Kesätyötarinat

Kesätyöt RTK-palveluiden tiimissä kuljettivat elämän mittaiselle polulle

RTK-Palvelu Oy

Palvelualan esimiehenä toimiva Jere Laukkanen lähti RTK-palveluille viettämään taksvärkkipäivää vuonna 1998, eikä ole sen jälkeen taakseen katsellut.

Vaikka vuosien saatossa elämäntilanteet ja kaupungit ovat vaihtuneet, paluu RTK-palveluille on tuntunut luontevalta ja mies on otettu avosylin vastaan.

Tie taksvärkkiläisestä esimiestehtäviin, palveluesimieheksi, on vaatinut ennen kaikkea asennetta ja halua kehittyä.

Maalla, merellä ja ilmassa

Vuosien saatossa Jere on saanut huomata, kuinka vaihtelevat työympäristöt, mahdollisuus vaikuttaa työnsä laatuun sekä mukava työyhteisö ovat vaikuttaneet töissä viihtymiseen. Työn myötä tutuiksi ovat tulleet ydinvoimalan lisäksi niin hotellien, elintarvikealan kuin toimistojen käytävät. Työympäristöjen kirjo on suuri, sillä tilat vaativat huoltamista, paikasta riippumatta.

– Melkein voisi sanoa että meillä tehdään töitä maalla, merellä ja ilmassa. Monimuotoisuudesta kertoo jo se, että oman työurani aloitin ydinvoimalaitoksessa, Jere kertoo. Ympäristöstä riippumatta, työntekijöiden perehdytys tehtäviin nähdään RTK-palveluilla merkittävänä tekijänä. Esimerkiksi uuden kesätyöntekijän aloittaessa hänet pyritään järjestämään toisen työntekijän mukaan, jottei kukaan jäisi yksin.

– Meillä halutaan varmistaa, että jokaisen olisi turvallista aloittaa työelämä, positiivisuutta huokuva Jere toteaa. Roolin vaihtuessa työntekijästä neljänkymmenen henkilön esimieheksi, tulee omaa toimintaa, asenteita ja ominaisuuksia tarkastella ihan uudesta näkökulmasta. Rempseän palveluesimiehen tulee nyt osata lukea tilannetta ja tarpeen tullen myös vakavoitua. Tulevan kesän työntekijät hän kuitenkin toivottaa vastaan hymy huulillaan:

– Meille on ilo ja kunnia että saamme kouluttaa ihmisen ammattilaiseksi. Valmiiksi ei tarvitse osata, tärkeintä on asenne ja iloinen mieli.

Täydellä sydämellä

Esimiesasemaan nousu on vaatinut paitsi työkokemusta, myös kouluttautumista. RTK-palveluilla työntekijöiden opiskelu ja jatkokouluttautuminen nähdään hienona mahdollisuutena ja siihen kannustetaan.

– Työpaikan arvot näkyvät ihan päivittäisessä tekemisessä. Jo perehdytysvaiheessa kerromme jatkokoulutusmahdollisuuksista ja ollaan tosi onnellisia, mikä voimme ohjata työntekijän urallaan eteenpäin, sanoo Jere.

Luotettavuus, oma-aloitteisuus ja positiivisen palvelukokemuksen luominen näkyvät RTK-palveluiden arvoissa. Töissä pyritään luomaan palvelukokemus, jolla asiakas tuntee tulleensa arvostetuksi. Myös työntekijöiden tulee tuntea tekevänsä arvokasta työtä. Jere pitää tärkeänä sitä, että jokaisella työntekijällä on hyvä olla. Tähän raumalaistaustainen palvelualan ammattilainen pyrkii myös vaikuttamaan työssään. Monipuolinen toimenkuva, perehdytys ja mukava työyhteisö tuovat puhtia ja turvaa kesätyöntekijän arkeen.

– Meillä välitetään siitä mitä tehdään.

Tutustu RTK:n satoihin kesätyöpaikkoihin täältä.

Kuvat: Niko Jekkonen
Teksti: Charlotta Forsberg