Joskus voi käydä niin, että kesätyöpaikkaa ei löydy.

Ei, vaikka olisi kuinka ahkerasti lähettänyt huolellisesti kirjoitettuja hakemuksia, jopa vienyt niitä paikan päälle ja kysynyt töitä myös sukulaisilta, tuttavaperheiltä ja lähikaupasta. ”Valitettavasti valintamme ei kohdistunut tällä kertaa sinuun” ja muut ns. Ei kiitos -viestit saattavat masentaa, samoin ajatus menetetystä palkkatulosta. Työnhakuun kuuluu myös odottaminen ja sinä aikana unelmat voivat kasvaa isoiksikin.

Jos kesätöitä ei yrittämisestä huolimatta löytynyt, ei kannata masentua. Tässä on listattu vaihtoehtoja:

1. Tee keikkatöitä. Keikkatöillä voi ansaita mukavasti ja työllistää itsensä periaatteessa vaikka läpi kesän – työnantaja voi olla yksi sama tai työnantajia voi olla monta. Työ voi olla esimerkiksi ikkunanpesua, lastenhoitoa tai eläintenhoitoa. Keikkatöitä löydät esimerkiksi Oikotien Keikkatyöt-palvelusta. Huomaathan, että palvelua käyttääksesi sinun täytyy olla vähintään 14-vuotias.

2. Hae työkokeiluun. Työkokeilu voidaan järjestää esimerkiksi silloin, jos henkilöltä puuttuu ammatillinen koulutus. Tavoitteena on silloin selvittää, sopisiko ala tai ammatti tulevaisuudessa. Lisätietoa työkokeilusta löydät TE-toimiston sivulta: http://te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/kaytannot_ja_saannokset/index.html

3. Työllistä itse itsesi. Itsensä työllistäminen vaatii paljon, mutta myös opettaa. Nuorille mahdollisia yrittäjyysvaihtoehtoja on esitelty Kun koulu loppuu-sivustolla: https://www.kunkoululoppuu.fi/itsensa-tyollistaneet-nuoret/.

4. Opiskele. Kesäisin opintoja voi suorittaa esimerkiksi avoimessa yliopistossa. Opintoihin ei ole ikärajaa ja soveltuvista kursseista voi keskustella esimerkiksi avoimen yliopiston opinto-ohjaajien kanssa. Suoritetut opintopisteet voi usein lukea myöhemmin osaksi tutkintoa.

5. Jatka hakemista. Työnhaussa sinnikkyys palkitaan. Jotkut ovat saaneet kesätöitä vielä heinäkuussakin.

 

Kommentit

11

asd

Ai et saanut töitä? No mene töihin! Kiitos taas neuvoista tukarit
10

Sdf

On ihan oletettavaa, että tämän artikkelin lukevat ne, jotka olisivat halunneet töihin .
13

36 työhakemusta tänä keväänä lähettänyt

Lähetin 36 työhakemusta, kaikki persoonallisia ja muokattuja vaatimusten ja oman osaamiseni/ kykyjen mukaan. Sain lopulla kesätyön isän firmasta, ilman työhakemusta. Muistan lukeneeni jostain että 70% työpaikoista täytetään ilman avointa hakuprosessia. Suhteet ovat kaikki kaikessa. En ole koskaan kuullut kenenkään saavan hyvää työpaikkaa sitä hakemalla. Ainoastaan v-mäisiin töihin voi laittaa työhakemuksen. Loput täytetään helpommin ja luotettavammin suhteilla.
9

Yli koulutettu

Eihän toi riitä mihinkään 50 työhakemusta, joista yhteen tuli työhaastattelu ja ja kaksi muuta ilmoitti ettei töitä löydy.
11

ilmantöitä

Ei se määrä vaan laatu. Itse laskisin haastatteluiden määrän...
11

Qwerty

Onhan tuo palkaton harjoittelu vaihtoehtokin, vaikka tästä hyötyy vasta seuraan vuoden kesätyöhaussa. Idea vaan on saada CV:n täytettä, jotta et jäisi aina hakijoiden jonon väärään päähän työnantajan katsoessa hakijalistaa läpi.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.