Työllisyysnäkymät

Pätkätyön mahdollisuudet

Pätkä-, keikka-, osa-aika- ja vuokratyö – monella nimellä kutsuttu työskentelymuoto tarjoaa vapautta ja varmaa työllistymistä.

Pätkätyö kalskahtaa monen korviin melko turvattomalta työllistymismahdollisuudelta. Keikkatyö tarjoaa kuitenkin monenlaisia etuja ja vaihtoehtoja eri elämäntilanteisiin.

- Meillä Staff Pointissa on tarjolla hyvinkin erimittaisia työtehtäviä ja työsuhteita aina vakituisista työsuhteista ruuhkahuippujen tasoittamiseen, Markkinointi- ja viestintäjohtaja Johanna Ylitalo StaffPoint -konsernista kertoo.

Eniten osa-aikatyötä on tarjolla hotelli- ja ravintola-alalla sekä kaupan- ja rakennusalalla. Vuokratöitä ja pidempiaikaisia työsuhteita on tarjolla paljon myös toimisto- ja taloushallinnon sekä IT-alan yrityksissä.

- Työtehtäviä on laidasta laitaan ammattitehtävistä avustaviin tehtäviin. Meillä on jatkuvasti auki satoja työpaikkoja 12 eri toimialalla. Työnhakijat voivat hyvin tarkkaan määritellä, minkälaisesta työsuhteesta he ovat kiinnostuneet. Pyrimme aina yhdistämään oikeat tekijät ja työt. Erityisesti ravintola- ja kaupan alalla voi pitkälti itse päättää, milloin ja missä työskentelee. Töihin myös pääsee suhteellisen nopeasti, joskus oikealla kokemuksella jopa muutaman päivän sisällä.

Oikea asenne avaa ovet

Työt kannattaa tehdä aina mahdollisimman hyvin, sillä jokainen työtarjous ja -keikka on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen. Kukin työvuoro on työnäyte asiakkaalle. Oma-alotteinen ja avoimin mielin suhtautuva työntekijä on kullanarvoinen ja työllistyy todennäköisesti aina.

- Kokemuksemme mukaan hyvistä työntekijöistä halutaan pitää kiinni. Jos on valmis lähtemään lyhyellä varoitusajalla pelastamaan vaikkapa asiakkaan tärkeän tilaisuuden, jää se varmasti positiivisena asiakkaan mieleen, Johanna Ylitalo neuvoo.

Esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alalla työura aloitetaan monesti keikkailemalla ja kun ”työnäyte” on kunnialla suoritettu, poikii se usein vakinaisen paikan.

Monet mahdollisuudet

Vuokratyö kartuttaa monipuolisesti työkokemusta. Töihin pääsee usein nopeasti ja joustavasti. Erilaisissa töissä ja työpaikoissa tapaa ihmisiä, joiden kontakteista voi olla hyötyä työnhaussa jatkossakin. Keikkahommissa voi kokeilla, mikä ala tuntuu itselle mieluisimmalta ja pyrkiä tulevaisuudessa työllistymään ja kouluttautumaan siihen suuntaan.

Keikkailijoilla on vapautta oman ajan hallintaan. Velvoitteita ei ole kuin sovittujen työvuorojen osalta. Yhä useampi haluaa säilyttää vapautensa tekemällä keikkatyötä. Opiskelun ohessa keikkaileva saa yleensä mahdollisuuden vakituiseen työsuhteeseen heti valmistuttuaan. Asiakkaalle tuttu työntekijä työllistyy huomattavasti helpommin kuin ilman työkokemusta valmistuva.

- Suunnittelemme työntekijöidemme uraa yhdessä ja tarjoamme säännöllisesti vaihtoehtoja paljon keikkaileville. Esimerkiksi toistaiseksi voimassaolevia työsopimuksia ja asiakastilausten mukaisia toimeksiantoja tarjotaan aina ensisijaisesti jo olemassa oleville työntekijöillemme. Läheskään kaikkia paikkoja emme avaa julkisesti, vaan työllistämme suoraan sisäisestä henkilöstöpankista.

Satu Varjonen

Asiantuntija:  Markkinointi- ja viestintäjohtaja Johanna Ylitalo, StaffPoint