Tutkimuspäällikkö, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 2.10.2024
  • Hae viimeistään 25.10.2024
  • Palkkaus: 5618,22€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Oletko kiinnostunut kehittämään kaupunkitutkimusta ja tietoon perustuvaa päätöksentekoa? Entäpä tekemään vaikuttavia töitä Suomen suurimmalla työnantajalla?

Tarjolla on nyt ainutlaatuinen paikka tutkimuksen ja päätöksenteon keskiössä Helsingin kaupungilla. Haemme Helsingin Kaupunginkansliaan tutkimuspäällikköä kaupunkitietopalvelut-yksikköön johtamaan uutta Talous ja väestönmuutokset -tiimiä. Tehtävä on vakituinen ja aloitus mahdollisimman pian.

Mikä kaupunkitietopalvelut-yksikkö?

Kaupunkitietopalvelut tuottaa Helsingin kaupunkia koskevaa ajantasaista tilannekuva-, tutkimus- ja tilastotietoa. Lisäksi se koordinoi eri puolilla kaupunkiorganisaatiota tehtävää tutkimusta ja osallistuu kaupungin strategisen tietopohjan laadintaan. Yksikössä työskentelee 40 tutkijaa ja asiantuntijaa. Yksikkö koostuu kolmesta tiimistä, joista yhtä johtaa nyt rekrytoitava tutkimuspäällikkö. Kaupunkitietopalvelut on osa kaupunginkanslian strategiaosastoa.

Mitä pääset tehtävässä tekemään?

Johdat noin 10 hengen tutkija- ja asiantuntijatiimiä. Tiimisi vastaa talouden, työmarkkinoiden ja väestönmuutosten tutkimuksesta, mukaan luettuna väestöennusteen laadinnasta. Osallistut myös koko 40 hengen yksikön johtamiseen ja kehittämiseen. Erityisesti olet mukana kaupunkitietopalvelut-yksikön toiminnan uudistamisessa. Sille on asetettu tavoitteeksi kyvykkyyden lisääminen modernin politiikka-arvioinnin ja vaikuttavuustutkimuksen menetelmien sekä rekisteriaineistojen hyödyntämisessä. Lisäksi yksikön tehtävä on edistää kaupungin aineistojen hyödyntämistä tieteellisessä tutkimuksessa ja kaupungin toimimista tutkimusalustana. Samaan aikaan yksikkö jatkaa perinteisesti vahvaa toimintaansa kaupungin strategisen päätöksenteon tukena. Tutkimuspäällikkönä edistät näitä tavoitteita yhdessä yksikön ja strategiaosaston muun johdon kanssa.

Mitä odotamme sinulta?

- Olet uudistushenkinen ja haluat edistää modernien politiikka-arvioinnin menetelmien ja rekisteriaineistojen käyttöä tutkimuksessa ja siihen perustuvassa päätöksenteossa. Sinulla on myös käytännön kokemusta näiden menetelmien ja aineistojen hyödyntämisestä.

- Kokemusta tutkimushankkeiden vetämisestä.

- Tohtorin tutkintoa esimerkiksi talous- tai väestötieteen alalta tai muulla tavoin osoitettua vahvaa tutkimusosaamista.

- Erinomaisia vuorovaikutustaitoa, kykyä verkostoitua kaupunkiorganisaation sisällä sekä ulkoisten sidosryhmien ja laajemman tutkimusyhteisön kanssa.

- Motivoidut ihmisten johtamisesta ja tuot mukanasi näkemyksellisyyttä, innostusta ja linjakkuutta. Aiempi kokemus esihenkilötyöstä luetaan eduksi.

- Suomen ja englannin erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Mitä tarjoamme sinulle?

Pääset osaksi monitieteistä ja lämminhenkistä työyhteisöä, jossa työskentelet muiden tutkijoiden, asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Työssäsi pääset vahvistamaan tiedepohjaisen kaupunkikehittämisen rakenteita sekä tieteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta pääkaupunkiseudulla.

Tehtävän määritelty peruspalkka on 5618,22e/kk + KVTES mukainen mahdollinen työkokemuslisä 3-8%. Palkitsemme lisäksi mielellämme hyvistä työsuorituksista ja keskustelemme kanssasi mahdollisista henkilökohtaisista lisistä. Helsingin kaupungin työntekijänä saat lisäksi erilaisia henkilöstöetuja. Kaupunki tarjoaa muun muassa laadukkaita työterveyshuollon palveluja, henkilöstökassan jäsenyyden, runsaasti liikkumiseen ja vapaa-aikaan liittyviä etuja, kaupunkipyörä- ja työsuhdematkalippuedun sekä alennuksia eri liikkeistä. Suurena työnantajana tarjoamme monia mahdollisuuksia ammattitaidon kehittämiseen, kuten kattavan koulutustarjonnan sekä monenlaisia urapolkuja. Teemme monipaikkaista työtä, osin etänä ja osin toimipisteessämme erinomaisten liikenneyhteyksien päässä Kaupunkiympäristötalossa Kalasatamassa.

Heräsikö mielenkiintosi?

Tartu tilaisuuteen ja jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta 25.10.2024 mennessä. Toimi pian, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.

Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimuspäällikön tuleva esihenkilö, kaupunkitietopalvelut-yksikön päällikkö Heikki Pursiainen (heikki.pursiainen@hel.fipuh tai. +358 40 706 8267).
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/KANSLIA-08-11-24