Työuran alussa

Kauppatieteet antavat varaa valita – LUT

Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT

Iida Koskinen, Kauppatieteet, kansainvälinen liiketoiminta, LUT-yliopisto

”Lukion alusta asti oli selvää, että haluan lukemaan kauppatieteitä, sillä markkinointi on aina kiinnostanut minua.

Parasta kauppatieteissä on monipuolisuus: kaikki yritykset tarvitsevat kauppatieteilijöitä. Voin hakeutua työskentelemään yritykseen, joka toimii minua  kiinnostavalla alalla. Valitsemani tietotekniikan sivuaine laajentaa työmahdollisuuksia entisestään.

Kursseilla ratkotaan oikeiden yrityksien haasteita käytännönläheisesti

Opiskelu koostuu luennoista ja erilaisista projektitöistä, joita on ehkä enemmän kuin etukäteen yliopisto-opinnoilta oletin. Kursseilla ratkotaan oikeiden yrityksien haasteita käytännönläheisesti. Ryhmätöiden tekemistä helpottaa hyvä yhteishenki ja vähäinen kilpailu opiskelijoiden kesken.

Monella saattaa olla mielikuva, että kauppatieteet olisivat pelkkää laskemista ja taloustiedettä. On toki sitäkin, mutta täällä pärjää myös lyhyellä matikalla. Tulevaisuudessa haluaisin ehkä työskennellä jonkin kansainvälisen yrityksen markkinoinnissa. Minua kiinnostaa myös se, kuinka yritykset voivat toimia kannattavasti ja menestyä kestävällä tavalla.”

LUT-yliopisto

LUT on uteliaiden yliopisto, jossa opiskelu tähtää parempaan huomiseen. Puhdas energia ja vesi, kiertotalous sekä kestävä liiketoiminta ovat ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä, joihin etsimme ratkaisuja tekniikan ja talouden osaamisella. Kansainväliseen tiedeyhteisöömme kuuluu 6000 opiskelijaa ja asiantuntijaa.

Meillä voit opiskella kauppatieteitä ja kahdeksaa eri tekniikan alaa. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa.

Teksti: Viivi Parviainen, kuva: Niko Jekkonen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä LUT-yliopiston kanssa.