Kesätyötarinat

EK:n kesätyössä annettu vastuu voimaannuttaa

Elinkeinoelämän keskusliitto ry, Finlands näringsliv rf

Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut Sofia Dahlskog haki Elinkeinoelämän keskusliitto viestinnän harjoittelijaksi, ajatuksenaan rikastuttaa mediaviestinnän osaamistaan.

– EK on esillä näkyvästi monissa medioissa, joten tiesin hakiessani, että taustalla on taitava viestinnän tiimi, Sofia mainitsee.

Vaikka organisaatio oli kesätyöntekijälle tuttu, yllättivät työtehtävien monipuolisuus ja nopea kehityskaari Sofian silti. Heti ensimmäisenä päivänä hän sai vastuulleen monikanavaisen Operation Anka -lukutaitokampanjan.

– Aluksi suuri vastuu jännitti, mutta luottamus myös motivoi. Olen kampanjan myötä saanut rutkasti rohkeutta, ammatillista itsevarmuutta ja ilmaisen itseäni paremmin, Sofia tuumaa.

Ammatillisen osaamisen lisäksi lukutaitokampanja on tarjonnut Sofialle mahdollisuuden vaikuttaa hänelle itselleen tärkeisiin asioihin.

– Lukutaito on itselleni tärkeä arvo ja kampanjasta on tullut todella henkilökohtainen sydämen asia. Hän lisää, että sisällöistä tulee aidompia, kun taustalla on tärkeitä arvoja ja tavoitteita.

Vauhdikas ja hauska työyhteisö

EK:ta Sofia kuvailee näköalapaikaksi valtiotieteitä opiskelevalle. Talosta kun löytyy erilaisilla taustoilla varustettuja ja eri-ikäisiä henkilöitä, joilta ammentaa osaamista.

– Täällä on virkistävä työyhteisö. Kahvihuoneessa käydään aina mielenkiintoisia keskusteluja, koska kaikki eivät ole omanikäisiä ja samassa elämäntilanteessa, Sofia pohtii.

Hän lisää, että mielipiteitä saa aina kysyä ja kysytään, myös yli vastuualuerajojen.

– Haluan ymmärtää miten organisaatio toimii, joten kysyn ja opin jatkuvasti. Koen, että kysymyksiäni arvostetaan ja työkaverit ovat mielissään siitä, että olen aktiivisesti kiinnostunut näistä aiheista, Sofia kertoo.

Mahdollisuuksien maailma

Suuresta vastuusta voimaantunut Sofia kannustaakin kaikkia tarkastelemaan vaihtoehtoja tarpeeksi ennakkoluulottomasti kesätöiden hakuvaiheessa ja hakemaan, vaikkei tuntisi organisaatiota perinpohjaisesti. Hän itse kertoo yllättyneensä siitä, miten laaja-alaisesti EK vaikuttaa ja huomasi työtehtävien olevan monipuolisempia kuin hän alun perin osasi aavistaa.

– Seuraan aktiivisesti mediaa, eli EK oli organisaationa tuttu, mutta elinkeinoelämän ääni olikin paljon moninaisempi kuin olin ajatellut, Sofia kertoo.

– Oma ammatillinen itsevarmuuteni on kehittynyt hurjasti. Täällä ollessani huomasin aidosti olevani oikealla alalla ja haluan valmistua, jotta pääsen työelämään mahdollisimman pian, hän intoilee.  

Tutustu Elinkeinoelämän keskusliittoon tästä.

Teksti: Charlotta Forsberg
Kuva: Niko Jekkonen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä EK:n kanssa.