Avoimet työpaikat kaupan ala

Oletko kiinnostunut kaupan alan työpaikoista? Tutustu monipuolisiin kaupan alan avoimiin työpaikkoihin Oikotiellä ja löydä uusi kaupan alan työpaikkasi nyt!

Suomen Punainen Risti, Kontti secondhand -ketju logo

Myymälätyöntekijä

Suomen Punainen Risti, Kontti secondhand -ketju
Uusimaa... +1 lisää
Suomen Punainen Risti, Kontti Second hand-ketju logo

Myymäläpäällikkö

Suomen Punainen Risti, Kontti Second hand-ketju
Espoo... +1 lisää
Esihenkilö
R-kioski - Myyjä logo

Myyjä – Keikkatyö

R-kioski - Myyjä
Jyväskylä
Työntekijä
Eezy Henkilöstöpalvelut logo

Kassa/myyjä

Eezy Henkilöstöpalvelut
Etelä-Savo... +7 lisää
Vinkit työnhakuun

Kaupan alan työpaikat

Kaupan ala on elinkeinoelämän suurin työllistäjä, jonka odotetaan kasvavan voimakkaasti myös tulevaisuudessa. Verkkokauppojen lisääntyminen ja kilpailun kansainvälistyminen korostavat hyvän asiakaspalvelun merkitystä alan menestystekijänä.

Kaupan alan työtehtävät vaihtelevat asiakaspalvelusta myyntiin, markkinointiin, hallinnollisiin tehtäviin, hankintaan sekä esihenkilö- ja johtotehtäviin. Vähittäiskaupan alalla tuotteita myydään suoraan kuluttajille kun taas tukkuliikkeet myyvät tuotteita teollisuusyrityksille, maatalouteen ja muille kauppiaille. Asiakaspalvelun lisäksi myyjän työhön kuuluu tilausten laatimista, hinnoittelua ja tuotteiden esillepanoa. Työ edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä reipasta ja positiivista asiakaspalveluasennetta.

Suomessa toimii kaikkiaan noin 50 000 kaupan alan yritystä. Suurimpia työnantajia ovat Kesko ja SOK. Erikoiskaupat työllistävät noin puolet vähittäiskaupan työntekijöistä. Kauppiaat toimivat aina itsenäisinä yrittäjinä.

Miten kouluttautua kaupan alalle?

Liiketalouden perustutkinnon, merkonomi, voi suorittaa toisen asteen ammatillisten oppilaitosten lisäksi myös näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Katso merkonomi avoimet työpaikat

Tradenomin ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet etenevät usein alan työkokemuksen myötä esimies- ja asiantuntijatehtäviin. Alan johtotehtäviin valmistavan kauppatieteiden maisterin tai kandidaatin (alempi tutkinto) opinnot voi suorittaa yliopistojen kauppatieteellisessä tiedekunnassa.

Katso tradenomi avoimet työpaikat