Kesätyötarinat

Destian menestyksen resepti = Rehellisyyttä, joukkuepeliä ja halu kehittyä

Destia Oy

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö.

Sydämen sivistystä ja joukkuepeliä – niillä pääsee infra-alalla pitkälle. Sitä mieltä on ainakin Destian vuoden kesätyöntekijäksi valittu, 26-vuotias Markus Häkkänen.

Destian HRD-asiantuntija Ilona Uusitalon mukaan Markuksessa yhdistyvät juuri ne ominaisuudet, joita Destialla arvostetaan.

– Markus on osoittanut rehellisyyttä, yhteistyökykyä sekä halua kehittyä vuodesta toiseen, kehuu hänen esimiehensä Seppo Sirola.

– Hän on sopeutunut hyvin uuteen työporukkaan, ottaa myös epämiellyttävät työtehtävät hoidettavakseen ja tekee ne esimiehen odotuksia paremmin. Markus on myös kehittynyt työjohtotaidoissaan ja sen kautta saanut entistä vaativampia tehtäviä hoitaakseen. Kaikin puolin rehti ja reipas nuorimies, joka taatusti tulee menestymään työelämässä ja luomaan menestyksen edellytyksiä työnantajalleen ja asiakkailleen, Sirola lisää.

Destialla haasteita pelkäämätön ja jämäkästi tehtävät loppuun hoitava Markus viihtyy jo toista kesää. Haalariharjoittelusta aloittanut Markus on tänä kesänä pyörinyt Hämeentiellä työnjohtoharjoittelijana. Kesätyö on konkreettisella tasolla opettanut kaupunkirakentamisen eri työvaiheita ja tuonut tasapainoa teoriapainotteisen koulun rinnalle.

– Hämeentien työmaa on siinä mielessä ainutlaatuinen, että kyseessä on todella suuri, neljään lohkoon jaettu työmaa. Täällä on viidessä kuukaudessa ehtinyt nähdä toisistaan poikkeavia työtapoja ja erilaista tekemistä, Markus kehuu.

Käytännön tekemistä

Pienestä pitäen käytännönläheinen suunnitelmallinen Markus päätyi rakennuspuolelle muutaman mutkan kautta.

– Olen aiemmalta koulutukseltani merkonomi ja olin aiemmin kaupan alalla töissä. Kolme vuotta sitten aloitin rakennusmestarin opinnot Metropoliassa ja nyt tuntuu siltä, että oikea paikka on löytynyt, hän tuumaa. Merkitystä työhön tuo onnistunut oman käden jälki ja työn monimuotoisuus.

– Työssäni parasta ovat vaihtelevat työtehtävät ja sopiva sekoitus toimistotyötä ja työmaalla pyörimistä. Minusta ei olisi tekemään kahdeksaa tuntia tietokoneen edessä päivittäin, tässä työssä on hyvä tasapaino, Markus iloitsee. Työn konkreettisuus lisää myös mielekkyyttä päivään. Markuksen mielestä on mahtavaa nähdä työn edistyvän päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan. Muuttuvat työvaiheet tuovat tekemiseen mielenkiintoa saavat ajan kulumaan nopeasti. Vastuu kunnallistekniikan toimivuudesta motivoi tekemään työn mahdollisimman hyvin.

– Kestävä rakentaminen on itselleni tärkeää, koska se palvelee jalankulkijaa, julkisen liikenteen käyttäjää ja kaikkia muitakin ihmisiä, Markus painottaa.

Joukkuepeliä ja samanarvoisuutta

Iso projekti on myös asettanut kesätyöntekijän eteen haasteita.

– Rakentaminen on välillä monimutkaista ja varsinkin isolla työmaalla apua joutuu pyytämään usein. Meillä tiimityö on sujunut todella hyvin ja jokaisen panosta arvostetaan, Markus hehkuttaa. Työporukkaa Markus kuvailee nuorehkoksi, vaikka vanhemmankin koulukunnan edustajia löytyy. Jääkiekkoa nuorena pelanneelle Markukselle joukkuehengen merkitys korostuu myös työelämässä ja hän pitää tärkeänä, ettei ihmisiä arvoteta työtehtävän perusteella.

–Itselleni on tärkeää, että ympärilläni olevilla ihmisillä on hyvä olla ja kaikki kohdataan samanarvoisina, tittelistä riippumatta, Markus toteaa.

– Yksin kukaan ei pääse pitkälle. Töitä tehdään joukkueena ja täällä korostuu hyvän hengen kulttuuri, hän lisää hymyillen. Tutustu Destiaan kesätyönantajana täältä. 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Destian kanssa.

Teksti: Charlotta Forsberg
Kuvat: Niko Jekkonen