Työllisyysnäkymät

Vanajanlinna Groupin uusi toimitusjohtaja: Innokkuus tarttuu koko työyhteisöön

Vanajanlinna Groupin uusi toimitusjohtaja Marko Majamäki on kokenut yritysjohdon konsultti sekä valmentaja ja toiminut viimeksi johtotehtävissä Mercuri International Oy:ssä. Kysyimme mitä hän ajattelee työstä ja työnhausta.

– Ensimmäiset kolme viikkoa Vanajanlinna Groupin toimitusjohtajana ovat olleet kiinnostavia ja hyvin työntäyteisiä. Meillä puhaltavat uudet, myönteiset tuulet. Myös tuloksemme on myönteisempi kuin viiteen vuoteen, Marko Majamäki kertoo.

Marko Majamäen vahvuudet johtajana ovat strategiatyössä sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Hän onkin omiaan edelleen kehittämään Vanajanlinna Groupin palveluja sekä vahvistamaan organisaation myynnillistä osaamista.

– Tunnen asiakkaamme ja johtamisen. Olen ottanut uuden pestin hyvin innostuneena vastaan. Toimiala on itselleni tuttu, mutta toki edessä on paljon perehtymistä ja opittavaa. Vanajanlinna on alueena ja brändinä aivan poikkeuksellinen monellakin tapaa, joten tehdyn työn jatkaminen on minulle myös kunnia-asia, Marko Majamäki sanoo.

Majamäki seuraa työssään viimeiset 20 vuotta yhtiön toimitusjohtajana toiminutta osakasta Pekka Vihmaa. Hän tulee jatkamaan yhtiön osakkaana ja hallituksen jäsenenä sekä alueen kiinteistöyhtiön puheenjohtajana.

Hyvin suunniteltu = mitään ei ole vielä tehty

Marko Majamäki painottaa innokasta otetta työntekoon ja tiimityöskentelyn tärkeyttä. Parasta tuoreen toimitusjohtajan työssä ovat ehdottomasti ihmiset.

– On upeaa, että Vanajanlinna Groupissa työskentelee erittäin kokeneita ja sitoutuneita ihmisiä. Asiakaspalvelumme on toimintamme kulmakivi ja asiakassuhteemme ovat pitkiä, Majamäki kiittelee.

Majamäki uskoo, että ihminen saa sen mitä hän toivoo. Sama pätee pitkänlinjan yritysjohtajan mukaan myös työnhakuun.

– Kun löytää omat mielenkiinnon kohteensa, pitää olla rohkea ja mennä pää edellä uusiin tilanteisiin. Epäonnistumista tai virheitä ei kannata pelätä, sillä ne voi aina korjata. Hyvin suunniteltu tarkoittaa, että mitään ei ole vielä tehty. On tärkeämpää tehdä asioita kuin olla tekemättä yhtään mitään, Majamäki kannustaa.

Uteliaisuus ja tiedon jatkuva hankkiminen kuuluvat myös olennaisena osana työelämän pyörteisiin kaikilla aloilla. Kun tietää, että itsellä on jotakin annettavaa, kuten ammattitaitoa ja ideoita - on helpompaa perustella oma tarpeellisuutensa työnantajalle.

– Kun oma brändi on kirkas, voi haasteelliset tilanteet nähdä myönteisinä ja eteenpäin vievinä. Tämä pätee niin yksittäiseen ihmiseen kuin yritykseenkin.

Kuka Marko Majamäki?

- Vanajanlinna Groupin syyskuussa 2018 nimitetty uusi toimitusjohtaja.

- Pitkä ura yritysjohdon konsulttina, valmentajana ja johtajana.

- Harrastaa lenkkeilyä, laskettelua ja golfia.

- Työskentelee kolme päivää viikossa Vanajanlinnassa ja jakaa kaksi päivää Levi Spiritin, Mukkulan Kartanon ja Metsänvartijan tilan sekä asiakaskäyntien kesken.

Vanajanlinna Groupiin kuuluvat:
Hotelli Vanajanlinna Hämeenlinnassa www.vanajanlinna.fi

Linna Golf Hämeenlinnassa www.linnagolf.fi

Levi Spirit Kittilässä www.levispirit.fi

Mukkulan Kartano Lahdessa www.mukkulankartano.fi

Metsänvartijan Tila Janakkalassa www.metsanvartijantila.fi