Työhyvinvointi

Näissä ammateissa onnellisimmat ihmiset

24.2.2016 klo 10:20

Time-lehti listasi ammatit, joissa ihmiset ovat onnellisimmillaan. Työpaikkojen onnellisuusastetta jo vuosia selvittänyt CareerBliss tietää, että onnellisimmat työt eivät vaadi kuitenkaan paratiisimaisia olosuhteita.

Viisi ammattia, joissa ihminen on onnellisimmillaan:

1. Rehtori

Koululaisten mielestä rehtori saattaa olla etäinen ja jopa pelottava, mutta rehtoreina työskentelevät ihmiset hehkuttavat työtään. Rehtorit kehuvat erityisesti kollegoiden välisiä suhteita, kannustavaa työilmapiiriä.

2. Keittiömestari

Vaikka ravintola-alalla tehdään paljon töitä kovan paineen alla, keittiömestarit tuntevat onnellisuutta työstään. Keittiömestarin työ on itsenäistä, siinä on mahdollisuus luovuuteen ja oman vision toteuttamiseen.

3. Lainaneuvottelija

Lainaneuvottelijan työ ei välttämättä vaikuta kaikkein mukavimmalta, mutta siinä on hyvät puolensa. Pitkät työpäivät kilpailullisessa työympäristössä ja kannustava palkkaus motivoivat.

4. Automaatioinsinööri

Ohjelmointitaidot ja koodaus kuuluvat arkeen, mutta automaatioinsinöörien työhön liittyy paljon muutakin. Automaatioinsinööreinä työskentelevät ihmiset arvostavat sitä, kun he voivat työssään auttaa muita ihmisiä.

5. Tutkimusassistentti

Tutkimusassistentin työ sopii muun muassa opiskelijoille ja niille, jotka haluavat oppia uutta. Tutkimusassistentit kokevat tyydytystä siitä, että saavat nähdä tutkimusten ja testausten tuloksia. Myös tässä työssä onnellisuutta lisää itsenäisen työskentelyn mahdollisuus.

Lähde: Time, Talouselämä