Kesätyötarinat

Kesätyö Algolilla avasi urapolun, joka jatkuu kesän jälkeenkin

Algol Oy

Miikka on ollut Algolilla kesätöissä jo kahtena vuonna ja syksyllä hän jatkaa Algolilla opiskelujen ohessa. Töihin on mukava tulla joka päivä.

Miikka Mölsä on ollut Algolilla kesätöissä jo kahtena vuonna. Positiivisen työilmapiirin ja vaihtelevien työtehtävien ansiosta töihin on ollut mukava tulla joka päivä. Syksyllä Miikka jatkaa Algolilla opiskelujen ohessa.

Joustavuutta molemmilta osapuolilta

Maisteriopintojaan viimeistelevä Miikka sai alun perin vinkin työpaikasta hyvän ystävän kautta. Algolilta löytyi kesällä 2018 ensimmäinen oman alan työ, jonka parissa Miikka viihtyi niin hyvin, että palasi seuraavanakin kesänä. Hänen työnkuvaansa talousassistenttina kuuluu muun muassa ostolaskujen käsittelyä, kirjanpitoa ja yleistä selvitystyötä sekä vaihtelevasti muita ajankohtaisia tehtäviä.

– Työssä parasta on vaihtelevuus. Rutiinitehtävien lisäksi olen saanut projektimuotoisia tehtäviä omien vahvuuksieni mukaan. Esimerkiksi äskettäin osallistuin kustannus-hyötyanalyysin tekemiseen. On hienoa saada tehdä työtä, jolla voi olla suuria vaikutuksia yritykselle tulevaisuudessa, Miikka iloitsee. Opinnot Turun kauppakorkeakoulussa ja työt Algolin pääkonttorilla Espoossa vaativat yhteensovittamista, mutta tuntisopimuksen ansiosta se on järjestynyt sujuvasti. Miikka voi siis jatkossakin hoitaa työtehtäviään hänelle sopivan aikataulun mukaisesti.

– Tässä työssä vaaditaan joustavuutta myös työntekijältä. On asioita, jotka pitää tehdä, ja sitten on asioita jotka olisi hyvä tehdä. Välillä täytyy priorisoida ja asettaa ne tärkeimmät etusijalle. Kaikkea ei kuitenkaan pysty eikä pidäkään pystyä tekemään yksin, vaan työtehtäviä on jaettava tiimin kesken, selittää Miikka. 

Suoraan oikeisiin töihin

Kesätyöntekijöille järjestettiin alkuvaiheessa huolellinen perehdytys. Kesän aikana työntekijöistä muodostui tiivis porukka - Miikka on saanut työn kautta ystäviä, joihin hän pitää yhteyttä viikoittain työn ulkopuolellakin. Hyvän yhteishengen lisäksi luottamus ja arvostus kesätyöntekijöiden työpanosta kohtaan näkyy arjessa.  

– Alussa tultiin tervehtimään ja varmistamaan, että pärjään työn kanssa. Sain itse tehdä ja oppia, työtä ei tehty puolestani eikä tyrkytetty neuvoja. Apua oli silti aina saatavilla. Me teemme täällä samoja asioita kuin kaikki muutkin, mitään “kesätyöntekijän hommia” ei ole, Miikka kertoo. Koska Algolilla on tytäryhtiöitä myös ulkomailla, yhteydenpito puhelimitse tai sähköpostitse tapahtuu useimmiten englanniksi. Kielitaidon lisäksi yleisen IT -osaamisen tulisi olla hallussa. Mitään ei ole kuitenkaan pakko osata täydellisesti etukäteen, vaan iso osa oppimisesta tapahtuu työn kautta. 

– Osaamista tärkeämpää on oikeanlainen asenne. Ongelman tullessa eteen tulee ensin itse yrittää ratkaista se ja vasta sen jälkeen kysyä neuvoa, Miikka sanoo.

– Olen sitä mieltä, ettei mitään oppimis- tai työkokemusta pidä ylenkatsoa, sillä siitä saattaa olla hyötyä myöhemmin yllättävässäkin tilanteessa, Miikka toteaa.  

Lue lisää Algolista työnantajana.  

Teksti: Emma Järvi
Kuva: Niko Jekkonen  
Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Algolin kanssa.