Johtava tietoarkkitehti, Espoon kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.10.2024
  • Hae viimeistään 1.11.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Johtavana tietoarkkitehtina vastaat kaupungin tiedonhallinnan kaupunkitasoisesta ohjauksesta yhdessä kehittämispäällikön kanssa ja johdat kaupungin verkostomaista kokonaisarkkitehtuuriryhmän työtä, painottuen toiminta- ja tietoarkkitehtuuriin. Lisäksi tuet datalähtöistä tiedon hyödyntämisen ja vaikuttavuudella johtamisen kehittämistä. Toimit läheisessä yhteistyössä toimialojen, tietohallinnon, tietosuojan ja tietoturvan sekä asiakirjahallinnon asiantuntijoiden kanssa.

Käytännössä johdat verkostomaisia yhteistyöryhmiä ja osallistut strategisiin valmisteluihin omalla asiantuntemuksellasi. Konsultoit sisäisesti kaupungin tulosyksiköitä tiedonhallinnan, tietojohtamisen ja kokonaisarkkitehtuurin kysymyksissä. Vastaat kokonaisarkkitehtuurityön kautta Espoon tiedonhallintaympäristön ajantasaisuudesta yhteistyössä toimialojen edustajien kanssa. Osallistut myös kansalliseen yhteistyöhön mm. Kuntaliiton ja ministeriöiden työryhmissä ja teet yhteistyötä strategisten kumppaneidemme kanssa.

Tehtävään on mahdollista sisällyttää lähiesihenkilörooli tietojohtamisen vastuualueella.

Keskeiset tehtävät:
Tiedonhallinnan kaupunkitasoinen koordinointi ja ohjaus
Tiedonhallintamallin ylläpitoprosessi ja arkkitehtuurityökalujen hallinnointi
Yhteistyö eri sidosryhmien kanssa tietojohtamisen ja digipalvelujen kehittämisessä
Espoon kokonaisarkkitehtuurityöryhmän puheenjohtajana toimiminen
Toiminta- ja tietoarkkitehtuurin kehittäminen
Tiedon hyödyntämisen ja vaikuttavuudella johtamisen kehittämisen tukeminen

Tämän rekrytoinnin haastattelujen suunniteltu ajankohta on pe 15.11.2024. Haastatteluun kutsuttavia pyydetään vastaamaan Wopi-työtapa-analyysiin ennen haastattelua.

Työpaikan nimi ja osoite: Strategia ja kehittäminen, Digipalvelukehitys ja tietojohtaminen, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo.

Työaika: 36 h 15 min viikossa.

Haettava tehtävä on virkasuhteinen ja vakinainen.

Kelpoisuusvaatimukset: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Tehtävässä edellytetään yli 3 vuoden kokemusta vaativista kokonaisarkkitehtuurin ja tiedonhallinnan ohjaus- ja/tai koordinaatiotehtävistä, julkisen sektorin toimintaympäristön tuntemusta sekä kokemusta tiedonhallintalain velvoitteiden soveltamisesta käytännössä julkisella sektorilla. Tehtävässä edellytetään myös hyviä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja sekä kykyä toimia monialaisessa organisaatiossa. Lisäksi tehtävän hoitaminen edellyttää hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa.

Palvelumuotoilun, prosessien kuvaamisen ja käsitemallien kuvantamisen menetelmien osaaminen antavat hyvät edellytykset toimia ja menestyä tehtävässä. Koska toimimme myös kansainvälisissä verkostoissa, arvostamme suullista ja kirjallista englanninkielen taitoa. Kokemus tiimiesihenkilönä toimimisesta luetaan eduksi.

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys: parannat kaupunkilaisten arkea!

Arvostamme osaamistasi ja kannustamme sinua ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoasi. Mahdollistamme sen tarjoamalla monipuolista täydennyskoulutusta, ja tuemme esimerkiksi suomen kielen opiskelua. Tarjoamme myös hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Olemme sitoutuneet toteuttamaan työyhteisössämme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta. Haluamme, että meillä työskentelee niin eri-ikäisiä ja eri sukupuoliin kuin eri kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvia ammattilaisia.

Mikäli sinulla on kysyttävää tehtävästä, ole yhteydessä lisätietojen antajaan.

Mikäli sinulla on erityistarpeita liittyen esim. työpaikan esteettömyyteen tai olosuhteisiin, voit myös lähettää kysymyksesi keha.rekrytointi@espoo.fi. Selvitämme asian paljastamatta henkilöllisyyttäsi.

Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-01-109-24/fi_FI