Talous ja raha

Sopimustieto.fi – hyödyllisiä asiakirjoja kuluttajalle

13.12.2017 klo 11:56

Sopimustieto.fi tarjoaa kuluttajille maksuttomia sopimuspohjia, joiden älykäs tekniikka mahdollistaa sopimuksen tekemisen minuuteissa. Palvelun käyttö on helppoa eikä edellytä juridista erityisosaamista.

Sopimustiedon palvelulla voit tehdä 2-3 minuutissa sopimuksen, jonka parissa on pitänyt tyypillisesti äheltää tunti tai kaksi esimerkiksi MS Wordia käyttäen. Esimerkiksi vuokrasopimuksen laatiminen ei ole ollut koskaan näin helppoa.

Kaikki sopimukset ja asiakirjat voi laatimisen jälkeen allekirjoittaa älypuhelimella, tabletilla tai läppärillä. Puhelimella tai tabletilla allekirjoitus piirretään sormella kosketusnäytölle, jolloin allekirjoitus on samannäköinen kuin perinteinen kynällä tehtävä allekirjoitus.

Erillistä verkkopankkitunnistautumista ei tarvita. Allekirjoituksesta jää talteen tekniset tiedot, joilla pystytään perinteistä allekirjoitusta paremmin osoittamaan, kuka on allekirjoittanut sopimuksen ja milloin.

– Sähköinen allekirjoitus mahdollistaa sen, että erikseen ei tarvitse järjestää tapaamista pelkän allekirjoituksen saamiseksi silloin, kun sopimuksen sisältö on molemmille sopijapuolille ok. Jos haluan esimerkiksi nopeutetulla aikataululla valtuuttaa tietyn henkilön tekemään määrätyn kaupan puolestani, voin vain lähettää allekirjoittamani valtakirjan valtuutetun puhelimeen, Jaakko Laukia Sopimustieto.fi:stä kertoo.

Käyttökokemus ratkaisee

Mietitäänpä sitä säätämisen määrää, mikä aiheutuu, että kynällä tehty valtakirja saataisiin toimitettua asianosaiselle. Posti on usein liian hidas. Allekirjoitetun asiakirjan skannaus ja lähettäminen sähköpostitse vie aikaa. Skannereita tai printtereitäkään ei ole nykyään enää joka paikassa.

– Käyttökokemuksen ohella Sopimustiedon palvelussa tarjottavan sopimusaineksen laatu on ylivertainen. Harvalla maallikolla on osaamista laatia esimerkiksi pätevää avioehtosopimusta, testamenttia tai edunvalvontavaltakirjaa. Sopimustiedon palvelussa näitä sopimuksia on ollut suunnittelemassa lukuisia juristeja. Palvelu neuvoo käyttäjää kohta kohdalta, mistä kussakin sopimuskohdassa on kysymys. Palvelussa tarjoamamme valmiit malliehdot mahdollistavat sen, että eheän sopimuksen voi vallan hyvin luoda ainoastaan hiiren klikkauksin ilman että lisää juuri mitään omaa tekstiä. Yleisesti vaikealta tuntuva juridiikka on kansankielistetty ja tehty jokaiselle helpoksi ja ymmärrettäväksi. Kohderyhmänä palvelussa ovat kaikki sopimuksia tekevät suomalaiset. Haluamme on olla jokaisen suomalaisen sopimuspalvelu, Laukia sanoo.

Suosituimpia sopimuksia yksityispuolella ovat vuokrasopimus, alivuokrasopimus, valtakirja ja avioehtosopimus. Palvelu on yksityiskäyttäjille ilmainen ja yrityksillekin erittäin kohtuuhintainen.

– Tämä on juuri se idea, josta palvelun kehittäminen lähti: nykyteknologian mahdollisuuksilla on kohtuutonta, että täysin perusmuotoisista sopimuksista saattaa joutua maksamaan juristille useita satoja euroja. Todellisuudessa juristin anti monessa toimeksiannossa on se, että hän on ainoastaan syöttää asiakkaan henkilötiedot omaan vakiosopimuspohjaansa, Laukia summaa.

Tutustu palveluun