Ei kannata. Pahimmassa tapauksessa kiltteys voi kostautua. Sinua voidaan pitää epäilyttävänä ja heikkona tai työkaverit voivat siirtää omia työtehtäviään sinulle ja päädyt käyttämään aikasi muiden hyväksi.

Kiltteyden haittapuolia ovat mm. seuraavat:

1. Annat itsestäsi ulospäin tylsimyksen kuvan
Jos olet liian kiltti, saatat näyttää ulospäin passiiviselta ja vaisulta. Kohteliaisuus on hienoa, mutta muista antaa persoonallisuutesi näkyä.

2. Et saa ääntäsi kuuluviin
Jos et osaa sanoa ”ei”, työtoverit alkavat pyytää apuasi kaikessa, vaikka sinulla olisikin kädet täynnä töitä. Ja vaikka sanoisit joskus ”ei”, ihmiset olettavat sinun kuitenkin tarkoittavan ”kyllä”.

3. Sinua käytetään hyväksesi
Kiltteys voidaan tulkita myös heikkoudeksi. Jos et pidä puoliasi, työkaverisi saattavat uskoa, että sinua on helppo manipuloida.

4. Mitä enemmän teet, sitä enemmän sinulta odotetaan
Jos ihmiset uskovat sinun aina myöntyvän kaikkeen, voivat he tulkita puolustautumisesi väärin. Vaikka kieltäytyminen olisi järkevää, se vaikuttaa itsekkäältä tavanomaiseen käytökseesi verrattuna.

5. Vaikutat epäilyttävältä
Vaikka yrittäisit olla vain mukava, muut voivat kyseenalaistaa tarkoitusperäsi. Kukaan ei ole mukava kaiken aikaa.

6. Kiltteys johtaa kunnioituksen puutteeseen
Jos olet liian kiltti koko ajan, kiltteydestä tulee ainoa asia, jonka ihmiset näkevät sinusta.

7. Et ehdi keskittyä itseesi
Jos autat koko ajan muita, käytät oman aikasi muiden hyväksi. Tällöin et ehdi keskittyä itseesi etkä omiin projekteihisi. 

Lähde: Taloussanomat

Kommentit

83

Kappas kappas.

Mielenkiintoista, kuinka itsekkyyttä ja narsismia ja sosiopaattista kilpailuviettiä voidaan mainostaa nykyaikana hyveenä ?
45

Minttu

Ei tarvitse olla narsisti tai sosiopaatti jos kunnioittaa tervettä itsekkyyttä. Olen itse sairastunut liiallisesta kiltteydestä työnuupumukseen ja joskus vaan on opeteltava sanomaan ei. Narsismi ja sosiopatia ovat mielestäni vielä täysin eri asioista.
77

Kiltteys on hyve

Toisin kuin artikkeli väittää, kiltteys on hyvä asia. Se on hyviä käytöstapoja, kohteliaisuutta ja toisten huomioimista. Toisin kuin kirjoittaja antaa ymmärtää, kiltteys ei ole alistumista. Voit tuoda oman mielipiteesi esiin, keskittyä itsellesi tärkeisiin asioihin, huomioida toiset - ja olla kiltti.
47

Make

Voi olla yhtä aikaa kiltti ja jämäkkä.
63

ylikiltin rajat

Olen sinänsä samaa mieltä aiempien kommenttien kanssa, mutta. Jutussa puhuttiin ylikiltistä, siis sellaisesta, joka ei tunnista ja tiedosta omia rajojaan saati puolusta niitä. Sellaisista, jotka ovat todennäköisesti narsistisen vanhemman lapsia, joilla ei ole selkeää käsitystä siitä, että heilläkin on oikeutensa, että heidän ei tarvitse miellyttää kaikkia jatkuvasti tullakseen hyväksytyiksi, että heilläkin on oikeus samoihin rajoihin kuin muilla. Sellainen kiltteys ei ole hyve. Ystävällisyys, kohteliaisuus, auttavaisuus ovat. Niiden vuoksi ei kuitenkaan kenenkään tarvitse olla heittopussi. Suurin syy siihen, ettei pidä olla tällö väärällä tavalla kiltti, löytyy kuitenkin Llorealin mainoksesta: because you're worth it.
55

Hyväsydäminen

Kiltteys näemmä voidaan tulkita monin eri tavoin....
65

Nyt herätys!

Kiitos taas medialle näistä mieltäylentävistä otsikoista! Mikä näiden tarkoitus on? Tämä maailma on jo niin paha ja pahoinvoiva, että luulisi mediankin ymmärtävän, että nyt kannattaisi uutisoinnissakin panostaa positiivisuuteen! Tämänkin olisi voinnut kirjoittaa siitä näkökulmasta miten hienoa ja arvokasta ja hyvää tekevää on, että maailmasta vielä löytyy kilttejä ja ystävällisiä ihmisiä.
67

