Blogi

Mikä on side hustle ja miksi milleniaalit haluavat sellaisen?

Side hustle tai sen kaveri side job tarkoittavat yksinkertaisimmillaan sivutyötä, mutta kun puhutaan nimenomaan nyt kovin trendikkäästä side hustlesta, tuo sivutyö on yleensä jotain sellaista, johon tekijä suhtautuu intohimolla ja jota hän tekee tavallisen palkkatyönsä ohella koska pitää siitä. Miksi side hustlesta puhutaan juuri nyt ja miksi juuri milleniaalit haluavat sellaisen?

Freelance-työtä on tehty jo maailman sivu, eli mistään uudesta asiasta ei lopulta ole kyse. Se, mikä tuntemamme sivutyön erottaa side hustlesta taas nivoutuu vahvasti nuorten aikuisten kasvavaan haluun tehdä työtä, jolla on itselle merkitystä ja josta todella nauttii. Side hustle liittyykin useimmiten harrastukseen, josta tekijä haluaa myös tienata rahaa.

Ero pelkän lisätulon perässä tehtävään sivutyöhön löytyy juurikin tuosta intohimosta – nyt ei olla pelkkien eurojen perässä.

Itsensä toteuttaminen ja oman intohimon seuraaminen kiinnostaa, mutta taloudellinen riski pelottaa

Miksi side hustle sitten usein jää nimenomaan lisätienestiksi ja intohimotyöksi, eikä välttämättä johda päivätyöhön? Usein side hustle on juurikin tuota epävarmempaa freelance-hommaa, jossa tienestit eivät etenkään alussa välttämättä ole kummoisia, mutta joiden tekeminen kyllä houkuttelisi päätyönäkin. Side hustle saattaakin olla ponnahduslauta uudelle uralle, opinnoille ja lopulta ammatille. Tekemällä sivutyönä unelmahommaansa pääsee käytännön kautta kokeilemaan, olisiko siitä leipätyöksi ja ihan uraksi.

Taloudellisen riskin ottaminen kun pelottaa nuorempiakin sukupolvia, vaikka heille perinteiset statukset eivät enää työelämässä ehkä samalla tavalla merkitse kuin heidän vanhemmilleen. Intohimoduunista haluaisi varmasti jokainen ammatin, mutta harva uskaltaa hypätä tuntemattomaan yhtään kokeilematta miten uusi ura kantaa. Tässä side hustle on hyvä ratkaisu.

Katso avoimet työpaikat.