Liikenne ja logistiikka – Avoimet työpaikat

Etsitkö töitä alalta liikenne ja logistiikka? Tutustu liikenteen ja logistiikan avoimiin työpaikkoihin!

Stora Enso Oyj logo

Logistic Coordinator

Stora Enso Oyj
Imatra
Worker Pohjanmaa Oy logo

C-kortillinen kuljettaja

Worker Pohjanmaa Oy
Laihia... +1 lisää
SOL Logistiikkapalvelut Oy logo

Autojakaja Hankoon

SOL Logistiikkapalvelut Oy
Hanko
SOL Logistiikkapalvelut Oy logo

Postinjakaja autopiirille

SOL Logistiikkapalvelut Oy
Lappeenranta
  • Työntekijä
Palkka mainittu
SOL Logistiikkapalvelut Oy logo

Postinjakaja polkupyöräpiirille

SOL Logistiikkapalvelut Oy
Lappeenranta
  • Työntekijä
Palkka mainittu
Eezy Henkilöstöpalvelut logo

Rengasasentaja, Vantaa

Eezy Henkilöstöpalvelut
Helsinki... +1 lisää
Worker Finland Oy logo

Logistiikkatyöntekijä

Worker Finland Oy
Worker Finland Oy logo

Keräilijä

Worker Finland Oy
Vinkit työnhakuun

Mitä tarkoittaa logistiikka-ala?

Liikenteellä ja logistiikalla on tärkeä kansantaloudellinen merkitys, koska ilman niitä maailma pysähtyisi paikalleen. Liikenne ja logistiikka ovat tärkeitä osia modernia taloutta ja yhteiskuntaa. Liikenteellä tarkoitetaan ihmisten, tavaroiden ja palveluiden siirtämistä paikasta toiseen erilaisia kulkuneuvoja käyttäen. Logistiikka puolestaan käsittää kaiken sen suunnittelun, toteutuksen ja hallinnan, joka liittyy tavaroiden kuljettamiseen tuotantolaitoksista asiakkaille tai jakelukeskuksista vähittäismyyntipisteisiin.

Liikenne- ja logistiikka-alan merkitys korostuu erityisesti globalisaation ja kansainvälisen kaupan kasvun myötä. Toimiva ja tehokas logistiikka on välttämätöntä, jotta tavarat voidaan kuljettaa nopeasti ja turvallisesti ympäri maailman. 

Liikenne- ja logistiikka-alan työpaikat

Liikenne- ja logistiikka-ala tarjoaa paljon työpaikkoja ja mahdollisuuksia yrittäjyyteen.

Suomessa liikenne- ja logistiikka-ala on erittäin tärkeä, sillä Suomi sijaitsee maantieteellisesti tärkeällä paikalla Itämeren rannalla. Suomen talous ja vienti ovat riippuvaisia siitä, että tavarat kulkevat sujuvasti ja nopeasti maan rajojen yli. Kuljetuksen lisäksi logistiikkapalveluihin kuuluu huolintaa, varastointia sekä tieto- ja rahavirtojen ohjausta.

Alan ammattilaiset sijoittuvat kuljetusyrityksiin ja logistiikka- ja lentoyhtiöihin, joissa työllisyyttä ylläpitää alan kansantaloudellinen merkitys. Eläköityminen lisää työvoiman tarvetta erityisesti tavaraliikenteen ja huoltotöiden alalla.  Alan suurimpia työllistäjiä on liikennepalveluihin keskittynyt VR-Yhtymä. 

Missä voi opiskella logistiikka-alaa?

Ammattikorkeakoulussa suoritettava logistiikan perustutkinto antaa hyvän pohjakoulutuksen varasto- ja terminaalityöhön. Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, puolestaan valmentaa logistiikka-alan toimistotehtäviin. Ammattikorkeakoulussa voi lisäksi suorittaa logistiikkaan ja auto- ja kuljetustekniikkaan suuntautuvan insinöörin (AMK) tutkinnon.

Yliopistossa alan johtotehtäviin valmentaa teknillistieteellisellä koulutusalalla suoritettava diplomi-insinöörin tutkinto. Lentäjän koulutusta järjestää muun muassa Ilmailuopisto. Monet lentoyhtiöt vastaavat itse matkailuhenkilöstönsä koulutuksesta. Myös VR kouluttaa junahenkilöstönsä itse.

Onko logistiikka-alalla hyvä palkka?

Voit tutustua liikenne- ja logistiikka-alan palkkoihin palkkavertailussa. Palkkavertailusta voit katsoa mitä logistiikkakoordinaattori tienaa, millainen palkka logistiikkapäälliköllä on tai millainen palkka on logistiikkasuunnittelijalla.