KILTTI - perinteisesti

Täysin vaikuttamisnäkökulmasta kirjoitettu teksti, jonka sisältämät asiat voisi toisesta näkökulmasta kirjoittaa seuraavasti: 1. Annat itsestäsi ulospäin fiksun kuvan Kun olet kiltti, näytät ulospäin sovittelevalta ja järkevältä. Kohteliaisuus on hienoa, varsinkin kun muistat antaa myös persoonallisuutesi näkyä. 2. Saat ääntäsi kuuluviin silloin kun tarvitsee Kun autat toisia, luot positiivista työyhteisökulttuuria, jossa sinuakin kuunnellaan, kun sinulla on "tärkeintä" asiaa. 3. Sinua saatetaan yrittää käyttää hyväksi Kiltteys voidaan heikkoitsetuntoisten taholta tulkita myös heikkoudeksi. Sellainen työkaverisi saattaa uskoa, että sinua on helppo manipuloida, mutta tulee nopeasti toisiin aatoksiin, kun tajuaa, että olet ystävällinen, mutta et mikään vatun nössö. 4. Mitä enemmän teet ystävällisesti, sitä enemmän tapa leviää Kun ihmiset uskovat positiivisuutesi liittyvän fiksuun käytökseesi, voivat he tulkita saman toimintamallin auttavan heitäkin iloisemmiksi. 5. Vaikutat epäilyttävältä joidenkin mielestä Vaikka yrittäisit olla kuinka mukava, aina löytyy ihmisiä, jotka voivat kyseenalaistaa tarkoitusperäsi. "Kukaan ei ole mukava kaiken aikaa.", ajattelevat ihmiset, jotka eivät ole oppineet luottamaan vilpittömyyteen, vaan uskovat kaikkien pohjimmiltaan ajavan aina vain ja ainoastaan omaa itsekästä etuaan - mieluiten toisten kustannuksella. 6. Kiltteys johtaa kunnioituksen puutteeseen edellä mainituissa Jos olet kiltti koko ajan, kiltteydestä tulee tärkein asia, jonka ihmiset näkevät sinusta. Kohdassa 5 mainittuja se rasittaa, muita ilahduttaa. 7. Et ehdi keskittyä itseesi Kun autat koko ajan muita, käytät oman aikasi muiden hyväksi. Pian huomaat, että juuri sillä on suurin - ellei jopa ainoa - merkitys tällä lapsenkengissään lojuvalla planeetalla ja jokainen vastakiltteys ilahduttaa sinua entistä enemmän ja luo uskoa kilttiin eikä omahyväiseen tulevaisuuteen.
4

Marco

You should participate in a contest for one of the finest sites on the internet.<br> <br> I'm going to recommend this site!<br> <br> <br> <br> Take a look at my webpage :: free psn codes <br> <br> (<a href="http://projectgame.net/psn-code-generator/">Leigh</a>)
52

hemmo 47

meillä ainankaan asiakas ei ole koskaan oikeassa.
50

Hellu

Oot vissiin poliisi..?
46

herra huu

Lähde: taloussanomat. Julkaisija: oikotie= rahastus=keinoillamillätahansa selkäänpuukotuksen ja kyynärpäätaktiikan, pudotuksen ihannointi.
39

Anonyymi

Ole introvertti vittumainen narsisti - niin pärjäät.
55

Anonyymi

Siis ekstrovertti.
52

Anonyymi

Toivottavasti mun työkaverit ei lue näitä. Ainakaan omaa työyhteisöä miettiessä tässä jutussa ei oo päätä eikä häntää. Teemme töitä yhdessä yhteisen päämäärän eteen ja jokainen tekee siinä oman osansa kykyjensä mukaan. Jos joku ei ehdi tai osaa, "kiltit" duunikaverit jeesaavat kilvan mäessä. En oo ihan heti hakeutumassa työhön, jossa kiltteydestä sakotetaan ja duunikaverit terottelee kyynärpäitään miettien miten toisia voi käyttää hyväkseen.
50

Anonyymi

Aika julmaa tekstiä, nimimerkillä kiltteydestä kärsinyt. Näinkö tämä yhteiskunta toimiikin. Rankaistaanko kilttejä ihmisiä siitäkin, että ne on kilttejä. Parempi oikeasti olla edes lukematta tällaisia.
61

Anonyymi

Kiltteys ei aina ole oma valinta ja siitä voi kärsiä koko elämänsä. Perimällä, persoonallisuustekijöillä, kasvatuksella, elämänhistorialla on omat vaikutuksensa. Kiltti ihminen joutuu ponnistelemaan moninkertaisesti muihin nähden, koska häneltä oletetaan joustoa, kuuntelemista ja sulautumista. Jos kiltti ihminen nousee barrikaadeille, niin helposti joutuu silmätikuksi. Silti kaikilla on oikeus vaikuttaa. Se on huono työyhteisö, jossa ei hyväksytä kaikkia persoonallisuuksia ja kilttejä rangaistaan ja käytetään hyväksi kiltteyden takia. Sellaiseen ei tarvitse suostua.
39

tsemp

Olen naimisissa ylikiltin miehen kanssa. Hän oli ajautunut narsistinaisen uhriksi ja ottanut velvollisuudet liian tosissaan. Nössö mutta mitä parhain kumppani kunhan jaksan tsempata häntä oikeuksiaan huomaamaan.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.