Vastaava ohjaaja, Avalon Lastensuojelupalvelut Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 10.10.2024
  • Hae viimeistään 31.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Oletko sosiaalialan kokenut ammattilainen, joka on kiinnostunut mielenterveys- ja päihdetyöstä ja haluaisitko tukea työryhmää kehittymään sekä syventämään osaamistaan tällä saralla? Oletko kiinnostunut luonnon ja eläinten hyvinvointivaikutuksista ja GreenCare menetelmän käytöstä lastensuojelutyössä? Saattaisit olla etsimämme henkilö.

Nuorisokoti Avalon on erityistason 14-paikkainen lastensuojeluyksikkö Siuntiossa, lastensuojelun sijaishuollon tarpeessa oleville nuorille. Nuorisokoti Avalon on suunnattu pääasiassa 13-17 vuotiaille päihde- sekä elämänhallinnan haasteiden kanssa kamppaileville nuorille. Sijoitukset ovat pääasiassa pitkäkestoisia ja sijoituksen aikana nuoren elämäntilanne arvioidaan kokonaisvaltaisesti ja hänelle rakennetaan tarkoituksenmukainen kuntoutussuunnitelma. Avalonissa sijaishuoltoa toteutetaan aina kukin nuoren henkilökohtaisista tarpeista lähtöisin, positiivisen ihmiskäsityksen ja kunnioittavan kohtaamisen kautta. Käytämme kuntoutustyömme tukena Green Care ohjausmenetelmää, joten luonto ja eläimet ovat vahvana osana nuorisokodin arkea.

Avalonin asiakasohjausprosessissa kiinnitämme erityisesti huomiota sijoitettavien nuorten omaan motivaatioon ja sitoutumiseen kuntoutukseen. Avalonissa vältämme nuorten kanssa vastakkainasettelua ja kaikki Avalonin nuoret ovat puheella ohjattavia ja yhteistyökykyisiä. Väkivaltatilanteita tai väkivallan uhkaa ei Avalonissa ole viimeiseen vuoteen ollut lainkaan.

Etsimme nyt joukkoomme vastaavaa ohjaajaa, jolla on halua olla mukana toteuttamassa nykyaikaista vaikuttavaa sijaishuoltoa. Vastaavana ohjaajana sinulla tulee olla jo kokemusta sijaishuollosta, mutta aikaisempi esimieskokemus ei ole välttämätön. Nuorisokoti Avalon on hyvin resursoitu ja kotimainen yksityisomistettu yritys, jonka omistajat ovat tiivisti mukana arjen toiminnassa. Työryhmät koostuvat seitsemästä ohjaajasta ja vastaavasta ohjaajasta, sairaanhoitajasta sekä vahvasti työryhmän tukena ja arjessa mukana olevasta johtajasta ja toimintaterapeutista.

Vastaavan ohjaajan käytännön työtehtäviin kuuluu kokonaisvaltainen vastuu sijoitettujen nuorten kuntoutusprosessien etenemisestä. Toimit työryhmän tukena ja apuna kasvatustyössä, arviointityössä, omaohjaajatyössä, perhetyössä sekä dokumentoinnissa. Vastaat yhdessä omaohjaajien kanssa yhteydenpidosta eri yhteistyötahoihin ja nuorten verkostoihin. Vastaavana ohjaajana työtehtäviisi kuuluu työskentelyn laadun valvonta. Toimit kahdeksan ohjaajan lähiesimiehenä ja työparinasi toimii yksikön johtaja sekä yrityksen omistajat.

Vastaavan ohjaajan tehtävässä edellytetään nuoria ja perheitä kunnioittavaa työotetta, hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa sekä ajokortti ja ajotaitoa. Ruotsinkielentaito katsotaan hakijan eduksi.

Rikosrekisteriote: Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisen lain (2002/504) mukaisen rikosrekisteriotteen.

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaali- tai terveysalan AMK tutkinto tai vastaava aikaisempi opintoasteinen tutkinto.

Haettava työ painottuu pääosin arkiaamuvuoroihin, toivomme vastaavan ohjaajan olevan töissä yhden viikonlopun kuukaudessa. Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoa työtehtävästä antaa toiminnanjohtaja Linda Engblom p. 050 551 4437
Jätäthän hakemuksesi sekä ansioluettelosi ja palkkatoiveesi sähköpostitse mahdollisimman pian, haastattelut käynnistetään jo hakuajan aikana ja tehtävä täytetään sopivan hakijan löydyttyä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:linda.engblom@nuorisokotiavalon.fi