Kesätyötarinat

Kesätyö Postilla: "Aluksi ei ymmärtänyt ollenkaan, kuinka isojen asioiden äärellä tässä ollaan"

Posti Oy

Lapin yliopistossa opiskelevat Eevi Pulli ja Petra Keinänen aloittivat kesätyönsä Postilla varhaisjakelun rekrytoijina toukokuussa 2019. Kaverukset päätyivät töihin Postille sattumalta. Toistensa rekrytointiprosesseista tietämättöminä, he tapasivat yllättäen ryhmähaastattelussa Postin pääkonttorilla. 

‒ Posti kiinnosti organisaationa, koska se koskettaa kaikkia ja jokainen tietää Postin jollain tasolla. Halusin työskennellä henkilöstöalalla ja työnkuva vaikutti laajalta heti työpaikkailmoituksesta lähtien, Petra kertoo.

‒ Tunnemme toisemme samasta kaveriporukasta, ja meidät rekrytoitiin tänne toisistamme tietämättä. En tiedä oliko Postin edes tarkoitus rekrytoida kahta kesätyöntekijää tehtävään, mutta molemmat päästiin ja hyvä niin, Eevi kertoo. Työ on ollut opettavaista heti alusta alkaen koska Postin rekrytointien määrä on huima. Eevi ja Petra tajusivat nopeasti, kuinka paljon Postilla voi oppia.

‒ Aluksi ei ymmärtänyt ollenkaan, kuinka isojen asioiden äärellä tässä ollaan, Eevi tuumaa.

Työ on opettanut tekijäänsä

Kesän aikana Eevi ja Petra ovat saaneet paljon uusia taitoja, joista he eivät osanneet edes haaveilla. Postin rekrytoinnin kohderyhmä on laaja ja hakijoita eri työtehtäviin on paljon. Postille rekrytoidaan niin nuoria kuin vanhempia, ulkomaalaistaustaisia ja opiskelijoita määräaikaisiin sekä vakituisiin työsuhteisiin.

‒ En ollut ennen tehnyt rekrytointia ja nyt olen oppinut yhdenlaisen tyylin, miten rekrytointia voi toteuttaa. Kesä on ollut antoisa ja opettanut varmaan enemmän, kuin kulunut opiskeluvuosi, Petra sanoo.

‒ Parasta on, kun pääsee seuraamaan uuden työntekijän matkan rekrytointiprosessin alkumetreiltä uuteen työpaikkaan ja tehtäviin. Vaikka rekrytoinnissa onnistuminen ja uuden työntekijän sitouttaminen on tärkeää, myös omissa henkilökohtaisissa tavoitteissa onnistuminen motivoi, Eevi lisää. 

Exceleistä rekrytointitapahtumiin

Monipuolisten työtehtävien lisäksi kesätyöhön on kuulunut koko organisaatioon ja eri toimintoihin tutustuminen. Eevi ja Petra ovat päässeet vierailemaan muissa liiketoiminnan yksiköissä, käyneet mopokoulun ja osallistunut jakelutyöhön.

‒ Mieleenpainuvin kokemus on ollut, kun teimme vuoron yöjakelun kanssa. Jakelijoiden asenne, kokemus ja yhteisön hyvä meininki tekivät vaikutuksen, Eevi kertoo.

‒ Melkein heti aloitettuamme, pääsimme järjestämään viikon varoitusajalla rekrytointitapahtuman Isoon Omenaan. Ennen työsuhdetta en tullut ajatelleeksi, että sellaistakin pääsisi tekemään. Oli hienoa nähdä, kuinka nopeasti tapahtuman pystyi järjestämään, ja vielä hyvin, Petra iloitsee. Posti on ollut luotettava ja rehti työnantaja, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja huomioi työntekijöidensä onnistumiset. Parasta toimistolla on yhteishenki tiimien välillä.

‒ Vaikka olemme eri tiimeissä ja kaikilla on omat tonttinsa, autamme toisiamme ja teemme paljon yhdessä, Eevi kertoo.

‒ Suosittelen tätä alaa uransa alussa oleville, koska kaikkea ei tarvitse osata alussa ja kehitykselle on tilaa. Ammattinimikkeitä ja termejä on turha pelästyä. Asenne ratkaisee! Kielitaidon ja vuorovaikutuskykyjen lisäksi tässä työssä tärkeää on osata heittäytyä, Petra sanoo.

Lisätietoa monipuolisista työtehtävistä löydät Postin sivuilta.

Kuva: Niko Jekkonen
Teksti: Riia Järvinen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Postin kanssa.