Uuden työn löytäminen voi olla haasteellista, mutta se ei ole mahdotonta. Lue vinkkimme uuden työn löytämiseksi. Tsemppiä työnhakuun!

1. Määritä omat tavoitteesi työnhaussa

Kaikki alkaa omien tavoitteiden määrittelystä. Mikäli olet tällä hetkellä töissä ja mietit työpaikan vaihtamista, pohdi mitä haluat työelämääsi lisää ja mitä vähemmän. Mieti myös mikä sinua nykyisessä työssäsi inspiroi ja mitä muuta kaipaat. Jos olet työtön, listaa omat vahvuutesi ja pohdi millaisissa työpaikoissa voisi olla sinun osaamisellesi käyttöä.

2. Ota yhteyttä suoraan työnantajaan

Työnhakijoita on paljon. Ota siis reippaasti yhteyttä suoraan potentiaaliseen ja kiinnostavaan työnantajaan. Kaikkia työpaikkoja ei ilmoiteta julkisesti, vaan ne saatetaan täyttää ilman massiivista hakua. Potentiaaliselta työnantajalta (etsi esimiestason henkilö yrityksestä) voi kysyä alan näkymiä ja millaista osaamisen tarvetta heillä juuri nyt olisi. Ehdota tapaamista.

3. Muista avoimet hakemukset

Älä unohda avoimia hakemuksia yritysten verkkosivuilla. Kun yrityksessä on jokin työpaikka auki, avoimet hakemukset katsotaan ensin läpi.

4. Profiilit kuntoon

Työnhakuvaiheessa kannattaa päivittää LinkedIn-profiili ja oma ansioluettelo. Mikäli lähestyt työnantajaa sähköpostilla, esittele itsesi ja kerro mitä voisit heille tarjota. Liitä mukaan ansioluettelo ja ehdota tapaamista.

5. Valmistaudu tapaamiseen hyvin

Ennen potentiaalisen työnantajan tapaamista, päivitä tietosi organisaatiosta ja selvitä parhaasi mukaan yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia ja rekrytointitarvetta.

Ota kaikki työnhaun kannalta olennaiset dokumentit mukaan. Nuku kunnolla ennen tapaamista. Jännittäminen ei haittaa, sillä se kertoo, että asia on sinulle tärkeä.

6. Haastattelu on kuin neuvottelu

Jos hakee ns. piilotyöpaikkoja, haastatteluun kannattaa mennä samalla asenteella kuin menisi mihin tahansa neuvotteluun. Jännitys syntyy siitä, jos haastattelu on yksipuolista tenttaamista. Avoin ja utelias mieli kannattaa, mutta muista myös kuunnella yrityksen toiveita ja tavoitteita.

7. Laajenna hakua, jos ei tärppää

Jos sinulta menee useita kiinnostavia työpaikkoja sivu suun, tarkista hakukriteerejäsi. Myös videoesittelyn tekeminen voi olla hyvä idea. Laajenna hakukenttää. Pohdi, onko jotakin muuta omaa alaasi sivuavaa työtä, jossa osaamisesi pääsisi käyttöön. Tutustu oman alasi ihmisten LinkedIn-profiileihin sekä heidän työhistoriaansa. Niistä voit löytää ideoita ja työnantajia, joita et ole aiemmin tullut ajatelleeksi.

8. Muista myös lepo

Työnhaku käy työstä. Muista välillä myös levätä. Tee työnhausta säännöllistä, mutta nauti myös vapaista hetkistä. Lepo on tärkeää myös sen vuoksi, että työhaastatteluissa pitää olla virkeä.

9. Innostu vanhasta työstä

Jos olet tällä hetkellä töissä, mutta et ole ihan tyytyväinen ja etsit uutta työtä, niin mieti omaa työtäsi ja muistele, miksi aikoinaan innostuit siitä ja hait työpaikkaa. Kerro omalle esimiehellesi, että olet valmis uusiin haasteisiin talon sisällä. Välitä tieto muutoshalustasi myös omille kontakteillesi ja verkostoillesi, kuten kollegoille, sukulaisiille ja ystäville, vanhoille työkavereille jne.

 

Kommentit

4

rozan

haluan löytä työpaikka
6

kolima

Aika huvittavaa vuonna 2017 Suomessa...no toki kaikki työpaikat ovat vain työpaikan vaihtajille "näin löydät uuden työn". Ei siis todellakaan "näin löydät työn" (ylipäätään). Monet noista ohjeista ovat kuitenkin toimimattomia kuten "muista avoimet hakemukset"...niitä ei lueta tänä päivänä edes sitä olematonta vähää kuin joskus muinoin. Tyhjät tynnyrit kolisevat kokoomuslaisilla "neuvoilla". Terveisin , 10 vuotta työttömänä ollut, kohta kaksinkertainen maisteri vaan
4

