloin, kun on itse kiinnostunut aiheesta”, Huhtanen pohtii.

Yllätyksenä tuli sekin, miten tehokasta tiimityöskentely on ollut siitäkin huolimatta, että osa tiimistä on tehnyt töitä etänä.

”Yhteistyö vanhempien kollegojen kanssa on ollut todella vaivatonta. Työkaverit ja oma esimieheni ovat helposti lähestyttäviä ja apua on voinut pyytää pienellä kynnyksellä”, Huhtanen hehkuttaa.

OP:n kesätyöt


Monipuolisia mahdollisuuksia

Huhtasen osaaminen ja asenne tekivät vaikutuksen työnantajaan, ja työsopimusta päädyttiin pidentämään ensi vuoden puolelle asti. Takasin opiskelukaupunkiinsa Turkuun muuttanut Huhtanen pääsee jatkamaan hommia etänä ja osa-aikaisesti opintojen ohessa. OP:lla työskentely houkuttelee myös tulevaisuudessa. 

"OP on iso työnantaja, joten tekemistä kyllä riittää ja omaakin tehtävää on mahdollista vaihtaa. Olen miettinyt seuraavaksi toisen harjoittelun tekemistä pankin puolella. Se kiinnostaisi ehdottomasti”, Huhtanen suunnittelee.

Entä millaisen vinkin Huhtanen antaisi muille kesätyöntekijöille, jotka ottavat ensimmäisiä askeliaan työelämässä?

”On oikeasti kiinnostunut siitä, mitä tekee ja pystyy myös osoittamaan oman kiinnostuksen työnantajalle. Sillä pääsee pitkälle!”

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä OP:n kanssa.

OP Ryhmän 2023 kesätyöhaku käynnistyy tammikuussa.

Teksti: Väinö Vasara
Kuvat: Niko Jekkonen