Työuran alussa

Ympäristöpolitiikka etsii ratkaisuja ympäristöongelmiin – UEF

Itä-Suomen yliopisto

Mainos

Pinja Leino, Ympäristöpolitiikan opiskelija, Itä-Suomen yliopisto, Joensuu

"Jos haluaa tehdä osansa tässä ympäristöongelmien yhteiskunnassa ja oppia alasta laajasti, suosittelen ympäristöpolitiikan opintoja.

Lukiossa kiinnostuin ympäristöasioista. Luonnontieteet eivät kuitenkaan houkutelleet, vaan halusin etsiä ratkaisuja ympäristöongelmiin yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta.

On mielenkiintoista oppia luonnonvarojen kestävästä käytöstä. Erityisen kiinnostavaa on ollut tutkia luonnonsuojelun ja luontomatkailun yhteensovittamista, eli sitä, kuinka luonnonsuojelualueilla voidaan yhdistää sekä luonnonsuojelulliset että taloudelliset intressit.

Tulevaisuudessa voisin kuvitella työskenteleväni julkisella sektorilla ympäristöhallinnossa, mutta myös asiantuntijatehtävät yritysmaailmassa kiinnostavat. Tärkeintä on, että työ vastaa omia ekologisia ja sosiaalisia arvojani.”

Kiinnostavaa on ollut tutkia luonnonsuojelun ja luontomatkailun yhteensovittamista.

UEF - Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

Tarjoamme monialaista koulutusta kahdella eri kampuksella (Joensuu ja Kuopio). Tiedekuntamme koulutusaloilla tarkastellaan yhteiskunnallisia ilmiöitä monista eri näkökulmista. Työelämän tarpeisiin vastaava koulutuksemme avaa kattavasti vaihtoehtoja asiantuntijatyöhön.

Yhteishaussa haettavina olevat kandidaatti + maisterikoulutukset ovat: Historia, Julkisoikeus, Kauppatieteet, Maantiede ja ympäristöpolitiikka, Oikeustiede, Sosiaalitieteet, Sosiaalityö, Yhteiskuntatieteet.

Artikkeli on julkaistu alkuperäisesti Kun koulu loppuu -sivustolla.