Oletko introvertti, ja mietit mitä tekisit työksesi? Tässä sinulle vaihtoehtoja.

Tiesitkö, että noin puolet maailman väestöstä on introvertteja? Introvertti saa energiaa itsestään ja sisäisestä maailmastaan. Sen täydellinen vastakohta on ekstrovertti, joka ammentaa energiansa sosiaalisesta kanssakäymisestä.

PayScale listasi työtehtäviä, joissa introvertit pärjäävät keskivertoa paremmin. Näissä tehtävissä on vähemmän kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa. Lista on yhdenlainen näkemys introverteille sopivista työtehtävistä. Nykypsykologian mielestä jako introvertteihin ja ekstrovertteihin voi olla jopa liian yksinkertaistava tapa tulkita asioita. No, jokainen vetäköön tästä listasta omat johtopäätöksensä.

  1. Öljygeologi
  2. Tilastotieteilijä
  3. Videopelikehittäjä
  4. Kokki
  5. Taiteilija
  6. Web developer
  7. Arkistoija, kuraattori, museoteknikko
  8. Metsänhoitaja
  9. Mekaanikko
  10. Sosiaalisen median päällikkö

Lähde: Talouselämä.

Oikotien Uratesti paljastaa, missä ammatissa työskentelee eniten kaltaisiasi>>

Kommentit

28

örlörlör

oon sosiaalisen median päällikkö
29

Jari

Introvertit ovat usein myös erinomaisia myyjiä. Etenkin kun kyse on ratkaisumyyntityyppisestä asiakkaiden ongelmien ratkaisusta. http://www.lifehack.org/articles/communication/why-introverts-make-the-best-sales-people.html
41

?

Kokki? Eihän keittiössä tarvitakaan yhteistyötä ja kommunikointia...
37

Neiti Introvertti

Introvertit eivät ole sosiaalisesti kyvyttömiä hiljaisia tuppisuita. Introvertit vaan eivät niinkään kaipaa sosiaalista kanssakäymistä, vaan ammentavat energian itsestään. Ei mulla ainakaan ole ongelmaa olla töissä humanistisella alalla jossa kohtaaminen on pointti - työkseni kohtaan mielellään ihmisiä, vapaa-aikani taas vietän mieluiten yksin.
2

verteistä mortein

Itsellä kyllä on suuresti ongelmia humanistisella alalla, mutta ei asiakkaiden vaan työntekijöiden kanssa. Suurinosa sosiaalialalla olijoista kuvittelee alan nimen viittaavan työntekijän sosialaisuuteen, eikä asiakkaan sosioekonomiseen asemaan. Kun alalle on keskittynyt kaikki ne sosiallisimmat henkilöt, on se ollut omiaan aiheuttamaan työn tehottomuutta ja alan paisumista. Avokonttorit, ryhmääntyminen ja ryhmädynamiikka, ei pelkästään edistä huonoja päätöksiä ja tee niistä suoranaisesti pahoja, vaan se estää myös introverti työn teon ja tekee siitä mahdotonta. Eli kohtaaminene..Nesu Problema,mutta nuo työtoverit niin kiitti moi.
31

Peliala

Bullshit että peliala olisi sopiva introvertille joka viihtyy yksin. Olen itse pelialalla ja jopa täällä ihmiset olettaa että olisi sosiaalisuuden perikuva.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.