Perusopetuksen vapaa-ajan palveluiden päällikkö, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 17.9.2024
  • Hae viimeistään 1.10.2024
  • Palkkaus: 6048,43€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Oletko näkemyksellinen, johtamisosaamisella varustettu kasvatuksen- ja lasten hyvinvoinnin edistämisen ammattilainen? Tule Helsinkiin johtamaan perusopetuksen vapaa-ajan palveluita sekä toteuttamaan kaupunkistrategiaa yhdessä kanssamme.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala etsii perusopetuksen johtoon tavoitteellista ja tulevaisuuteen suuntaavaa perusopetuksen vapaa-ajan palveluiden päällikköä johtamaan ja kehittämään kokonaisuutta, jossa keskiössä on lasten hyvinvoinnin, aktiivisuuden ja osallisuuden edistäminen yhteistyössä yli toimialarajojen.

Uusi perusopetuksen vapaa-ajan palvelumme on perustettu 1.8.2024 ja se kattaa aamu- ja iltapäivätoiminnan, kerho- ja harrastustoiminnan sekä kehitysvammaisten ja autististen lasten loma-ajan palveluiden järjestämisen. Näistä toiminnoista olemme vastanneet yhdessä jo useampia vuosia, mutta nyt ne on koottu yhden palvelun alaisuuteen, mikä vahvistaa entisestään niiden välistä jatkumoa: esimerkiksi lasten siirtymää aamu- ja iltapäivätoiminnasta kerho- ja harrastustoimintoihin.

Perusopetuksen vapaa-ajan palveluiden päällikkönä vastuullasi on johtaa ja kehittää suomen- ja ruotsinkielisten peruskoulujen vapaa-ajan palveluita. Tehtäväsi on varmistaa, että palvelut ovat laadukkaita, taloudellisesti kestäviä ja vastaavat asiakkaidemme tarpeita. Johdat ja kehität palveluja lainsäädännön, pedagogiikan ja kaupungin strategisten tavoitteiden mukaisesti, osaat tunnistaa ennakoivasti toimintaympäristön muutoksia ja kehittää palveluja niiden suuntaisesti. Vastuullasi on palvelun kehittäminen, talouden seuranta, tuloksellisuus sekä palveluverkkotyö, jossa hyödynnetään toimialat ylittäviä moniammatillisia verkostoja.

Vapaa-ajan palveluissa työskentelee 17 osaavaa ammattilaista, jotka työskentelevät mm. palveluiden koordinoinnin, järjestämisen sekä ohjauksen parissa. Johdat henkilöstöä valmentavasti, työyhteisölähtöistä toimintakulttuuria vahvistaen ja huolehdit myös tavoitteellisesta osaamisen kehittämisestä sekä työhyvinvoinnin edistämisestä.

Perusopetuksen vapaa-ajan palvelun päällikkönä pääset aktiiviseen ja kehittämismyönteiseen työyhteisöön johtamaan yhdessä perusopetusjohtajan sekä yhdeksän muun päällikön kanssa maailman vaikuttavinta paikkaa oppia.

Tehtävässä menestymistä tukee kyky strategiseen ja asiakaslähtöiseen ajatteluun. Eettinen johtaminen on toimintasi lähtökohta ja pyrit vaikuttamaan johtamisellasi hyvän henkilöstö- ja palvelukokemuksen syntymiseen. Sinulla on kykyä kehittää ja uudistaa organisaatiota vastuullisesti. Ymmärrät toimintaympäristön lainalaisuuksia ja osaat yhdistää oman tekemisesi osaksi koko organisaation kokonaisuutta.

Tarjoamme näköalapaikan merkityksellisten vapaa-ajan palveluiden kehittämiseen yhdessä kaupungin ja laajan järjestökentän kanssa. Helsingin kaupunki tarjoaa työntekijöilleen monipuoliset henkilöstöedut, kuten tukea työmatkoihin, alennuksia kulttuuripalveluihin ja paljon muuta! Voit tutustua henkilöstöetuihin ja kaupunkiin työnantajana täällä (linkki: https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/miksi-toihin-kaupungille#tyosuhde-edut).

Vakituinen virkasuhde alkaa 1.3.2025. Toivomme valittavan henkilön aloittavan tätä ennen vuosilomasijaisena ajalla 1.1.- 28.2.2025.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä suomen kielen ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Lisäksi edellytämme johtamiskokemusta sekä kokemusta hallintotehtävistä.

Eduksi katsomme hyvän ruotsinkielen taidon, hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä kokemuksen muutos- ja verkostojohtamisesta.

Tehtävään valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003 7 §) perusteella hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Toteutamme ensimmäisen haastattelukierroksen videohaastatteluna. Henkilökohtaiset haastattelut järjestetään alustavan aikataulun mukaisesti viikolla 42. Käytämme rekrytointiprosessissa apuna henkilöarviointeja.

Lisätietoja tehtävästä antaa perusopetusjohtaja Outi Salo (09 310 86274, outi.salo@hel.fi). Hän on parhaiten tavoitettavissa perjantaina 20.9. klo 15.30-16 ja torstaina 26.9. klo 8-8.30.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/KASKO-01-973-24