Miten vastaat tähän työhaastattelun vaikeimpaan kysymykseen?

Työhaastattelun haastavimpiin kysymyksiin kuuluu: Mikä on suurin heikkoutesi? Kysymys voi häkellyttää, ellei siihen ole varautunut.

Business Insider koosti viiden askeleen strategian, jota seuraamalla selvität hankalankin kysymyspatteriston työhaastattelutilanteessa.

1. Puhu heikkouksista, jotka eivät liity hakemaasi tehtävään

Mikäli haet työtä, joka vaatii tarkkuutta ja täsmällisyyttä, kerro heikkoudeksesi esiintyminen. Tämä ei liity tulevaan työnkuvaan, joten sillä ei luulisi olevan merkitystä työn kannalta.

2. Älä yleistä

Puhu mieluummin tilanteista, joissa heikkoudet voivat tulla esiin tai ongelmaksi. Ei siis kannata sanoa, että olen määräilevä, vaan selittää, että joskus käyttäytymiseni saattaa vaikuttaa määräilevältä, kun olen  paineen alla.

3. "Harhauta" puhumalla kyvyistä

Tai voit väistää kysymyksen sanomalla, että meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Tästä voitkin siirtyä luontevasti kertomaan niistä ominaisuuksista, joiden vuoksi juuri sinä olisit paras valinta työpaikkaan. Jos työpaikassa vaaditaan ominaisuuksia, joita sinulla ei ole, kerro mitä uutta voisit tuoda työhön verrattuna aiempiin vaatimuksiin.

4. Kerro heikkouksista joista olet päässyt eroon

Älä puhu haastattelussa lainkaan nykyisistä heikkouksistasi. Sen sijaan voit puhua siitä, miten kyvykäs olet tunnistamaan omat heikkoutesi ja miten olet päässyt niistä eroon. 

5. Älä mainitse näitä

Älä sano: Olen perfektionisti" tai "Teen liikaa töitä". Älä sano myöskään näitä: "En ole joukkuepelaaja", "olen melko laiska", "en ole luotettava", "minun on vaikea ottaa palautetta vastaan","minulla on tapana valehdella" ja "en kykene oma-aloitteisuuteen tai itsenäiseen työskentelyyn".

Lähde: Business Insider, Talouselämä

Kommentit

54

M-85

Tämä artikkeli kertoo kaiken siitä, mikä on vialla tämän päivän rekrytoinnissa: etsitään parasta valehtelijaa, ei parasta työntekijää.
39

Anton

Käsittämätöntä, että ohjeistatte työnhakijoita kiertämään kysymyksen. Eikö vastaamatta jättäminen tämänkaltaiseen kysymykseen kerro juuri siitä, että ei osaa analysoida itseään ja omaa tekemistään?
19

jokkeri

Jokin tässä epärehellisyyteen kannustamisessa mättää. On ihan hyvä, ettei jutussa neuvota korostamaan omia tehtävään liittyviä heikkouksia, mutta ei kysymystä voi kiertää, eikä ainakaan kannata alkaa puhumaan omista vahvuuksista, kun kysytään heikkouksia..x(
12

Anonyymi

Itse en palkkaisi työntekijää joka väistää kysyttäessä heikkouksista, ja siirtyy positiivisuuksiin. Enkä usko, että kukaan muukaan.
21

Nick Nickname

Kyllä rekrytoija huomaa, kun haastateltava kiertää kysymyksen vastaamalla, että meillä kaikilla on heikoutemme ja vahvuutemme, kun nimenomaan kysytään hänen henkilökohtaisista heikkouksista. Hän ei vastaa tai edes ymmärrä kysymystä. En valitsisi häntä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.