Paloesimies, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 25.9.2024
  • Hae viimeistään 18.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kaipaatko uusia haasteita ja vastuita? Olisitko sinä meidän uusi paloesimies? Meillä on haussa kuusi uutta paloesimiestä Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle. Meiltä saat parhaat työvälineet ja ajanmukaisen kaluston sekä monipuolisen tehtäväkentän vilkkaassa pääkaupungissamme. Hyvä yhteishenki on kaiken toimintamme perusta, ja tiivis työyhteisömme on yksi tärkeimmistä voimavaroistamme. Ratkaisemme ongelmat yhdessä, kohtaamme arjen yhdessä. Arvostamme aktiivisuutta, sopeutumiskykyä, oppimishalukkuutta ja sitoutuneisuutta pelastusalan arvoihin.

Toimit pelastusasemalla paloesimiehenä. Vastaat vuorosi henkilöstön (palomiehet ja ensihoitajat), kaluston ja kiinteistön jatkuvasta hälytysvalmiudesta sekä siitä, että operatiivisen henkilöstön toimintakyky on vaaditulla tasolla. Huolehdit, että henkilökohtaiset sekä yksikkökohtaiset harjoitukset toteutetaan harjoitussuunnitelman mukaisesti. Työtehtäviin kuuluu olennaisena osana henkilöstöasioiden hoitaminen kuten esimerkiksi vuosilomien suunnittelu ja hyväksyminen, sairauslomien käsittely ja varhaisen tuen toiminta, työsuhteen elinkaareen kuuluvien erilaisten hakemusten ohjeistus ja valmistelu. Päivystysvuorossa toimit myös aseman esihenkilönä (palomiehet ja ensihoitajat) ja pelastusyksikön johtajana. Lisäksi tehtäviin kuuluu mahdollisesti muut esihenkilön määräämät tehtävät.

Olet taitava ja innostunut ihmisten johtaja sekä vahva tiimipelaaja. Helsingin kaupungin johtamistyötä ohjaavat johtamisen kulmakivet; näkemyksellisyys, innostus, linjakkuus ja toimeenpanokyky. Nämä kulmakivet määrittävät luontaista työtapaasi ja olet tottunut työskentelemään valmentavalla otteella huomioiden ihmisten erilaisuuden ja voimavarat. Sinulta löytyy tahtoa ja kyvykkyyttä johtaa henkilöstön työhyvinvointia ja kehittää työyhteisöä. Osaat kohdata erilaisia ihmisiä, tilanteita ja odotuksia. Ennen kaikkea osaat rakentaa luottamusta ja yhteisöllisyyttä vaihtelevissa tilanteissa. Omaat hyvät viestintätaidot, joiden avulla saat ylläpidettyä henkilöstölle tarvittavaa tilannetietoa pelastuslaitoksen ohjeista ja toimintatavoista.

Helsingin pelastuslaitoksen toimintaympäristön omaleimaisuus asettaa haasteita niin kalustollisesti, osaamisen, koulutuksen kuin monen muunkin tekijän osalta. Näiden erityispiirteiden takia valituille henkilöille järjestetään taustasta riippuen kattava perehdytys. Asemasijoitus määräytyy virkoihin valittujen osaamisen ja ominaisuuksien perusteella.

Valittavan henkilön tulee täyttää viran kelpoisuusvaatimukset:
- Pelastustoimesta annetun asetuksen 407/2011 6§:n vaatimus alipäällystöstä
- Henkilön tulee olla terveydentilaltaan sopiva tehtävään sekä savusukelluskelpoisuus vaativalle tasolle tulee olla voimassa (fyysinen toimintakykytestaus ja pakolliset harjoitukset)
- Hakijalla on oltava voimassa oleva, vähintään BC-luokan ajokortti
- Hakijan on annettava suostumuksensa turvallisuusselvityksen tekoon (Turvallisuusselvityslaki 726/2014) sekä huumausainetestiin työhöntulotarkastuksen yhteydessä
- Hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito

Valinnassa arvostamme:
- Tietoteknistä osaamista
- Varhaisen tuen prosessin tuntemusta
- Osaamista Numeron- ja Sarastia -järjestelmien käytöstä
- Yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja, hyvää henkilöstöjohtamisen taitoa, hyviä viestintätaitoja ja koulutusmyönteisyyttä sekä itseohjautuvuutta
- Koulutusta ja osaamista yhdestä tai useammasta osa-alueesta: pelastustoimen vesisukellus, meritoiminta, öljyntorjunta, PVAT-toiminta, rauniopelastaminen, tieliikennepelastaminen, vaativan kaupunkirakentamisen erityisosaamista
- Kielellistä osaamista (englanti, ruotsi jne)
- Kokemusta ja perehtyneisyyttä ensihoitoon

Ennen viran alkamista sinun tulee toimittaa työterveyshuollon lausunto tehtävään soveltuvuudesta sekä antaa suostumus turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen henkilöturvallisuusselvityksen tekemiseen. Lisäksi edellytämme Helsingin kaupungin henkilöstön päihdeohjelman mukaista huumausainetestausta. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa ja HYVTES:n Liite 7 mukaista virka- ja työehtosopimusta.

Mitä tarjoamme?

Pääset keskeiseksi osaksi maan suurimman pelastuslaitoksen toimintaa ja uudistumista. Töitä saat tehdä pitkän linjan ammattilaisten kanssa myönteisessä ja valmentavassa työympäristössä. Suurena ja vakaana työnantajana tarjoamme myös käyttöösi Helsingin kaupungin monipuoliset henkilöstöedut:

- Tuemme hyvinvointiasi tukemalla liikunta- ja kulttuuriharrastuksiasi 200 €/vuosi
- Tuemme myös työmatkustamista tarjoamalla 300 €/vuosi tukea joukkoliikenteen käyttöön
- Hyvinvointiasi tukee myös Helsingin kaupungin työterveyshuollon palvelut
- Lisäksi henkilöstöetuihin kuuluvat esimerkiksi alennukset liikuntapalveluista ja henkilöstökassa

Tule tekemään kanssamme turvallista Helsinkiä! Jätäthän hakemukesi viimeistään perjantaina 18.10.2024 klo 16.00 mennessä. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-05-50-24