Kesätyötarinat

Lassila & Tikanojalla tehdään töitä maapallon eteen

Lassila & Tikanoja Oyj

Teemme kiertotaloudesta totta

Lassila & Tikanoja on luotettava työnantaja. Pystyn luottamaan työkavereihini sekä siihen, että jokainen tekee omat hommansa alusta loppuun, ekologisesti.

Millainen toimenkuvasi on ja millaiset tehtävät kuuluvat vastuullesi?

Työskentelen Lassila & Tikanojan Keravan toimipisteessä laitosmiehenä. Työnkuvaani kuuluu Suomen palautuspakkaus Oy / Palpa-pullosäkkien purkaminen ja lajittelu. Olen viihtynyt Lassila & Tikanojalla kesätöissä jo viiden kesän ajan eri tehtävissä, joita on ollut mm. rakennusjätehallin sekä pihan siivouksessa sekä kuormien vastaanotossa ja valvonnassa.

Millainen on koulutustaustasi?

Kävin lukion Keravalla, jonka jälkeen aloitin kauppakorkeakouluopinnot Aalto yliopistossa Helsingissä. Opiskelen tieto- ja palvelujohtamista toista vuotta.

Mikä sai sinut kiinnostumaan kesätyöstä Lassila & Tikanojalla?

Alun perin kiinnostuin Lassila & Tikanojasta koska myös muutama kaveri oli täällä töissä. Vuosien kuluessa kiinnostus työnantajaa kohtaan on säilynyt jo senkin takia, että yritys on niin suuri ja tärkeä. Mielestäni on hienoa olla töissä yrityksessä, joka sekä parantaa maailmaa, että tekee voittoa.

Mitä erityisesti odotit kesätyöltäsi?

Työyhteisöön paluuta ja työkaverien näkemistä. Monet kaveritkin palaavat tänne kesätöihin. Täällä on hyvä tiimihenki ja on kiva nähdä tuttuja, joita ei näe muuten.

Minkälaisia arvoja sinulla on? Kohtaavatko arvosi tämän yrityksen kanssa?

Omia arvojani ovat esimerkiksi luotettavuus ja vastuullisuus. Lassila & Tikanoja on luotettava työnantaja, ja pystyn töissä luottamaan työkavereihini sekä siihen, että jokainen tekee omat hommansa alusta loppuun. Vastuullisuus ja ekologisuus taas ovat Lassila & Tikanojan ydinliiketoimintaa.

Tiedätkö jo mikä sinusta tulee isona?

Ainakin nyt ihan alkuun ekonomi. Tulevaisuudessa olen varmaan konsultti tai asiantuntija. Logistiikka-alaan liittyvät (johto)tehtävät kiinnostavat!

Mitä olet oppinut työssäsi?

Aloitin Lassila & Tikanojalla kesätyöntekijänä, kun olin 18-vuotias ja tämä oli itselleni ensimmäinen kunnon työpaikka. Viiden viime kesän aikana olen oppinut sellaisia hyvän työntekijän piirteitä, kuten vastuullisuus, täsmällisyys ja oma-aloitteisuus.

Uskotko, että voit hyödyntää kesätyössä oppimaasi myös tulevaisuudessa?

Minulle on kehittynyt hyvä ymmärrys logistiikasta ja ylipäätänsä siitä, miten logistisia kokonaisuuksia organisoidaan. Lassila & Tikanojalla olen myös oppinut paljon kierrätyksestä ja kierrätysmateriaaleista. Nämä kaikki ovat erittäin hyödyllisiä taitoja liittyen tulevaisuuden opiskeluihin ja työhön.

Millainen työnantaja Lassila & Tikanoja on ollut?

Niin hyvä, että olen halunnut takaisin joka kesä vuodesta 2015. Ei oikeastaan ole mitään negatiivista sanottavaa. Keravan toimipisteessä homma on ainakin toiminut – minua on kuunneltu ja otettu huomioon. Myös aikatauluista on joustettu puolin ja toisin.

Mikä työssäsi on parasta?

Työyhteisö ja -kaverit. Teemme töitä yhdessä hyvällä asenteella. Töiden teko on kivaa, kun muutkin tekevät ahkerasti omat hommansa, eikä tarvitse patistella ketään.

Mikä on ollut mieleenpainuvin tapahtuma työssäsi?

Ensimmäiseltä kesältäni muistan ensimmäiset viikonlopputyövuorot. En ollut aikaisemmin edes kuullut yötyöstä, saati sitten viikonloppuvuoroista (kolmivuorotyö). Se oli 18-vuotiaalle ensikosketus todellisuuteen - ja jäihän siitä siisti fiilis, kun yöllä ajeli pyöräkuormaajaa laitoksen pihamaalla.

Mikä sinua motivoi työssäsi?

Tähän voisin listata kolme motivaattoria:

  1. Työyhteisö ja sen jäsenet! Vaikkei itsellä olisi niin hyvä päivä, jaksaa töihin tulla hymyssä suin, kun vastassa on kivat työkaverit ja hyvä meininki.
  2. Kierrätys on tärkeää itselleni ja erityisesti maapallolle. Olen mielelläni mukana parantamassa maailmaa!
  3. Palkka! Lassila & Tikanojan palkat ovat erittäin kilpailukykyisiä.

Millaisia ominaisuuksia työssä vaaditaan?

Kaikessa työssä on hyvä olla oma-aloitteinen ja reipas. Tässä työssä reipas asenne on erityisen tärkeää. Työ on fyysistä, eikä hyvä kunto ole vaatimus mutta reipas asenne auttaa.

Miksi suosittelisit Lassila & Tikanojaa nuorille?

Lassila & Tikanoja yksinkertaisesti on hyvä kesätyöpaikka. On mukava olla osa toimivaa kokonaisuutta, kun hommat toimii!