Time-lehti listasi ammatit, joissa ihmiset ovat onnellisimmillaan. Työpaikkojen onnellisuusastetta jo vuosia selvittänyt CareerBliss tietää, että onnellisimmat työt eivät vaadi kuitenkaan paratiisimaisia olosuhteita.

Viisi ammattia, joissa ihminen on onnellisimmillaan:

1. Rehtori

Koululaisten mielestä rehtori saattaa olla etäinen ja jopa pelottava, mutta rehtoreina työskentelevät ihmiset hehkuttavat työtään. Rehtorit kehuvat erityisesti kollegoiden välisiä suhteita, kannustavaa työilmapiiriä.

2. Keittiömestari

Vaikka ravintola-alalla tehdään paljon töitä kovan paineen alla, keittiömestarit tuntevat onnellisuutta työstään. Keittiömestarin työ on itsenäistä, siinä on mahdollisuus luovuuteen ja oman vision toteuttamiseen.

3. Lainaneuvottelija

Lainaneuvottelijan työ ei välttämättä vaikuta kaikkein mukavimmalta, mutta siinä on hyvät puolensa. Pitkät työpäivät kilpailullisessa työympäristössä ja kannustava palkkaus motivoivat.

4. Automaatioinsinööri

Ohjelmointitaidot ja koodaus kuuluvat arkeen, mutta automaatioinsinöörien työhön liittyy paljon muutakin. Automaatioinsinööreinä työskentelevät ihmiset arvostavat sitä, kun he voivat työssään auttaa muita ihmisiä.

5. Tutkimusassistentti

Tutkimusassistentin työ sopii muun muassa opiskelijoille ja niille, jotka haluavat oppia uutta. Tutkimusassistentit kokevat tyydytystä siitä, että saavat nähdä tutkimusten ja testausten tuloksia. Myös tässä työssä onnellisuutta lisää itsenäisen työskentelyn mahdollisuus.

Lähde: Time, Talouselämä

Kommentit

43

Anonyymi

Automaatioinsinööri auttaa ihmisiä pääsemään töistään, kiäh kiäh
25

Ripustaja

Alumiini on se ykkös juttu!
35

työtön hymyilee

työttömän ammatti on ihanaa!! lisää raahaa mulle senkin luuserit. tyhmä työtä tekee viisass pääsee vähemm ällä
54

Ei enää koskaan työtön

Tuskinpa trolli olet oikeasti työtön jos olet tota mieltä, vai aiotko asua ja syödä vanhempies luona loppu ikäs? Työttömyys on vankeutta. Ei ole varaa mihinkään paitsi vuokraan ja paskaruokaan. Eikä kauheesti naurattanut kun tehdas vaihtoi omistajaa ja sai 14 vuoden jälkeen potkut.
33

häpee

vittu oot kyl spede hittipää
28

just joo

Kunhan eläke koittaa niin katsotaan paljon on kertynyt. Voi olla että tahallaan työttömänä ollut joutuu leipäjonoon. Itseltäni 3 kertaa selkäkeikattu enkä ole töistä vielä pous jäänyt. Siinä vähän esimerkkiä vitun luuserit.
28

?

Mut missä on työttömän työeläke tulevaisuudessa
34

myös entinen työtön - ei enää ikinä toivottavasti

Ihan aito trolli. Tuota mieltä voisi olla oikeasti vain kokoomus- tai keskustaperheestä tuleva pullamössöpelle jolle äiti ja iskä siirtää aina kuukausittaisen touhutonnin ilman että tarvitsee kättään liikauttaa. Ja niille jotka tuosta eläkkeen kertymisestä jeesustelevat; ihanko oikeasti luulette että tällä menolla kukaan tulee enää 10 vuoden päästä saamaan mitään eläkettä kun porvarit haalivat senkin kassan omiin ja kavereiden taskuun.
26

pääkäpääkä

Kyllä ansiosidonnaisella on ihan mukavaa olla työttömänä ilman touhutonnejakin. :D
28

Toimittaja

Ihan vaan kieliasun perusteella on kovin selvää, miksi olet työttömänä. Viisaus ei ole se syy ;9
32

KUTY

Kuntouttavassa työtoiminnassa olen hämmästyttävän usein törmännyt loppuunpalaneisiin keittiömestareihin, jotka eivät halua enää ikinä keittiötä nähdäkään.
28

Levytaipuu

Hipit töihin!
43

Martti

Saattaispa olla Suomen tutkimustulokset vähän erilaiset. Kannattaisko teidän uutisoida vaikka niistä?
30

sukin syn

Suomalainen työelämä on niin sairas, etten voi kuvitella olevani missään "ammatissa" "onnellinen". Tietysti, jos minulla olisi pelkkää valtaa ilman vastuun pelkoa voisin juoksuttaa ja nöyryyttää ihmisiä mielivaltaisesti enkä kuvittelisikaan olevani heidän kaverinsa ja auttajansa. Siitä voisin nauttia.
41

Ammattilainen

Varmaan jokainen on onnellinen työssään, jos ala on sellainen, jolle on halunnut ja pomo sekä työkaverit ovat mukavia. Hyvä työyhteisö on jopa tärkeämpi kuin unelmatyö. Monella työpaikalla on ongelmia työhyvinvoinnissa,
39

kummastelija

Niin täysin samaa mieltä, että hyvä työyhteisö on ykkösjuttu! Kummasteluni liittyy siihen, miksi sitä ei ole täällä huomioitu! Ja johtajia siihen kunnolla koulutettu!
22

Ihme

Kuinka moni on onnistunut muuttamaan aviopuolisoaan, toisin sanoen kouluttamaan häntä. Jos ihmisen arvot ja sydän on kova, paraneeko se koulun penkillä? Yhteisö tehdään yhdessä joko miellyttäväksi tai helvetin esikartanoksi, molemmista on kokemusta. Johtaja ei voi muuttaa alaisiaan käskyttämällä eikä työkaveri työkaveriaan, antamalla esimerkkiä kylläkin niin hyvään kuin pahaankin.
32

auenneet silmät

Työyhteisössäni on paljon ongelmia. Unelmoin terveestä työhyvinvoinnista. Kyllä suuri vaikutus on esimiehellä ja työkavereilla.
23

Assari

Missähän muka palkataan opiskelijoita tutkimusassistenteiksi?
32

Tutkimusassistentti

Opiskelen toista vuotta Helsingin yliopistossa ja toimin tutkimusassistenttina Tampereen yliopistolle.
31

Lto

No olipa lista..! Enpä olis ihan noita ammatteja kyllä itse kuvitellut tuolle listalle. Eiköhän unelmatyö ole sellainen, missä saa itse vaikuttaa työtahtiinsa ja työmääräänsä, jossa työajat joustavat ja ennen kaikkea työilmapiiri on hyvä. Harvalla sellainen työ tänä päivänä on. Olkaa onnellisia te, joilla näin on.
30

Anna

Itse onnellinen työssäni vanhustenhoitajana,myös siinä saa vaikuttaa oman työnsä kulkuun ja tehdä vanhuksen päivästä elämisen arvoisen.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.