Työnhaku

Mikä on suurin heikkoutesi?

Miten vastaat tähän työhaastattelun vaikeimpaan kysymykseen?

Työhaastattelun haastavimpiin kysymyksiin kuuluu: Mikä on suurin heikkoutesi? Kysymys voi häkellyttää, ellei siihen ole varautunut.

Business Insider koosti viiden askeleen strategian, jota seuraamalla selvität hankalankin kysymyspatteriston työhaastattelutilanteessa.

1. Puhu heikkouksista, jotka eivät liity hakemaasi tehtävään

Mikäli haet työtä, joka vaatii tarkkuutta ja täsmällisyyttä, kerro heikkoudeksesi esiintyminen. Tämä ei liity tulevaan työnkuvaan, joten sillä ei luulisi olevan merkitystä työn kannalta.

2. Älä yleistä

Puhu mieluummin tilanteista, joissa heikkoudet voivat tulla esiin tai ongelmaksi. Ei siis kannata sanoa, että olen määräilevä, vaan selittää, että joskus käyttäytymiseni saattaa vaikuttaa määräilevältä, kun olen  paineen alla.

3. "Harhauta" puhumalla kyvyistä

Tai voit väistää kysymyksen sanomalla, että meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Tästä voitkin siirtyä luontevasti kertomaan niistä ominaisuuksista, joiden vuoksi juuri sinä olisit paras valinta työpaikkaan. Jos työpaikassa vaaditaan ominaisuuksia, joita sinulla ei ole, kerro mitä uutta voisit tuoda työhön verrattuna aiempiin vaatimuksiin.

4. Kerro heikkouksista joista olet päässyt eroon

Älä puhu haastattelussa lainkaan nykyisistä heikkouksistasi. Sen sijaan voit puhua siitä, miten kyvykäs olet tunnistamaan omat heikkoutesi ja miten olet päässyt niistä eroon.

5. Älä mainitse näitä

Älä sano: Olen perfektionisti" tai "Teen liikaa töitä". Älä sano myöskään näitä: "En ole joukkuepelaaja", "olen melko laiska", "en ole luotettava", "minun on vaikea ottaa palautetta vastaan","minulla on tapana valehdella" ja "en kykene oma-aloitteisuuteen tai itsenäiseen työskentelyyn".

Lähde: Business Insider, Talouselämä