AMK Tietoliikenne Insinööri

Joo, samaa mieltä kuin 10v työttömänä ollut maisteri. Vuodesta 2013 alkaen olen töitä etsinyt...TE-toimiston rävellykset oli aivan turhia, yhtään työpaikkaehdotusta ei edes tullut sieltä suunnasta. Noin vuoden jälkeen kyllästyin turhaan työnhakuun, kun ei päässyt edes ilmaiseen harjoittelupaikkaan ja hankin taksinkuljettajan ajoluvan. Ajoluvan saatuani pääsin heti töihin. Nyt olen taistellut samoista asiakkaista mamujen kanssa kohta 3 vuotta. Kyllä Suomessa kannattaa opiskella (peruskoulu, lukio, ammattikoulu ja ammattikorkeakoulu=18v), jotta pääsee taksikuskiksi kuskaamaan mm. juoppoja baarista toiseen "minimipalkalla". Työnhaku jatkuu aina kun vaan on aikaa ja ajatukset pysyy kasassa valvottujen työvuorojen lomassa. Ehkä se vielä tärppää joskus...Näin meillä hyvinvointivaltiossa...
5

Vain työhaluinen

Tuntuu,että myös itsellä koulutus ja yrittäminen ollut ihan turhaa. Olen nyt ollut neljä kuukautta työttömänä, eikä yhteenkään työpaikkaan ole edes pyydetty haastatteluun. Olen ollut ahkera ja aktiivinen, opiskellut myös työn ohessa ja ulkomaan työkokemuskin on takana, mutta ei kiinnosta.. ehkä olen ylijäämäkamaa, kun olen 52 vuotias, nainen ja vielä miehisellä alalla. LinkedIn:ssä yhteydenotot ovat ilmeisesti ulkomaalaisilta miehiltä, jotka ovat sitä mieltä, että mietitään kuinka voimme toisiamme auttaa. Täytyy sanoa, ettei oikein motivoi enää!
2

Pasi Viheraho

Töitä ei löydy Suomesta koskaan.Koska Autismisäätiö saa Suomen Verotuloista rahaa oman toimintansa ylläpitämiseen.Sen takia töitä en saa tehdä koskaan.Koska Suomessa ei saa tehdä töitä.Joten Suomi on aina kehitysvammaisille,koska normaali ihmiset saavat tehdä Suomessa niitä töitä.Ja Suomessa maailman pahimmat tappajat ja vainoajat ja kiusaajat.Ja Vanhenpien tulot vaikuttavat aina kehitysvammaisten aikuisten Kela-Etuuksiin.Virossa ja Venäjällä ei ole myöskään töitä kehitysvammaisille suomalaisille.Koska heillä ei ole minkäänlaisia Kela-Etuuksia.Kela-Etuuksia saa vain maksaa Suomen Kansalaisille,joiden vanhenmmat ovat kuolleet.
1

Pasi Viheraho

Suomessa kehitysvammaisten kuten minä en saa tehdä koskaan töitä.Vain normaali ihmiset saavat tehdä Suomessa töitä.Koska kehitysvammaiset pakoitetaan liittymään Autismisäätiöön,jota kautta ei saa etsiä koskaan töitä itselleen Työvoimatoimiston kautta.Koska Autismisäätiöltä kehitysvammaiset eivät saa hyötyä Autismisäätiöstä yhtään mitään.Koska Autismisäätiön työntekijöille on aina enenmän hyötyä työnteosta,kun niille autisteille jotka eivät saa koskaan erota Autismisäätiössä.Koska Autismisäätiö on ihan perseestä.Ja sen omistaa Suomen Valtio,jolta Autismisäätiö ostaa aina ostopalveluita autistisille asiakkailensa.
2

Pasi Viheraho

Autismisäätiön ostopalvelut löytyvät aina tästä linkistä >>> http://www.autismisaatio.fi/ Odotan innolla,että Suomen Valtio joutuu konkursiin,eikä ole varaa enää koskaan Autismisäätiöön.Ja Laitospalvelut ja ostopalvelut määrärahat loppuvat Suomen Valtiolta.Niin sitten rikollisuutta ei voida enää tuomita,jos ei halua olla enää Autismisäätiön asiakas ja haluaa työllistyä ihan laillisesti avoimille työmarkkinoille.Ilman Autismisäätiön pakollista ja täysin laiton asiakkuutta vastaan ihan laillisilla työsuhteilla.Ilman että pakoitetaan kuulumaan ihan laittomasti Autismisäätiön asiakkaaksi,joka ei ole autistien etuoikeus koskaan enää Suomessa,kun Suomen Valtio on joutunut konkursiin liian kalliiden menojen takia.Kun Suomen Valtio joutuu maksamaan aina muiden Europpaan Unionin velkoja pois.Vaikka Suomen Valtio joutuisi tämän takia eroamaan Europan Unionista.Niin sillon Autismisäätiön verotulorahoitus joudutaan lakkauttamaan taloudellisiin syihin vedoten.Ja Suomen Valtio ei saa enää verotuloja työssä käyviltä normaaleita Suomen Kansalaisilta ei Autismisäätiötä enää voida rahoittaa ja ylläpitämään Suomen Valtion verotuloilla.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.