Asiantuntija, Energiavirasto
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 3.5.2024
  • Hae viimeistään 28.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Euroopan komissio antoi kesällä 2021 osana EU:n 55-valmiuspakettia ehdotuksen päästökauppadirektiivin muuttamiseksi. Direktiiviehdotukseen sisältyy taakanjakosektorille perustettava erillinen, fossiilisen polttoaineen jakelua koskeva päästökauppa. Nykyisestä päästökaupasta erillisen uuden järjestelmän toimeenpano on aloitettu ja Suomessa uuden järjestelmän kansallisen viranomaisen tehtävät säädetään Energiaviraston tehtäviksi. Jakelijoiden päästökauppaan liittyvät tehtävät sijoittuvat Energiaviraston Päästökauppa-ryhmään.

Haemme asiantuntijaa jakelijoiden päästökaupan valmisteluun ja toimeenpanoon Energiavirastossa. Asiantuntija työskentelee uuden päästökaupan toimeenpanoa valmistelevassa tiimissä.

Tehtävänäsi on osana asiantuntijatiimiä valmistella ja viedä eteenpäin uuden päästökaupan toimeenpanoa Energiavirastossa. Roolissasi tuot erityisesti polttoaineisiin ja niiden jakeluun liittyvää teknistä asiantuntemusta ja osaamista tiimiin. Virasto valmistautuu vielä vuoden 2024 aikana vastaanottamaan päästökaupan velvoitteisiin liittyviä hakemuksia polttoaineen jakelijoilta. Työssäsi valmistelet hakemuskäsittelyyn virastossa tarvittavia menettelyitä sekä ohjeita ja osallistut hakemusten käsittelyyn. Tulkitset päästökaupan päästöjen tarkkailua ja raportointia koskevia sääntöjä ja olet osana asiantuntijatiimiä linjaamassa niiden kansallisesta soveltamisesta. Teet taustatyötä päästökauppaan kuuluvien polttoaineiden rajaamiseen liittyvien haasteiden, päästöjen määrittämiseen ja polttoaineen jakelijoiden tunnistamiseen liittyvien kysymysten parissa.

Asiantuntijana teet yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien ja viranomaisten kanssa. Osallistut kansainvälisen ja kotimaisen jakelijoiden päästökaupan (ETS2) lainsäädännön kehittämiseen ja komission työryhmiin. Tehtäviisi sisältyy toimijoiden neuvontaa, ohjeistusta ja koulutusta edellä mainitussa asiakokonaisuudessa. Hakemuskäsittelyvaiheessa tehtäviisi kuuluu hallinnollisten päätösten valmistelua esittelijänä. Tehtäviisi voi kuulua myös muita työnantajan osoittamia tehtäviä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/4707/fi_FI