Liikenne ja logistiikka – Avoimet työpaikat
Etsitkö töitä alalta liikenne ja logistiikka? Tutustu liikenteen ja logistiikan avoimiin työpaikkoihin!
Lastausvalvoja Vantaan terminaaliin
VISIO Henkilöstöratkaisut OyMitä tarkoittaa logistiikka-ala?
Liikenteellä ja logistiikalla on tärkeä kansantaloudellinen merkitys, koska ilman niitä maailma pysähtyisi paikalleen. Liikenne ja logistiikka ovat tärkeitä osia modernia taloutta ja yhteiskuntaa. Liikenteellä tarkoitetaan ihmisten, tavaroiden ja palveluiden siirtämistä paikasta toiseen erilaisia kulkuneuvoja käyttäen. Logistiikka puolestaan käsittää kaiken sen suunnittelun, toteutuksen ja hallinnan, joka liittyy tavaroiden kuljettamiseen tuotantolaitoksista asiakkaille tai jakelukeskuksista vähittäismyyntipisteisiin.
Liikenne- ja logistiikka-alan merkitys korostuu erityisesti globalisaation ja kansainvälisen kaupan kasvun myötä. Toimiva ja tehokas logistiikka on välttämätöntä, jotta tavarat voidaan kuljettaa nopeasti ja turvallisesti ympäri maailman.
Liikenne- ja logistiikka-alan työpaikat
Liikenne- ja logistiikka-ala tarjoaa paljon työpaikkoja ja mahdollisuuksia yrittäjyyteen.
Suomessa liikenne- ja logistiikka-ala on erittäin tärkeä, sillä Suomi sijaitsee maantieteellisesti tärkeällä paikalla Itämeren rannalla. Suomen talous ja vienti ovat riippuvaisia siitä, että tavarat kulkevat sujuvasti ja nopeasti maan rajojen yli. Kuljetuksen lisäksi logistiikkapalveluihin kuuluu huolintaa, varastointia sekä tieto- ja rahavirtojen ohjausta.
Alan ammattilaiset sijoittuvat kuljetusyrityksiin ja logistiikka- ja lentoyhtiöihin, joissa työllisyyttä ylläpitää alan kansantaloudellinen merkitys. Eläköityminen lisää työvoiman tarvetta erityisesti tavaraliikenteen ja huoltotöiden alalla. Alan suurimpia työllistäjiä on liikennepalveluihin keskittynyt VR-Yhtymä.
Missä voi opiskella logistiikka-alaa?
Ammattikorkeakoulussa suoritettava logistiikan perustutkinto antaa hyvän pohjakoulutuksen varasto- ja terminaalityöhön. Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, puolestaan valmentaa logistiikka-alan toimistotehtäviin. Ammattikorkeakoulussa voi lisäksi suorittaa logistiikkaan ja auto- ja kuljetustekniikkaan suuntautuvan insinöörin (AMK) tutkinnon.
Yliopistossa alan johtotehtäviin valmentaa teknillistieteellisellä koulutusalalla suoritettava diplomi-insinöörin tutkinto. Lentäjän koulutusta järjestää muun muassa Ilmailuopisto. Monet lentoyhtiöt vastaavat itse matkailuhenkilöstönsä koulutuksesta. Myös VR kouluttaa junahenkilöstönsä itse.
Onko logistiikka-alalla hyvä palkka?
Voit tutustua liikenne- ja logistiikka-alan palkkoihin palkkavertailussa. Palkkavertailusta voit katsoa mitä logistiikkakoordinaattori tienaa, millainen palkka logistiikkapäälliköllä on tai millainen palkka on logistiikkasuunnittelijalla.