NCC rakentaa kestävän kehityksen mukaisia kaupunkeja

2.10.2017 klo 7:00

Kaupunkisuunnittelussa otetaan huomioon uuden rakennuksen ympäristö. Helsingin Vallilaan tehdään toimistotaloa, joka muokkaa aluetta myös asukkaiden käyttöön.

Vallilan Konepajan alueelle luodaan Fredriksbergin myötä moderni, yhtenäinen julkisivu, ja se tulee yhdistämään kaupunginosan tiiviimmin Pasilan ja Kalasataman alueisiin.

”Olemme keskustelleet useiden eri tahojen kanssa siitä, millaiseksi Konepajan ympäristön halutaan muodostuvan. Uuden toimistorakennuksen on tarkoitus myös palvella alueen asukkaita”, kertoo kiinteistökehittäjä Yirui Jiang NCC:ltä.

NCC ratkaisee päivittäin rakentamiseen, suunnitteluun ja kestävään kaupunkikehittämiseen liittyviä ongelmia. Yrityksen toiminta perustuu pohjoismaiseen arvomaailmaan, jossa korostuvat rehellisyys, kunnioitus, luottamus ja edistyksellisyys.

Innovaatiokynnys on matala, ja työntekijöiden on helppo tuoda ideoitaan esiin arjessa. Uutta syntyy, kun esimerkiksi eri teknologioita yhdistetään toisiinsa.

”Visualisoimme etukäteen asiakkaille miltä tilat tulevat näyttämään – minne tulee seinä ja millaiset lattiat ovat. Tiedon mallinnus on meillä maailmanluokkaa”, kertoo työpäällikkö Jaakko Hakala. Hän on ollut NCC:llä töissä valmistumisestaan lähtien.

Yirui Jiang ja Jaakko Hakala kertovat, että kollegaan voi aina luottaa.

NCC:lle otetaankin paljon opiskelijoita harjoitteluun ja moni heistä jää yrityksen palvelukseen. ”NCC:llä on samanhenkistä porukkaa, mikä helpottaa yhteistyötä kollegoiden kanssa”, Hakala jatkaa.

Vakavarainen yritys voi suunnitella investointeja pitkäjänteisesti myös tulevaisuuteen. NCC:n henkilöstö seuraa näköalapaikalla rakennusalan kiihtyvää kehitystä. Rakennukset suunnitellaan niin, että niitä voidaan helposti muokata. Lyhyessäkin ajassa tarpeet voivat muuttua ja kiinteistöjen pitää joustaa niiden mukana.