Kesätyöntekijälle

Tässä ovat vuoden 2021 parhaat kesätyönantajat

Vastuullinen työpaikka

Mielekkäät työtehtävät. Oikeudenmukainen kohtelu ja kuulluksi tuleminen. Kehittävä palaute ja perehdytys. Näistä ovat onnistuneet kesätyökokemukset rakennettu! Mutta missä organisaatioissa nämä toteutuvat kaikkein parhaiten? Ketkä ovat kesän 2021 parhaat kesätyönantajat?

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan puitteissa toteutetaan vuosittain Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava tutkimus. Tutkimustulosten perusteella palkitsemme syksyisin kauden parhaat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa: 1000Plus (yli tuhat työntekijää), suuret yritykset (250-1000 työntekijää) sekä pienet ja keskisuuret (alle 250 työntekijää) organisaatiot! Tänä vuonna tutkimukseen osallistui 129 organisaatiota ja kyselyyn vastasi 9458 kesätyöntekijää.  

Vastuullisimmiksi kesätyönantajiksi vuonna 2021 nousivat Y-Säätiö, Visma Solutions & Neles Oyj.  Tutkimuksen toteutti IROResearch. 

Yksilöityjä kokemuksia Pienten ja keskisuurten organisaatioiden sarjassa

Pienet ja keskisuuret organisaatiot -kilpailukategorian kärkikahinoissa tulokset ovat jo useana vuonna lähennelleet lähes täydellistä arvosanaa. Niin myös tänä vuonna.

Kategorian voittaja, valtakunnallisesti toimiva Y-säätiö, tarjosi erinomaisen kesätyökokemuksen kaikilla tutkituilla osa-alueilla. Jo useana kesänä kärkisijoille yltäneen Y-säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen kiitteli Vastuullinen kesäduuni -päätöswebinaarin puheessaan vakituista henkilöstöä, joka onnistui etätyövoittoisesta tilanteesta huolimatta ottamaan kesätyöntekijät erinomaisesti vastaan.

– Voitto kertoo siitä, että nuoret arvostavat säätiömme arvoja. Kohtelemme nuoria kunnioittavasti, arvostavasti ja oikeudenmukaisesti. Nuoret eivät ole maskotteja, vaan haluavat ennen kaikkea tehdä oikeita töitä. He ovat meille tärkeä investointi tulevaisuuteen ja haluamme, että meillä tehdyistä kesätöistä jää hyvä muistijälki, johon kaikkia tulevaisuuden työpaikkoja verrataan, Kaakinen kiteytti kiitospuheessaan. 

Toiseksi sijoittunut Asianajotoimisto Castrén & Snellman suoritti niin ikään tasaisen vahvasti kaikilla kesätyökokemuksen osa-alueilla. Erityisenä vahvuutena näyttäytyi työnhakuvaihe, joka heijastuu vahvasti työn mielekkyyteen ja kesätyökokemuksen onnistumiseen.

Kolmannelle sijalle pienten ja keskisuurten organisaatioiden sarjassa kipusi lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi, joiden vahvuutena nähtiin perehdytys ja ohjaaminen sekä oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutuminen.

Kuuntelemalla ja kehittämällä voittoon Suurten organisaatioiden sarjassa

Suurten organisaatioiden sarjassa kärkeen sijoittuneita yrityksiä yhdisti onnistunut perehdytyskokemus, mielekkäät työtehtävät ja työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi pääseminen. Kategorian voitti lappeenrantalainen Visma Solutions. Visman People Operations Specialist Inka Lampinen painotti kiitospuheessaan kehittymisen halun ja nuorten omien mielipiteiden kuuntelemisen merkitystä.

–Olemme onnistuneet vuosi vuodelta parantamaan tulostamme kartoittamalla ja kuuntelemalla edellisvuosien kesäharjoittelijoiden kokemuksia. Olen erityisen ylpeä siitä, että harjoittelijamme ovat päässeet käyttämään taitojaan ja kehittymään kannustavan työyhteisön avulla. Olemme haastavinakin aikoina onnistuneet pitämään yhteisöllisyydestä kiinni ja haluankin kiittää kaikkia esihenkilöitä ja tiimejä, joiden ansiota tämä on, Lampinen hehkutti.

Toiselle sijalle suurten organisaatioiden sarjassa kapusi iisalmelainen Normet Oy, nopeasti kasvava teknologiayritys. Normetin palkintosijan perusteena oli tasaisen vahva suoritus kaikilla kesätyökokemuksen osa-alueilla. Erityisenä vahvuutena työn mielekkyys, joka arvioitiin sarjan parhaaksi.

Kolmannelle sijalle sarjassa ylsi kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö Mitta. Mitan menestykseen vaikutti korkea tulos perehdytyksen ja oikeudenmukaisuuden & tasapuolisuuden toteutumisen osalta.

Jatkuva perehdytys keskiössä 1000Plus organisaatioiden voittajilla

Isoilla vastaajamäärillä on aina haastavaa tarjota tasalaatuinen kokemus jokaiselle kesätyöntekijälle ja kuulla yksilön ääni. Kategorian 1000Plus voittajat ovat tässä haastavassa tehtävässä kuitenkin onnistuneet! Perehdytys ja työnhakuvaihe olivat erityisiä menestyskriteerejä kauden 2021 voittajalle, vantaalaiselle teollisuusventtiilien valmistajalle, Neles Oyj:lle. Neleksen HR:n edustajat Katarina Högberg ja Juuli Rinta-Hoiska avasivat puheessaan menestystekijöitä ja painottivat, että hyvän kesätyökokemuksen luomiseen ei ole oikoreittejä.

– Se on pitkäjänteistä työtä ja asioiden kehittämistä. Meillä tehdään töitä vuoden ympäri kesärekrytointien eteen. Olemme panostaneet erityisesti perehdytykseen ja koemme, että laadukas perehdytys koostuu monenlaisista asioista ja vastuun jakamisesta. HR:n ja esihenkilön lisäksi jokaiselle kesätyöntekijälle nimetään kummi, joka on mukana haastatteluvaiheesta lähtien. Hän auttaa perehdytyksen lisäksi tutustumisessa ja auttaa pääsemään työyhteisön jäseneksi, Högberg ja Rinta-Hoiska painottivat. 

Kategorian toiselle sijalle yltänyt, tavaraliikennepalveluiden markkinajohtaja Cargotec suoritti tasaisen vahvasti kaikilla kesätyökokemuksen osa-alueilla, erityisenä vahvuutenaan perehdytys ja oikeudenmukainen kohtelu.

Kolmanneksi sijoittui Realia Group, Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Realia Group saavutti erinomaiset arvosanat neljällä tutkitulla osa-alueella ja kokonaistyytyväisyys oli myös sarjan parhaimmistoa.