Kesätyötarinat

"Tämä on paras työpaikka mikä minulla on tähän mennessä ollut" - Kesätyöt poiki jatkoa uralle

OP

Tule osaksi Suomen houkuttelevinta ja suurinta finanssialan yritystä!

Anni Kaipaisen ura finanssialalla alkoi OP Helsingin kesätyöntekijänä vuonna 2018. Palveluneuvojan monipuoliset työtehtävät Malmin konttorin kassalla ja infopisteellä tekivät kesätyöstä mielenkiintoisen ja poikivat Annille osa-aikaisen työn myös opintojen oheen. Nykyään Anni työskentelee asiakkuusneuvojan roolissa OP Helsingissä.

‒ Olin halunnut pitkään pankkiin töihin ja olin myös OP:n asiakas, joten tämä oli aina minulle ykkösvaihtoehto. Huomasin OP:n valtakunnallisen kesätyöhaun tammikuussa ja päätin hakea mukaan. Rekrytointiprosessissa ensin oli videohaastattelu, jonka jälkeen minut kutsuttiin paikan päälle keskustelemaan kasvotusten, Anni kertoo. Vaikkei Kaipaisella ollut kokemusta pankkialalla työskentelystä, oli aiemmasta työkokemuksesta kuitenkin hyötyä kesätyötehtäviin hakiessa. ‒ Asiakaspalvelukokemusta on kertynyt yhteensä jo melkein 10 vuoden ajalta, kaupan ja ravintola-alalta Suomessa sekä ulkomailla. Olen esimerkiksi työskennellyt tarjoilijana ravintolassa Australiassa, Kaipainen mainitsee. Liiketalouden linjalla tradenomiksi opiskelleen Kaipaisen työt OP Helsingissä alkoivat viiden päivän perehdytysjaksolla OP:n pääkonttorilla, joiden aikana käytiin läpi yleisiä pankkialaan liittyviä asioita, kuten sääntelyä ja lakiteknistä tietoa. Sen jälkeen alkoi käytännön harjoittelu Malmin konttorissa.

Nopeasti osaksi OP Helsingin vakijengiä

‒ Meitä aloitti kesällä viisi työntekijää Malmin toimipisteessä. Konttori on pieni ja siellä oli helppo tutustua ihmisiin. Meillä oli hyvä porukka ja hitsauduimme mainioksi tiimiksi, Kaipainen kertoo. Ilmapiiri työpaikalla on Kaipaisen mukaan hyvä ja kannustava, tietoa ja onnistumisia jaetaan työyhteisössä avoimesti. Tunnelma konttorissa ei ole jähmeän hierarkkinen, vaan keneltä tahansa voi kysyä tarvittaessa apua. Myös esimiehet ja johtajat ovat arjessa läsnä.

Mahdollisuuksia tulevaisuuteen

Kaipaisen työssä tarvitaan pitkäjänteisyyttä, ongelmanratkaisukykyä ja itseohjautuvuutta. Asiakaspalvelussa jokaisen asiakkaan kohtaaminen ja lukeminen on oleellista, täytyy olla aito halu ja kiinnostus auttaa asiakasta. ‒ Tämä on paras työpaikka, mitä minulla on omalla urallani tähän mennessä ollut. Työsuhdeasiat on hoidettu juuri niin kuin kuuluukin. OP on turvallinen ja luotettava iso toimija, Kaipainen hehkuttaa. Kesätyöt poikivat Kaipaisen finanssiuralle jatkoa ja hän on opintojen ohessa edennyt OP Helsingissä vaativampiin Asiakkuusneuvojan tehtäviin.

Lisätietoa monipuolisista kesätyömahdollisuuksista ja avoimet tehtävät löydät OP:n sivuilta.