Työuran alussa

Kesätyöstä voi päästä vakituiseen työhön

Sofia Mattila aloitti muutama vuosi sitten kesätyön Telian markkinoinnissa. Hän on saanut tehdä hyvin monipuolisesti erilaisia markkinoinnin työtehtäviä hyvässä työyhteisössä ja kannustavassa ilmapiirissä.

Kun Sofian kesätyö päättyi syksyllä 2017,  työt jatkuivat Telian markkinoinnissa. Tuolloin kolmatta vuotta kauppakorkeakoulussa opiskellut Sofia oli onnistunut yhdistämään työn ja opinnot sujuvasti.

– Työnantaja on suhtautunut opiskeluuni hyvin joustavasti ja kannustavasti. Opiskelen pääasiassa etänä. Telian markkinoinnissa olen päässyt tekemään oikeastaan aivan kaikkea mitä markkinointiin kuuluu. Päävastuualueenani on sosiaalinen media, mutta yhtä lailla olen saanut osallistua esimerkiksi horisontti-työskentelyyn, Sofia Mattila kiittelee.

Ole rohkea kesätyönhaussa

Sofia kannustaa kaikkia rohkealla asenteella kesätyönhakuun. Itse hän listasi ensin mielenkiintoisia yrityksiä ja soitteli sitten niihin tarjoten osaamistaan. Telialle Sofia haki työnantajan toiveen mukaisesti videohakemuksella.

– Kesätyötehtävässä johon hain tarvittiin heittäytymiskykyä ja sen ilmentäminen onnistui videon avulla. Pääsin videon myötä ensin ryhmähaastatteluun ja siitä yksilöhaastatteluun. Olen heittäytyjätyyppi, joten videon tekeminen oli minulle melko luontevaa, Sofia kertoo.

Ensimmäisenä kesänään Telialla Sofia pääsikin tekemään runsaasti erilaisia videoita yrityksen sosiaaliseen mediaan.

– Kiersin erilaisissa tapahtumissa pitkin kesää ja tein videoita somekanaviimme. Se oli mukavaa ja mielenkiintoista.

Opinnot & urahaaveet

Sofian tulevaisuuden haaveet liittyvät uralla etenemiseen. Markkinointi kiinnostaa häntä edelleen ja uralla eteneminen on luonnollinen jatkumo opintojen edetessä.

– Haluan suorittaa koulun kunnialla loppuun ja saada kauppatieteiden maisterin paperit. Kaikki työkokemus on arvokasta ja aion panostaa markkinoinnin osaamiseeni edelleen, Sofia miettii.

Sofia kannustaa kesätyönhakijoita aktiivisuuteen ja oma-aloitteisuuteen. On tärkeää löytää se oma tapa erottautua.

– Kesätyöpaikkoihin tulee valtavasti hakemuksia, joten erottautuminen on tärkeää. Panosta hyvään CV:hen ja soittele rohkeasti kiinnostaviin yrityksiin. Pitkäjänteisyys ja innokkuus palkitaan kesätyönhaussa. Lannistua ei saa, sillä joskus työpaikan löytyminen voi viedä aikaa, Sofia Mattila kannustaa.

Vinkki!

Loppu- ja alkuvuosi on parasta kesätöiden hakuaikaa. Ole siis ajoissa liikkeellä!