Uratarinat

Työn ytimessä: Yrittäjä, toimitusjohtaja Topi Juntunen

25.9.2017 klo 7:00

Topi Juntunen kertoo työstään yrittäjänä ja toimitusjohtajana Psykologipalvelu Poiju Oy:ssä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Jo pienenä poikana menin naapurin myymään markalla rikkinäistä ämpäriä ”koiranhäkkyränä”. Kaupat tuli, vaikka ei naapurilla ollut koiraakaan. Ura myyntimiehenä alkoi niistä ajoista. Myöhemmällä iällä myyntimiestaitoihin on tullut lisänä markkinointi ja yrityksen kokonaisvaltainen pyörittäminen yrittäjänä ja toimitusjohtajana Psykologipalvelu Poijussa.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni on hyvin monimuotoista, mutta pääosin se koostuu myynnistä ja markkinoinnista. Työssäni organisoin myös paljon, niin että asiakkaamme saavat haluttua palvelua haluttuna ajankohtana, välillä tämä vaatii aikamoisia järjestelyjä, mutta hyvin ollaan pärjätty. Edellä mainittujen työtehtävien lisäksi olen taloushallinnon kimpussa, välillä sopimusteknisten asioiden parissa ja aika ajoin rekrytoimassa meille uusia psykologeja.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Hyvin vaihtelevia. Aika kuluu konttorilla, asiakkaiden luona ja välillä messuilla ja muissa tapahtumissa. Toisinaan työpäivät ovat hyvinkin hektisiä ja saattaa venyä myöhäänkin iltaan sekä viikonlopun puolelle, mutta toisinaan kun asiat on saatu rullaamaan ja suunnitelmat saatu toteutettua, niin on mahdollisuus ottaa hieman rennomminkin.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti vaihtelevuus ja tietenkin se, että työssä saa onnistumisia. Onnistumiset myyntityössä on suhteellisen helppo mitata, mutta isoja onnistumisia ovat myös ne, kun onnistumme saamaan meille lisää osaavia psykologeja töihin. Parasta työssä on myös vapaus tehdä töitä omalla tavalla, jolloin voi keskittyä pitkälti niihin asioihin, joita itse pitää työn kannalta merkittävimpinä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Usein löydän itseni tutkimasta terveydenhuollon säädöksiä, arvolisävero- tai osakeyhtiölakia ja mietin miten näitä pitäisi soveltaa meidän liiketoimintaamme. En ole mikään lakimies, mutta onneksi tänä päivänä googlesta saa paljon apua näihin mietintöihin. Iso hatun nosto niille jotka selvittelivät näitä asioita ennen nettiä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikani kuluu pitkälti juniorijääkiekon parissa. Molemmat poikani pelaavat jääkiekkoa ja olen myös mukana heidän joukkueensa valmennuksessa. Käyn myös itsekin palaamassa ikämieskiekkoa ja näin myös pidettyä omasta fyysisestä kunnosta huolta. Vapaa-aikanani minut siis mitä todennäköisemmin löytää jäähallilta.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Myyntityöstä haaveilevien kannattaa valmistautua tekemään kovasti töitä. Kilpailu on tänä päivänä myynnissä alalla kuin alalla kovaa, ja vain kovalla työllä saa tuloksia aikaiseksi. Myyntityössä menestyminen kyllä usein palkitsee hyvin ja monella tapaa. Yrittäjyydestä haaveileville sanoisin, että kannattaa lähteä rohkeasti kohti unelmia, eikä pelätä epäonnistumista. Jos itse olisin yrittäjäksi ryhtyessäni tiennyt mihin olin lähdössä, niin en olisi varmastikaan lähtenyt. Onneksi en tiennyt, sillä muuten en olisi tässä tilanteessa mistä nautin suunnattomasti.

www.psykologipalvelupoiju.fi