Johtaja, ELI - European Logistics Institute, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 5.4.2024
  • Hae viimeistään 4.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) hakee "piinkovaa" johtajaa vuoden 2025 alussa käynnistyvään ELI - European Logistics Institute -osaamiskeskukseen. Osaamiskeskus on logistiikan turvallisuuteen liittyvä verkosto, jonka hallinnollinen keskus on Xamkissa. Osaamiskeskuksen toiminta tullaan ohjaamaan valtakunnallisesti. Johtajan toimipaikka on Xamkin uusi Kotkan kampus. Tehtävään valitun johtajan tulee aloittaa toimessaan jo syyskuun 2024 alussa. Tehtävä on vakituinen ja kokoaikainen.

Visiona on, että "European Logistics Institute on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnistettu ja tunnustettu monialainen yhteiskunnan huoltovarmuutta, logistiikkaa ja logistiikan kokonaisturvallisuutta kehittävä toimija." Mikäli maan poliittinen johto niin päättää, osaamiskeskus on laajennettavissa Nato-osaamiskeskukseksi. Mitä osaamiskeskus tekee? Osaamiskeskus "lisää yhteiskunnan resilienssiä ja toimintakykyä yhdistämällä ja osin koordinoimalla sekä kehittämällä huoltovarmuuden ja logistiikan toimijoiden menetelmiä, toimenpiteitä ja prosesseja huoltovarmuuden ja logistiikan kehittämiseksi." Toimintoalueita ovat: 1) Koulutus, harjoitukset ja evaluointi, 2) Tutkimus ja kehitys, konseptin kehitys, testaukset, teknologiset ratkaisut, 3) Analysointi, kokemusten hyödyntäminen, konsultointi ja verifiointi ja 4) Doktriinikehitys ja standardit.

Johtajana vastaat osaamiskeskuksen toiminnasta, tuloksista ja kehittämisestä, osaamiskeskuksen budjetista ja varainhankinnasta, organisaatiosi toimivuudesta ja kehittämisestä sekä henkilöstöstä. Johtajana ylläpidät ja kehität osaamiskeskuksen verkoston toimintaa, vastaat vuosittaisesta toimintasuunnitelmasta perustuen osaamiskeskuksen neljään toimintoalueeseen, toimit esittelijänä osaamiskeskuksen ohjausryhmälle sekä kehität kansainvälistä yhteistyötä.

Edellytämme johtajalta

- Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
- Kokemusta logistiikan johtotehtävistä sekä kokemusta suurehkojen organisaatioiden tai verkostojen johtamisesta
- Kokemusta resurssien hankinnasta
- Erinomaista suomen kielen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa
- Hyvää koordinointi- ja organisointikykyä, kokonaisuuksien hallintaa sekä hyvää paineensietokykyä.

Kansainvälinen kokemus katsotaan eduksi. Johtajan esihenkilö on Xamkin varatoimitusjohtaja/vararehtori. Johtaja toimii osaamiskeskuksen suunnittelupäällikön esihenkilönä.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään Supon turvallisuusselvitys.

Miksi meille kannattaa hakea?

Meillä teet vaikuttavaa työtä, jonka tulokset näkyvät koko yhteiskunnassa ja laajemminkin. Voit suunnitella omaa työtäsi ja työaikojasi. Haluamme, että voit antaa itsestäsi parasta niin työssä kuin vapaa-aikana. Pidämme hyvinvoinnistasi huolta tarjoamalla kattavan työterveyshuollon. Lisäksi tuemme vapaa-ajalla virkistäytymistä liikunta-, hieronta- ja kulttuurieduilla. Meillä sinulla on mahdollisuus oppia ja kehittyä työsi mukana. Kannustamme sinua kehittämään osaamistasi jatkuvasti, ja siksi tarjoamme sinulle Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot veloituksetta.

Miten hakuprosessi etenee?

- Hae paikkaa tämän ilmoituksen alalaidasta ja liitä hakemukseen ansioluettelosi. Todistukset pyydämme valitulta.
- Osan hakijoista kanssa etenemme haastatteluun ja edelleen soveltuvuusarviointiin.
- Olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen jättäneisiin viimeistään valinnan jälkeen.

Jos sinulle jäi kysyttävää tai haluat jutella Xamkista tai työstä lisää, pyydämme ottamaan yhteyttä yhteyshenkilöihin.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.xamk.fi/xamk/avoimet-tyopaikat/?rmpage=job&rmjob=681&ref=&utm_medium=talentech_publishing&utm_source=mol