Työllisyysnäkymät

Finnair – keittiöalan ammattilaisen näköalapaikka

Finnair Oyj

Haaveiletko jatkuvasta lähdön tunnelmasta? Rakastatko lentokoneita? Onko sinulla intohimoinen suhde ruokaan ja asiakaspalveluun? Jos vastasit kyllä, Finnair Kitchen saattaa olla seuraava työpaikkasi.

Finnair Kitcheniin palkataan nyt ammattitaitoisia kokkeja ja kylmäkköjä. Voit olla vastavalmistunut tai jo pidemmän keittiöalan kokemuksen kartuttanut ammattilainen.

Finnair Kitchenissä valmistetaan yli 2 miljoonaa lämmintä ja kylmää ateriaa vuodessa. Samalla pakataan ja kuormataan yli 1,3 miljoonaa koneissa myytävää tuotetta. Jotta tuotanto toimii sujuvasti ja lähetykset valmistuvat ajallaan, osastojen aikataulujen on sovittava tarkasti yhteen.

– Finnairin lisäksi palvelemme Helsingissä muita reitti- ja liikelentoja sekä rahtiliikennettä operoivia lentoyhtiötä (esim. Japan Airlines, TAP Portugal ja Jetflite). Tuotannossamme työskennellään vuoroissa, ja työvuoroja on sekä arkena että viikonloppuisin.  Töitä tehdään lentoliikenteen aikataulujen mukaan. Hyvä kunto on etu, sillä työ on fyysistä, liikkuvaa ja yleensä seisomatyötä, Finnair Kitchenin Head Of Operations Jaakko Koivusaari sanoo.

”Palvelemme 11,9 miljoonaa Finnairin matkustajaa”

Ruoka on lennon kohokohta. Finnair Kitchen palveli vuonna 2017 jopa 11,9 miljoonaa matkustajaa. Suurin asiakasryhmä tulee bisneslennoista, joita singahtaa taivaalle joka päivä.

Hyvä tiimihenki ja rehti esimiestyö, hyvät henkilöstöedut ja rakkaus lentokoneisiin sekä lentokentällä jatkuvasti vallitsevaan lähdön tunnelmaan, ovat monen Finnair Kitchenissä työskentelevän mieleen.

– Meillä työskennellessä jokainen päivä on erilainen ja ruoanvalmistus rytmittyy lentoaikataulujen mukaan. Lentoja lähtee joka päivä eli ruokaa tarvitaan jokaiselle lennolle. Finnair Kitchenissä oma aktiivisuus on valttia. Ripeys, joustavuus ja positiivinen asenne sekä kiinnostus ruokaan ovat tässä työssä kaiken a ja o, Jaakko Koivusaari listaa.

Kokin ja kylmäkön työpäivät koostuvat suurtalouskeittiön rutiineista aina erikoisannosten valmistukseen – ja vaativimmat annokset ovat a ´la cartea parhaimmillaan. Länsimaisten keittiötaitojen lisäksi huippuosaamista löytyy myös japanilaisesta ruokakulttuurista.

– Noudatamme tarkkaa elintarvikehygieniaa ja lentoturvallisuusmääräyksiä, ja jokainen työntekijämme perehdytetään työsuhteen alussa laatu- ja turvallisuusasioihin. Ohjeiden huolellinen noudattaminen on meillä erityisen tärkeää, Koivusaari kertoo.

Finnair Kitchenin isossa kylmäkeittiössä esivalmistellaan ja kootaan ruoka-annoksia ja lämminkeittiössä valmistetaan reseptiikkaa.

– Kokkina ja kylmäkkönä voi osallistua oman mielenkiintonsa mukaan myös tuotannon kehittämiseen. Finnairin bisnesluokkaan laaditut ”tähtikokkien” Signature-menut ovat myös upea mahdollisuus oppia uutta, Jaakko Koivusaari muistuttaa.

Kaipaatko lähdön tunnelmaa ja haluat olla osa asiakkaan ikimuistoista makukokemusta? Hae Finnair Kitchenin iloiseen tiimiin kokiksi tai kylmäköksi. Voit hakea molempiin tehtäviin samalla lomakkeella tästä

Lisää Finnairin uramahdollisuuksia löydät täältä