Sweco – yhdessä enemmän

Swecon pääkaupunkiseudun yksiköt muuttivat uusiin toimitiloihin vuoden 2016 alussa. Uusi Sweco-talo sijaitsee Helsingin Ilmalassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Uusi Sweco-talo on yrityksen arvojen mukainen matalaenergiatoimisto, jolle tavoitellaan kansainvälistä gold-tason LEED-ympäristösertifikaattia. Kohteen suunnittelussa ja rakentamisessa korostuvat energiatehokkuus ja ympäristöä säästävät kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut, joiden kehittämisessä on hyödynnetty hankkeessa rakennuttajakonsulttina, rakennesuunnittelijana sekä energia- ja ympäristökonsulttina toimivan Swecon huippuosaamista.

– Yhteiset toimitilat toivat pääkaupunkiseudun kattavan palvelutarjonnan ja osaavan henkilökunnan yhteen. Se on kaikkien etu. Asiantuntijoidemme välinen yhteistyö on uuden toimitalon myötä tiivistynyt entisestään ja palvelumme ovat helpommin asiakkaidemme saatavilla, osastopäällikkö Vesa Sunikka Sweco Rakennetekniikasta kertoo.

Kaikki osaaminen saman katon alta

Osastopäällikkö Vesa Sunikalla ja hänen kollegallaan Harri Makkosella on molemmilla kolmenkymmenen vuoden kokemus alalta. Vesa Sunikka työskentelee Sweco Rakennetekniikassa ja Harri Makkonen toimii osastopäällikkönä Sweco Asiantuntijapalveluissa.

–  Swecolla on hyvä työskentelyilmapiiri. Täällä vallitsee yhteen hiileen puhaltamisen meininki, Vesa Sunikka ja Harri Makkonen sanovat lähes yhteen ääneen.

Vesa Sunikka ja Harri Makkonen kiittelevät Swecon uusia, viihtyisiä tiloja sekä hyviä työvälineitä. Kaikki osaaminen löytyy nyt saman katon alta. Tämä tekee työnteosta vieläkin sujuvampaa ja on myös asiakkaan etu.

Swecolla suunnitellaan tulevaisuuden yhteiskuntaa

Sweco on kasvava yritys, joka hakee uutta työvoimaa jatkuvasti eri toimialoilleen.

– Omaan yksikköömme olemme hakeneet esimerkiksi kokenutta rakennesuunnittelijaa, jota on todella haasteellista löytää, Harri Makkonen sanoo.

Vesa Sunikan ja Harri Makkosen työskentely on hyvin projektipainotteista. Harri vetää Helsingin Olympiastadion -hanketta, jossa myös Vesan osasto on mukana. Vesalla on lisäksi työn alla muun muassa Ison Omenan metrokeskuksen laajennusosa sekä hankkeita Kauppakeskus Sellossa ja Iso Omenassa.

– Tällä alalla pärjää avoimella ja yhteistyökykyisellä, reippaalla asenteella. Sitoutuneisuus työhön sekä diplomatia yhteistyökumppaneita kohtaan ovat tärkeitä, Harri Makkonen listaa.

Swecolla työskentely tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita.

– Haasteisiin on osattava tarttua mahdollisuuksina. Asioita on jaksettava tutkia, tutkia ja edelleen tutkia, että päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, Vesa Sunikka sanoo.

– Tänne on mukava tulla töihin – joka päivä, Vesa Sunikka sanoo.

Jatkuvaa kehitystä askeleen edellä

Swecon työntekijöinä olemme helposti lähestyttäviä ja asiakkaisiimme sitoutuneita, arvostettuja asiantuntijoita. Koska työskentelemme tulevaisuuden haasteiden parissa, myös meidän itsemme tulee olla edelläkävijöitä. Työntekijöidemme jatkuva kehittyminen on meille tärkeää ja pystymme tarjoamaan monipuolisia työtehtäviä niin vastavalmistuneille kuin kokeneillekin asiantuntijoille.

www.sweco.fi

Teksti: Riikka Hollo Kuva: Sini Pennanen