Uratarinat

Fingrid – Kantaverkkoyhtiön kantava voima on hyvä yhteishenki

Fingrid Oyj

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö.
Vastuullinen työpaikka

Pitkä työura saman yrityksen palveluksessa ei tarkoita puuduttavaa putkea. Fingridillä työntekijän potentiaali pääsee käyttöön ja haasteita riittää eri tehtävissä – vaikka vuosikymmeniksi.

Modernit tilat liikenteen solmukohdassa ja maisemakonttori kuntosalilla. Fingridin pääkonttori Helsingin Käpylässä on moderni ja viihtyisä rakennus. Mutta ei siinä vielä kaikki!

– Täällä on todella hyvät työkaverit ja mukava työyhteisö. Niitä kun katsoo, jää maisema toiseksi, sanoo Pasi Lintunen, Fingrid Datahub Oy:n kehityspäällikkö.

Lausunto annetaan pitkällä kokemuksella, sillä Lintunen tuli taloon kesätyöntekijänä vuonna 1999.

– Tein tänne lopputyöni ja aloitin valmistumisen jälkeen työt Fingridin tasepalveluyksikössä, hän kertoo.

Sähkö- ja tietoliikennetekniikan insinööri Lintusen toimenkuva laajentui nopeasti. Mukaan tulivat muun muassa yksikön toiminnan kehittämistehtävät sekä tasesopimusasiat. Vuonna 2010 hän pääsi mukaan yhteispohjoismaiseen taseselvityksen harmonisointiprojektiin, joka oli pitkäkestoinen, pohjoismaisten kantaverkkoyhtiöiden yhteinen hanke.

pasi lintunen fingrid

– Uuden taseselvitysmallin luominen pohjoismaisessa yhteistyössä oli hyvin antoisaa ja mielenkiintoista, Lintunen toteaa.

Harmonisointiprojektiin liittyen Lintunen oli myös käynnistämässä uuden, kolmen kantaverkkoyhtiön yhteistyöstä vastaavan yhtiön toimintaa ja toimi sen operatiivisena päällikkönä ennen siirtymistään Datahubiin maaliskuussa 2018.

– Paperilla olen ollut pitkään saman yhtiön palveluksessa, mutta tehtäväni ovat vaihtuneet vuosien varrella niin, että uusia haasteita on aina riittänyt, Lintunen toteaa. 

Työnantaja on luottanut minuun. Olen päässyt kehittämään itseäni ja viemään asioita eteenpäin.

Ryhmän asiantuntijuus, oman työn toimitusjohtajuus

Datahubissa kyse on tiedonhallinnasta. Se tulee jatkossa hoitamaan esimerkiksi sähkön vähittäismarkkinoiden tiedonvaihdon sähkön käyttäjien vaihtaessa sähkön myyjää tai muuttaessa uuteen osoitteeseen. Lintuselle tämä on mieluisa projekti.

– Työni on yhteiskunnallisesti tärkeää ja vaikuttavaa. Datahub tekee myös paljon mielekästä sidosryhmäyhteistyötä markkinaosapuolten kanssa. Luon ja kehitän uutta työssäni jatkuvasti.

Lintunen mainitsee juuri tehtävien monipuolisuuden, uudet haasteet sekä hänelle osoitetun luottamuksen merkityksellisyyttä luovina tekijöinä.

– Oman työn toimitusjohtajuuteen Fingridillä kuuluu vastuu ja vapaus. Saan tehdä myös päätöksiä yksin, mutta aina ei tarvitse, sillä apua ja tukea saa työyhteisöltä.

Työpaikan yhteishenkeä Lintunen kehuu varauksetta.

– Meillä on paljon asiantuntijuutta talossa ja avoimessa ilmapiirissä tehdään hyvää yhteistyötä.

Ehdottomasti parasta työssäni ovatkin nimenomaan erittäin ammattitaitoiset työkaverit.

Lue tästä myös Fingridin blogikirjoitus

Artikkeli on tehty yhteistyössä Fingridin kanssa.